04.02.05
13:32
темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=36940#36940
накратко проблема ми е следния: преди години рязко натрупах много килограми за кратко време. После повечето ги свалих , но ми останаха около 7-8 които независимо от диетите на които се подлагам немога да сваля . Натрупванията ми са основно около бедрата.Пробвах с тичане но не ми стига въздух. Сега реших да си взема велоергометър, да опитам и с това :( Ако някой може да ми даде съвет ще съм ви много благодарна , макар че това за мен вече е като “мисията невъзможна”
04.02.05
14:18
дай повече инфо за себе си....кажи за кви диети става въпрос и т.н. :?:
Здравей! За да сваляш ти трябва подходяща диета. А за кардиотренировка има много варианти. И велото е един от тях (добър). В сайта можеш да прочетеш как да си изготвиш хранителен режим. Попрочети малко и постни отново, като не пропускаш да дадеш повече подробности за себе си.
Поздрави :)
170см. 61-64 кг. според зависи ;) 30г.
а за диетите предимно на плодеве , чайчета и зеленчуци . Също и мляко и сирене - трудно ми е без тях , но дори и когато съм била около 20 дни на плодове и зеленчуци пак не мога да падна под 61. После захранване по книгата на Лидия Ковачева си правих....
Според мен трябва да започнеш с храненето. Твоето няма нищо общо със здравословното такова (без да се сърдиш). Гладуването и лишенията въобще, не са правилният начин. Кое налага да изключваш млякото и сиренето от менюто? Приемайки само плодове и чайчета така стресираш организма, че той “брани” запасите от мазнини по всички възможни начини (образно казано). Освен това неприемайки достатъчно белтъчини, възпрепятстваш основните жизнени функции. И в резултат на това, свалените киограми са малко и то предимно активна мускулна маса.
Отново ще те посъветвам да прочетеш в сайта (www.bb-team.org) относно храненето. В началото ще си объркана, но с времето ще свикнеш. Всеки интересуващ се от темата е бил в това положение някога.
Поздрави!
ще ми трябва време да го асимилирам. Ей това например: как така по едно и също време хем може , хем неможе картофи?!?
“Ще бъде страхотно, ако имате възможност да ротирате храната по видове на няколко дневен период. Съобразете се със следната схема за прием на храните по групи, съобразно техния качествен състав:
8:00 до 16:00 Плодове
12:00 до 24:00 Зеленчуци (без картофи)
10:00 до 18:00 Скорбяло-преобладаващи храни (вкл. картофи)
14:00 до 22:00 Белтъчно-преобладаващи храни
“
Много важно е храненето и пове4е движение,за да можеш да постигнеш отрицателен енергирен баланс,т.е. пове4е израдходвани отколкото прието калории 4рез храната.Велоергометъра е правилно решение,особено ако се прави сутрин на гладно.Много е важно така да го нагласиш,4е да можеш да въртиш педалите около 35-40 мин.и то в такова темпо,което да не ти позволява да се задъхваш.За целта нагласи уреда,за да можеш да да изпълниш това което споменах по-горе.Отна4ало запо4ни с 15 мин.като постепенно увели4аваш времетраенето,докато достигнеш тези 35-40 мин.Не забравяй!Скоростта не е от зна4ение.Важна е продължителността,като повтарям да не допускаш задъхване.По-нататък ти препоръ4вам да увели4аваш натоварването,като спазваш горните препоръки.Избягвай сладкишите,но ако не можеш да устоиш понякога,можеш да хапнеш нещо.Важното е да не прекаляваш не само с храненето,но и с вси4ко останало.Спрямо натоварванията,действай постепенно!Успех!
Благодаря , но сутрин ще ми бъде невъзможно. Много неправилно ли ще е ако го правя вечер и всеки ден ли трябва или може с почивка. Има и още нещо което не разбирам . Казаха ми че при мойте КГ. се нуждая от 1200 калорий на ден . Само че от тези 1200 аз трябва да изгарям или примерно да поемам повече и да ги изгарям до 1200 . :( всичко ми се вижда супер сложно......