Диета с която да се изгорят 30тина килограма?

06.07.09
03:58

Здравейте хора.Брат ми е доста зле.Едно 175см на 14 години но е 100 килограма.Намислил съм да го вкарам в релси но се чудя как?Някаква диета да ми препоръчате?Имаме пътека вкъщи и може да я използва,както и да прави коремни преси и лицеви опори.Смятам,че с една подходяща диета ще успее да ги свали за 2-3 месеца.Та ще се радвам някой да ми препоръча подходяща диета и ако е необходимо някакви по спезиални упражнения :)

П.П. Несъм уцелил правилния раздел.Моля някой модератор да я премести в правилния :)

Темата беше редактирана от bairen на 06.07.09 04:00.

30 кг за 2-3 месеца е възможно най голямата глупост която може да причини брат ти на тялото си. Нека започне с Равномерно Балансирана Диета някаква ръкгова програма във фитнеса за да свиква тялото му и в никакъв случай да не бърза.

TR

06.07.09
06:19

Недей !!! За 5-6(1 година) става по-може !!!  Ще получи стрий , ще му се разпусне кожата , трябва като цяло да се научи какво да яде и какво в малки количества. Рискуваш и здравето му !

06.07.09
14:18

Добре.Ще започне постепенно.Надявам се да несе откаже само.Мотивацията му е проблема.

TR

06.07.09
14:29

Добър мотиватор са момичетата.

06.07.09
15:27

Такаа това което съм се спрял засега е следното.Мисля да му сложа първите 2 месеца 1 балансирана диета.Да тича по 30 минути на ден на пътеката мисля,че е добре.Коремни преси 20 минути на ден.Мисля да ги разделя на 2 пъти сутрин и вечер така,че да нему се събира много.15 минути тичане и 10 минути коремни преси би трябвало да стигнат.За коремните преси като свикне мисля да му сложа фиксирана бройка спрямо това колко може.Някой да си изкаже мнението ?

Също така да ви попитам има ли някакъв проблем защото той много не излиза от вкъщи.Пък и е обърнал деня с ноща.Става в 6 вечерта и си ляга сутрин в 6-7.

Мнението беше редактирано от bairen на 06.07.09 15:31.

Бягането при наднормено тегло не е най-добрата идея, може да си прецака коленете лесно.

RH

06.07.09
15:44

Вземи му оправи и режима.Как така на 14 години ще обръща деня в нощ.Вкарвай го в пътя и успех :)

06.07.09
15:47

Точно на това е проблема.През деня е топло ,а той обича да му е хладно.Пък и през ноща е тъмно и повече харесва така.Това е единствения въпрос , на който не е склонен да го промени.Диети и упражнения да,но тъпия режим нейска.Някакъв проблем ще има ли при такъв решим ?

06.07.09
16:23

Наистина не е хубаво с такъв режим.Аз също много пъти съм си го обръщал така, но най много за седмица.Просто няма смисъл.Пък и той сега е на 14 години.Лесно му е.Смисъл, че никой не го кара да работи или нещо такова.Мисълта ми е, че един ден така или иначе ще му се наложи да го смени.По-добре да започва сега с диетата и постепенно да привиква. ;)

RH

06.07.09
17:18

Не че е обречен на неуспех заради режима, ама не знам кой не обича лятото да му е хладно.Но не обръщаме нашия режим.Това си е гевезелък според мен

06.07.09
19:33

то, че положението е трагично е ясно. ама държа да ти кажа от наблюдения над познати и от собствен опит, докато сам човек не се мотивира просто няма как да стане работата. когато някой се опитва да ти наложи нещо, дори и на теб да ти се иска да направиш промени и да осъзнаваш, че човека срещу теб не ти мисли лошото, като ти говори, то напук ще правиш точно обратното. такава е човешката психология- всеки си мисли, че знае сам какво е най-добро за него. затова пробвай по друг начин - не го карай да прави нещо- само го накарай да се замисли с този начин на живот колко вреди може да си нанесе сам в дългосрочен план- болести, раздразнителност и всякакви други щуротии. за брат ти може мотивацията да се дойде и от друго- като брат би трябвало добре да го познаваш, така че помисли и ти какво би могло да го мобилизира. успех!

RH

07.07.09
13:05

Според мен дори сега да няма голямо желание, остави го да видиш след година две как сам ще се засили да тренира :)
Но е добре че мислиш за него и колкото по отрано толкова по добре :)

08.07.09
10:27

Като се замислиш му трябва само нормална храна и движение. А алтернативите са адски много, в никакъв случай да не прави само пътечка, че ще му дотегне като гледам колко е самодисциплиниран. Разнообразни движения му трябват, с ниска интензивност. Някой планински преход (ако ще Бистрица-Железница за около 2 часа бавно темпо), басейнче, море, всички видове махленски спортове... абе за човек, който няма други отговорности има ужасно много алтернативи...

23.07.09
02:11

казано от TrainHard на 06.07.09, 14:29:

Добър мотиватор са момичетата.

Така е... като се влюби човек е способен на чудеса... и много глупости също. ^ ^ Хубаво е брат ти да направи този избор по-от рано защото все някога трябва да бъде напрвен или ще си живее така завинаги. Препоръчвам ти Огнян Симеонов диетолог аз свалих 20кг. Благодарение на него... ^ ^

23.07.09
02:45

Наистина трябва да го мотивираш с нещо. Сега е на 14 години, започва му активния живот - все повече контакти с хора, излизания, приятели, момичета. После студентски години. Наистина, последното нещо което ще иска е да има тежки проблеми със състоянието на тялото си. Важи за всички - прекалено слаби и прекалено дебели.

Едно е да си пълен, второ е да не си як, и съвсем трето е да си 100кг на 14 години. Според мен точно сега е момента да се стяга, започва да расте усилено, ще го тресе пубертет и какво ли не още - до 18 годишен можете с общи усилия да му изградите завидно тяло. Но без мотивация и постоянство - за никъде.

23.07.09
07:46

казано от Somenone на 23.07.09, 02:45:

Наистина трябва да го мотивираш с нещо. Сега е на 14 години, започва му активния живот - все повече контакти с хора, излизания, приятели, момичета. После студентски години. Наистина, последното нещо което ще иска е да има тежки проблеми със състоянието на тялото си.

Подкрепям те. Имам приятели по-пълнички са от деца ще кажа за 3ма от тях. Един тренираше футбол извесно време, караше велоаргометър (не съм сигурен дали съм го написал вярно :lol: ) в тях, до преди половин година тренираше редовно фитнес, а сега бокс. На 16 е и е отслабнал МНОГО. Друг играеше CS, warcraft и diablo не тренираше нищо и сега е станал двоен, като ходи се задъхва има тройна гуша. Винаги ме е било яд защо не се е хванал в ръце, все пак ми е приятел (сега е на 17).
И третия тренира фитнес яко, чат пат бокс. Пие дека, за да отслабне, защото по-рано само диабло играеше (сега е на 16).

Дадох ти пример какво може да се случи ако продължава така или навлезне в спорта :) .

Да не забравяме за един от основните тинейджърски стимули, девойките  :lol:

DI

23.07.09
09:33

Бате глей кви мацки... ако беше малко по-строен щяха да ти се лепят :)

23.07.09
11:34

казано от ffuujjiittssuu на 23.07.09, 07:46:

казано от Somenone на 23.07.09, 02:45:

Наистина трябва да го мотивираш с нещо. Сега е на 14 години, започва му активния живот - все повече контакти с хора, излизания, приятели, момичета. После студентски години. Наистина, последното нещо което ще иска е да има тежки проблеми със състоянието на тялото си.

И третия тренира фитнес яко, чат пат бокс. Пие дека, за да отслабне, защото по-рано само диабло играеше (сега е на 16).

Пие ДЕКА????  :lol:

23.07.09
14:53

И то за да отслабне :)

Относно темата ако можеш да побутнеш брат ти да потренира 2-3 месеца без да го претоварваш (в смисъл 2-3 тренировки на седмица да прави) или той сам ще се мотивира по нататък виждайки как се променя или просто е обречен да си мързелува. Както са казали хората не си ли помогнеш сам никой няма да ти помогне ;)

Мнението беше редактирано от Конан на 23.07.09 14:55.

23.07.09
17:13

казано от Aleksandar Marinov на 23.07.09, 11:34:

Пие ДЕКА????  :lol:

упс :# мале каква грешка, стромба не дека.

П.П. Извинявам се за глупавата ми грешка

Мнението беше редактирано от ffuujjiittssuu на 23.07.09 17:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1