07.07.09
13:35
Ами разгледах темите в менюто “Диета” и се насочих към диета за покачване на мускулната маса.
Тренирам 3 дни - понеделник, сряда и петък. Програмата ми е сравнително тежка, но пък успява да си почина. От около 2 месеца се занимавам с фитнес. Целта на тренирането е покачване на мускулна маса.
И може ли някой да ми състави някъква диета ? Не ходя на работа или нещо подобно и почти целият ден ми е свободен.
Ръста ми е около 175 см, теглото 58 кг, възрастта 17 години, обиколката на гръдният кош, талията и ханша незнам дали има смисъл да ги споменавам имам ги записани, но ако потрябват по късно ще ги напиша като нов пост. До сега не съм спазвал хранителен режим просто гледам да не ям много сладко. Имам бърз метаболизъм. Не одобрявам употребата на каквито и да е хапчета за да ми помагат с тренирането. Сумата която съм готов да отделя за диетата не е никак голяма така че колкото се може по-евтино да излизат храните. Диетата ми трябва за покачване на мускулна маса.
И това е като цяло друго не се сещам какво има да спомена.
07.07.09
14:17
Не са ли много 3000 калорий при 60 килограма и 3 тренировки ?
Благодаря ви за мненията !
И четох че храните ( яйца например ) не трябва да се пържат за да не се губят съставките. Ако например имам риба ( цаца ) как точно трябва да я ям ?
07.07.09
14:51
Незнам за цацата.Експериментирай с готвенето и..
07.07.09
21:48
Свари си я,на кучето така я давам :D Шегувам се,не сме кучета.С цаца няма да стане сигурно,освен ако не я изпечеш,но няма да остане нищо от нея.Давай на скумрия ;)
08.07.09
04:34
казано от TrainHard на 07.07.09, 14:51:
Незнам за цацата.Експериментирай с готвенето и..
Чувал съм че става печена в тава ....защо пък точно цаца, ако я купуваш взимай си скумриика на скара или има всякакви видове риба вече. Пържена определено не е добре.
Чувал съм че става печена в тава .
Нареждаш в тавата, заливаш с дом. сос, поръсваш олио, чер пипер, сол, дафинов лист и печеш.
ІІ вариант - нареждаш в тавата, поръсваш повечко олио, пак същите подправки и печеш. Сервираш с лимон и гарнитурка по вкус.
или “Измитата и посолена рибка се овалва в брашно и се слага в намазнена тавичка.Пече се.”
Мнението беше редактирано от NRG на 08.07.09 06:20.
Ами просто по времето което писах поста в нас имаше цаца и се чудех дали има друг начин да се приготви освен обикновенното пържене.
Иначе си записах от една статия кои са въглехидратните и белтъчните храни. И ако послушам @HealthStore Консултант значи трябва да се храня с тези неща:
въглехидратни: хляб и хлебни изделия, ориз, зърнени храни, царевица, картофи, грах, овесени ядки
Белтъци: мляко и млечни изделия, яйца, риба, морски деликатеси, ядки
И за сега само това. А кога мога да почна с диета ? Когато направя 5-6 месеца с тренировките ?
08.07.09
14:45
По 10 яйца на ден ще му ситнат ли ?