въпрос за external abdominal oblique

08.07.09
19:25

Тъкмо четях една тема и ми попадна следната снимка http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v204/247/11/579795317/n579795317_624541_5865.jpg чуденето ми се отнася до страничние коремен мускул external abdominal oblique.както виждате при индивида е доста добре натрениран и стегнат.До сега не се бях замислял,но съм чел на доста места противоречиви мнения-тренирането му би довело до нарастването му => до нарастване на талията или пък би се стегнал.ЧЕстно казано с корема нямам много опит и се чудя какво да правя?
ето и картинка да знаете за кой мускул говоря http://www.yorku.ca/earmstro/journey/images/extobliques.jpeg

Темата беше редактирана от tra^la^la на 08.07.09 19:42.

Това трябва да са косите коремни мускули.
Зависи как ги тренираш.Ако е с тежест може и да пораснат и да увеличат талията.Има хора който толкова много са ги развили,че им изглеждат като паласки,само че е мускул.Аз съм правил за тях странични наклони с дъмбел и странични извивания,не ми се отразиха негативно на визията.

08.07.09
19:45

Потенциалът за растеж точно на тези мускули е доста ограничен. Повечето хора имат проблеми с мазнините в тази област (стрес и въглехидрати), затова са излишните сантиметри. От друга страна е важно да се тренират, въпреки че не растат, защото имат функции, и то немаловажни. А пък ако заради тези сантиметри, които ще ти добавят към талията, се губи V формата - значи работата за гръб не е достатъчна, не е от коремните мускули.
Конкретно пича на снимката - според мен изглеждат така заради екстремно ниския процент мазнини, отколкото заради кой знае колко тренировки специално за тях.

Мнението беше редактирано от G33K на 08.07.09 19:47.

08.07.09
20:04

Мерси за разяснението.
Някакви по-специални упражнения за тях?
Аз се сещам за тик-так(или чайник)-клатене настрани с дъмбел.Също и извивания на страна при коремни преси.Нещо друго по-иновативно? :)

08.07.09
20:21

Напиши Suitcase Deadlift в гугъла аз съм го пробвал, но само толкова и не мога да ти кажа определени отзиви.
И тази статия виж първите 2 клипа. Поне за мен бяха нови упражнения http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/functional_ab_training_for_bodybuilders

Тра-ла-ла, аз основно съм правил този “тик-так”, но не с дъмбел, а на скрипец (ръкохватката е над главата). Даде чудесен ефект при мен по отношение развитие на тези мускули, но да - бих казал, че талията набъбва. Вероятно се подразбира, но според мен ефект в положителна насока дадоха тягата и клекът на свой ред.

09.07.09
08:08

Аз в момента наблягам доста на тези мускули. Всякакви ‘едностранни’ упражнения, които изискват балансиране на тежестта от ядрото (корема + косите мускули) са добре дошли.
Особено много ми харесват: страничен планк, дървар (wood chop), full contact twist, лежанка с дъмбел с една ръка, ренегадско гребане.

Наведи с лоста :)

09.07.09
09:41

Хубаво е да се тренират, това че може би ще уголемят талията, не е проблем - най - много да качат 3-4 см, но за сметка на това пък тези мускули изглеждат доста добре при нисък % мазнини. Някак си коремът не изглежда завършен без тях. За мене по - добрият вариант за упражнението е на долен скрипец - постоянно държи мускула в напрежение отколкото с дъмбел.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1