Колко яйца въпрос ??

EK

02.07.09
19:35

Здравейте,колко горе долу яйца да ям след тренировка ? за да си добавя нужния протеин (нямам пари за протеин) може и сирене да вклуча :) Мерси предварително.

В зависимост от необходимата доза протеин за конкретното хранене може да изчислиш чрез:

http://www.bb-team.org/articles/3271/

02.07.09
20:13

Колкото ти се ядат 3-4-5 ....

07.07.09
08:34

казано от ekofresh1 на 02.07.09, 19:35:

Здравейте,колко горе долу яйца да ям след тренировка ? за да си добавя нужния протеин (нямам пари за протеин) може и сирене да вклуча :) Мерси предварително.

Аз си купих протеин за 10,50 килото, ако ям дори по 100 грама дневно - излиза ми по лев на ден. Използвам го като добавка, понеже свалям килограми и искам да запазя максимално количество мускулна маса.

* Протеинът е 90%, соев. Ако смяташ да качваш килограми - спокойно може да го смесваш със захар, мед, какао и всякакви други неща, понеже не е овкусен. Доколкото знам продава се в по-големите градове.

Мнението беше редактирано от moonclub на 07.07.09 08:36.

TR

07.07.09
09:02

С тоя соев протеин направо ще си запазиш мускулната маса на 100%

07.07.09
11:55

казано от TrainHard на 07.07.09, 09:02:

С тоя соев протеин направо ще си запазиш мускулната маса на 100%

Ще запазя разбира се. Освен него ям месо, яйца, риба, извара и като добавка - млечно-яйчен протеин, макар малко да се съмнявам доколко е добър.

07.07.09
16:37

Как ще сравняваш растителен протеин с яица не ми се връзва нещо?

казано от ekofresh1 на 02.07.09, 19:35:

И аз се съгласявам с tonu- колкото ти се ядат и колкото можеш да изядеш :) Аз съм карал ( а и хората около мен ) на по над 10 на ден за по месец-2-3 и до ден днешен съм на 5 дневно...мога да кажа, че съм по-добре от всякога.

07.07.09
17:56

Аз от година и половина почти всеки ден минавам 10 бройки на ден а изследванията ми са добри и се чувствам добре  :coolsmile:

07.07.09
20:46

Имах предвид, че има и скъпи и евтини протеини, като евтините понякога не са лош вариант. Растителният протеин пак си е протеин. Хората са всеядни, има дори вегетарианци, тоест и растителният протеин се усвоява. Ако се комбинира с друга храна - още по-добре.

Между повечето евтини и скъпо протеини има разлики и то не малки. Единия е с висока биологична стойност, дргуия не, единия е усвоим другия не и т.н.

08.07.09
13:20

Така е. Всеки сам решава какъв компромис може да си позволи.

10.07.09
19:15

казано от moonclub на 08.07.09, 13:20:

Така е. Всеки сам решава какъв компромис може да си позволи.

Moonclub кажи от къде си го взел този соев протеин за 10 лв. килото.Мисля че соята е доста добър източник на протеин.А и цената е доста добра.

10.07.09
20:50

Доколкото знам има го във всеки по-голям град. Моят специално е купен от Пловдив - близо до събота пазара има едно магазинче за диетични храни, купих си 2 килограма за 21 лв. Не тренирам активно, ползвам го да си разнообразявам диетата. Днес реших да си направя достатъчно добра храна, която удобно да мога да си разнасям, та ето какво измислих (прочетох една от темите, порових се из английските сайтове и си измислих рецепта) :

Смесих 50 грама овесени ядки, 50 грама ядки (тиквени семки, кашу, лешници и бадеми), 150 грама протеин, 40 грама какао, 30 грама нишесте и 50 грама захар. Ядките пуснах за известно време в кухненския робот, докато се надробиха на ситно. Добавих достатъчно вода, за да не се разтрошава сместа докато я оформям и направих кюфтета, които изпекох на 200 градуса за 30 минути. Станаха леко жилави, не много сладки кюфтета, които са идеални за хапване когато наблизо няма нищо по-подходящо.

10.07.09
21:44

казано от moonclub на 10.07.09, 20:50:

Смесих 50 грама овесени ядки, 50 грама ядки (тиквени семки, кашу, лешници и бадеми), 150 грама протеин, 40 грама какао, 30 грама нишесте и 50 грама захар. Ядките пуснах за известно време в кухненския робот, докато се надробиха на ситно. Добавих достатъчно вода, за да не се разтрошава сместа докато я оформям и направих кюфтета, които изпекох на 200 градуса за 30 минути. Станаха леко жилави, не много сладки кюфтета, които са идеални за хапване когато наблизо няма нищо по-подходящо.

:ohh:  :ohh:  :ohh:  :ohh:  :ohh:

За да не бъда груб, бих казъл, че това не е особено добра идея за здравословна храна :)
1во: протеина не подлежи на термична обработка
2ро: захарта... ако наистина се опитваш да стопиш мазнини, тя изобщо не трябва да присъства в менюто ти!!! (нишестето също не е препоръчително)

П.С. Тиквените семки, белени ги слагаш, нали ?

11.07.09
06:23

Белени са. Захарта не е в голямо количество, а и я смятам заедно с нишестето. Въглехидратите са приблизително 140 грама, като тези от овеса се усвояват по-бавно, а нишестето и захарта - бързо. Мазнините са около 42 грама, а протеините около 157 грама.

Протеинът може да се пече, поне аз не виждам причина да не може - всяка пържола минава през скарата, месото се пече, яйцата и рибата също.
Идеята не е моя, четох темата за домашните протеинови вафли, там беше този линк. В много от рецептите протеинът се пече.

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=346329

STRAWBERRY & BANANA MEAL REPLACEMENT BARS
Makes 6 bars
1 cup raw oatmeal
5 scoops of strawberry protein powder ( 90g of protein)
1/4 cup fat free cream cheese
1/2 cup non fat dry milk powder
2 egg whites
1/4 cup water
1 1/2 bananas, mashed
2 tsp. canola oil (this is the secret to moist bars instead of the traditional dry bar)

Preheat oven to 325 degrees. Spray a 9x9 square pan with cooking spray & set aside. In a med.ium bowl combine oatmeal, Protein powder & dry milk. Set aside. In another bowl beat together with an electric hand mixer, cream cheese, egg whites, bananas, water & oil. Add the oat mixture & continue to beat until the two are combined. Pour batter into the prepared pan & bake for 30-35 minutes or until toothpick comes out clean.
Calories-203, Protein 22g, Carbs 22g, Fats 3g

Мнението беше редактирано от moonclub на 11.07.09 06:24.

11.07.09
07:27

казано от moonclub на 11.07.09, 06:23:

Протеинът може да се пече, поне аз не виждам причина да не може - всяка пържола минава през скарата, месото се пече, яйцата и рибата също.

Твоето твардение е логично но аз като изучавал науката готвене ще ти споделя че при високите градуси се разрушава протеина и не само той помисли си какво става с една паржола като я забравиш на скарата и те че паржолите и рибата минават мнават спор няма а ти можеш ли за ги ядеш сурови а за яицата стават и сурови стига да са домашни за купените си има причина да ги вариш (саломонелоза) наи добрата термична обработка е варенето след това идва печенето при по ниска пемпература и накрая пърженето

Мнението беше редактирано от mike89 на 11.07.09 07:27.

11.07.09
08:58

По принцип за всеки протеин е различно, доколкото знам някои соеви протеини минават термична обработка за да се унищожат някакви фитоестрогени. Освен това вареното яйце се усвоява по-добре от суровото. Спомням си, че като бях малък ме караха да пия сурови яйца, не бяха зле на вкус, но за салмонела не бях и чувал. Вероятно има и белтъци, които се усвояват по-добре сурови. Млякото например редовно се вари или в краен случай пастьоризира.

При готвенето протеините се денатурират - затова яйцата и месото се втвърдяват, но денатурацията не се отразява съществено на хранителната им стойност.

23.07.09
18:55

казано от moonclub на 10.07.09, 20:50:

Майкооо..!Аз един път сложих топла вода в шейкара без да искам и като изпих протейна ми стана толкова гадно че спрях да пия протеин и всякаква химия. :) :) :) :) А при 200 градуса ?! ноу комент ! :)

Мнението беше редактирано от slaveman93 на 23.07.09 19:03.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1