Проблеми с поръчката по интернет

24.01.05
20:19

Вчера се опитах да поръчам протеини на Оптимум от един сайт чрез
webshop.bg и получих отговор от тях,че подобни неща не могат да се поръчат,защото “са лекарствени средства” и не могат да минат митницата???????Някой изобщо купувал ли е от интернет да каже как
кога и колко излиза?

AC

02.02.05
14:20

Абе аз се извинявам, то имаше вече една такава тема за поръчки, но просто не мога да я намеря. Та въпросът ми е: От къде ми препоръчвате да поръчам, става въпрос за протеин на опитмум, вероятно ще го направя през webshop.bg- то... И ако знаете другото, колко излиза крайната цена на продукта, който вие сте поръчали- 10lb, 5lb…?  :?

02.02.05
14:45

Аз съм поръчвал от http://discountnutritionsource.com/
А webshop.bg очевидно не са запознати... Хранителните добавки нямат нищо общо с лекарствата. Иначе да, за внос на лекарствата е необходимо разрешение от министерството на здравеопазването.

AC

02.02.05
16:33

Perlsite, проблемът ми на мен е, че нямам кредитна карта, с която да платя  :? А и освен тва, shipping-a не е ли много?  :shock: Смисъл, за един протеин на оптимум от 48$ треа да дам още толко за shipping :(

Shipping Estimate
Result
• USPS - Global Express Mail (EMS)  $53.55
• USPS - Airmail Parcel Post $43.05
• USPS - Economy (Surface) Parcel Post $35.20

П.с. И има ли място, откъдето можеш да си купиш продукти на Оптимум наготово в София?

02.02.05
22:20

Да, прав си, че за тежки продукти е скъпо, но ако си купуваш амино или други продукти които за малко количество са скъпи.. то ти излизат в крайна сметка евтино :)
А иначе вместо кредитна, може да си изкараш международна дебитна карата (ако си малолетен родителите ти могат да го направят) - цената по издаването + минималния остатък е общо $16…
Иначе:

100% WHEY 10 LBS (4.45кг) - $48.95
USPS - Airmail Parcel Post - $43.05
——-
$92 (138лв)
Ако се наложи да платиш мито може да стане бая скъпо. Ако те накарат да платиш само ДДС, то сумата става 165.6лв.
Само ще спомена, че ДА в София можеш да намериш същият протеин на цена 220лв.

02.02.05
22:44

E има голям смисъл според мен щото 5 кила Оптимум тука са 220 лв
а с поръчката от discountnutrition - 120 левая

AC

03.02.05
01:18

[quote author=“perlsite”]Да, прав си, че за тежки продукти е скъпо, но ако си купуваш амино или други продукти които за малко количество са скъпи.. то ти излизат в крайна сметка евтино :)
А иначе вместо кредитна, може да си изкараш международна дебитна карата (ако си малолетен родителите ти могат да го направят) - цената по издаването + минималния остатък е общо $16…
Иначе:

100% WHEY 10 LBS (4.45кг) - $48.95
USPS - Airmail Parcel Post - $43.05
——-
$92 (138лв)
Ако се наложи да платиш мито може да стане бая скъпо. Ако те накарат да платиш само ДДС, то сумата става 165.6лв.
Само ще спомена, че ДА в София можеш да намериш същият протеин на цена 220лв.

Не, пълнолетен съм- тва първо  :D

Второ, като се замислиш 165 лв са много добра цена- тва е по 30лв/кг...

а с поръчката от discountnutrition - 120 левая

Е нали ние тва разгледахме, че не са 120, ами 165…  :?

Бе тия дни ще я проверя тази международна дебитна карта! Мерси пичове...  :D

Продукти на тази фирма можеш да закупиш от София на адрес ул. Евлоги Георгиев 83 телефон за контакти 0899348737.Ако не си от софия си имат дистрибутори.

03.02.05
03:04

[quote author=“acrimonious”]Бе тия дни ще я проверя тази международна дебитна карта! Мерси пичове...  :D

Прегледал съм доста банки.. и най-изгодните са международните VISA карти издавани от SGExpressbank (малко са калпави в обслужването, но са евтини и вършат работа)  :wink:

AC

03.02.05
17:34

Благодаря и на двама ви- kulturista, perlsite :D

03.02.05
21:45

...

Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 13.04.14 11:14.

06.02.05
09:14

Доста се изписа за тези поръчки по интернет но в крайна сметка какво се получава.Един или двама души са си поръчали а другите само приказват.Джананов имаше подобна идея преди 6-7 години независимо че беше официален вносител.Какво стана в краина сметка-нищо.Същото е и сега.Аз също съм мислил по този въпрос доста време и даже бях на крачка от това да пуснем уеб сайт и да предлагаме продукти които не се продават в България.Но при направения анализ се установи че не може да се генерира трафик от поръчки от България който да доведе до някаква печалба.Също така американските пощи все още не гарантират пратката след като тя влезе в България по понятни причини/това е в случай че искате евтин транспорт/.Ако се изпрати по нормален гарантиран начин поръчката излиза доста скъпо/пак по-евтино ще кажат някой/което я прави почти еквивалентна на цената на дребно в България което едва ли си заслужава главоболието/да бе сигурно ще добавят и някой други но това са фактите/.Това че хубави фирми попаднаха в ръцете на определени хора и те продават наистина на високи цени си е техен проблем който обаче рефлектира върху вас купувачите.От друга страна пък цените никога не могат да бъдат такива каквито са в САЩ и никога няма да бъдат.

[quote author=“maxx_muscular”][quote author=“Kulturista”]Продукти на тази фирма можеш да закупиш от София на адрес ул. Евлоги Георгиев 83 телефон за контакти 0899348737.Ако не си от софия си имат дистрибутори.

на този адрес дали ще излезе по-евтино?

Един човек ми даде един списък с добавки и в него конфигурираше Оптимум - 10 паунда - 209 лева!

Цената от 209 лева за този продукт е еднаква във всички дистрибутори на Optimum(за нащата страна).Не няма да е по евтино на адреса който съм посочил.Дори може да е по-скъпо.

06.02.05
10:00

Perlsite

хранителните добавки нямат нищо общо с лекарствата но и те подлежат на същия режим-тоест изискват се санитарни разрешителни за внос и продажба в страната и отделно всяка внесена партида задължително минава през ХЕИ за да получи разрешение за продажба в магазините.Наистина на митницата доста пратки преминават ей така без проверка но има и такива които биват проверявани,искат се санитарни разрешителни,разрешителни за продажба и тн.Лично на мен ми се е случвало доста пъти за последните няколко години като ми е писнало да се занимавам с хора които не разбират нищо от това което работят.Говоря за съотвтните инстанции.Имам такива куриози за разправяне че ще се пукнете от смях ама няма време.Да не ти казвам че от “доброжелатели”/конкуренти/ за последната година и половина 4-5 пъти наши пратки са спирани на летище София от “Краун Ейджънтс” по сигнал от “доброжелатели” но за късмет не сме имали проблеми тъй като нашите вносове са изрядни.

06.02.05
18:24

За продажба в магазините няма спор  :wink: но за частно лице много се съмнявам. Що се отнася до ХЕИ това е нещо съвсем нормално. А за внос на лекарства задължително трябва да са в списъка на одобрените, в противен случай само с разрешение на министерството.
Но ние тук си говорим за малки по размер (често неподлежащи на митнически сборове) пакети. Поради тази причина въпросния протен може да излезне на цена 138лв или пък да надхвърли 200лв (според митниците). Не случайно препоръчвам да се закупуват малки като тежест продукти, които обикновено излизат много скъпо в БГ. Такива продукти са аминокиселините (в частност L-Glutamine - например 1кг).
Тук се включват някой прохормони (например до скоро Stak-a на Universal беше на цена от 120лв в SNC.. а с поръчка излизаше около 70лв).
С други думи има доста продукти които бихте могли да поръчате от чужбина и да ви излезнат значително по-евтино, всичко е въпрос на правилна преценка и оправдан риск.

06.02.05
19:42

Всички коментират но аз лично съм поръчвал . Креатин на Оптимум 2 кг ми излезе 100 кинта с доставката което е адски евтино . Тук цената е двоина ако не се лъжа . Не бях вкъщи когато са се обадили от пощата да идем да си вземем колета . Той пристига в митническата служба в пощата . Майка ми като отишла митничаря и направил един скандал и казал че сега ще и го даде но следващия път вуобще няма да ни се обадят и ще го конфискуват ако поръчам пак . Аргументите им били че на етикета си пише че е хранителна добавка , която видимо е един прах .Никой не може да им гарантира че е това което пише независимо че е запечатано ,а химическа проба не е практика в получаването на колети ..............
Мито се плаща на продукти над 100 $ , Такива работи като ДДС няма .
Не се отчайвай мои познати също са поръчвали (от други градове) и никви проблеми не са имали с митничари , така че зависи .Сайтовете правят и други номерца . Сайта беше американски на колета ми пишеше че е изпратен от Германия (явно имат и там складове ) това го правят за да избиват от парите за доставка , освен тази избивка има и друга - на колета пишеше  че тежестта е 1,300 кг не знам как е минал обаче много са избили . Аз си го теглих и беше точно 2 кг без кутията

07.02.05
01:52

На колета ти сигурно е пишело 2.3кг а не 1.3кг. Ако беше по-малко от 2кг нямало е да ти го освобождават от митниците, а от пощата. Второ грамажа се мери на митницата а не се “обявява”!
ДДС се плаща когато се начисляват митнически соборове (т.е. когато не си освободен от мито). Трето (или поредно) границата не е $100 (”мерната” единица е Евро а не USD) a e 45 Евро, а при пратка от частно лице необагаемата стойност е 100 Евро.
Всичко това го пише в закона, а както виждам доста си в грешка... критиката е доброжелателна за да не подвеждаш други хора. Добре е всеки да знае какъв е риска: начисляване на мито и ДДС, конфискуване на продукта, загуба от пощата... така, че всеки да умува. Аз до сега съм на печалба от закупуването от USA и загуби не съм понесъл  :wink:

20.02.05
12:25

а няма ли БГ саит от които да се порачва , понеже сам от провинцията и ми е много по-удобно да пазарувам по нет-а
ако има саит от които мойе да се пазарува добавки на оптимум, униварсал... моля кажете !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1