Въпроси

12.07.09
22:16

Имам 2 въпроса и за да не правя 2 теми ги пиша в една:
1.Ще попречи ли ако приемам 4-те литра вода за деня със степче? На опаковката пише че е с подсладители и т.н , но се чудя дали има разлика в това колко лесно ще излезне от организма ?
2. Как ги ядете тези 3,4,5 белтъка на закуска?!?!? Не ви ли е страх от болести - салмонели, диарии и пр.
Предварително се извинявам за неосведемеността и Благодаря ! :)

12.07.09
22:36

казано от MIF на 12.07.09, 22:16:

1.Ще попречи ли ако приемам 4-те литра вода за деня със степче? На опаковката пише че е с подсладители и т.н , но се чудя дали има разлика в това колко лесно ще излезне от организма ?
2. Как ги ядете тези 3,4,5 белтъка на закуска?!?!? Не ви ли е страх от болести - салмонели, диарии и пр.
Предварително се извинявам за неосведемеността и Благодаря ! :)

1. За излизането няма да пречи.
2. Не знам за другите, аз яйцата ги ям със жълтъка, на омлет или варени :)

13.07.09
06:00

За преченето не пречи, но тези подсладители... Най-добре е да не ги приемаш. Аз пиех много степчета и тем подобни боклуци по време на ядене, но сега сядам с кана минерална вода с лед и съм 6! Въпрос на навик. (”Бистра водица, мирна главица”)

Гаранции няма. Нали уж има контрол на качеството и би следвало в магазинната мрежа всичко да е ОК (доста наивно от моя страна ;) ). Страх ме е като пресичам улицата да не ме блъсне МПС, но пресичам. ;)

Късмет!

13.07.09
06:17

Към автора на темата - хората тук ти дават конструктивни мнения, и понеже са здравомислещи, се стараят съветите им да са ефективни. Колкото до настойчивото питане “А” или “Б”, без оглед колко логика има и в едното, и в другото - малко като в детската градина ... В такъв случай можеш да се допиташ до форума на Космополитън например ...:)

Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 13.07.09 06:19.

13.07.09
08:07

Четири литра вода дневно могат да бъдат по-вредни от подсладителите в степчето. По принцип ако пиеш много вода, минералните соли се отмиват, поради което общото количество вода, което можеш да задържиш намалява и така се стига до обезводняване. Аз лично съм пил и 7 литра вода дневно, но после дрехите ми бяха побелели от сол (работех навън, беше горещо и имаше вятър). Тези 7 литра просто се бяха отделили като пот. Най-добра мярка за количеството вода е жаждата - пий когато ожаднееш дори и малко и не пий, когато изобщо не ти се пие. От подсладителите аз лично ползвам само и единствено аспартам, част от степчетата са подсладени само с него, същото важи и за витамините суправит. Според мен е по-добре да пиеш 2 литра изотонични напитки с разни соли, отколкото 4 литра чиста вода. Step sport max не е лош, пия го от време на време, но има и по-специализирани - само гледаш да има повече соли и по-малко захар. Белтъците е най-добре да се ядат варени.

13.07.09
08:18

Всичко в големи количества не е полезно. Необходимото количество вода е индивидуално за всеки, както повечето неща.
Абсолютно нормално е излишъкът от тези 7 литра вода да се отделят като пот. То вярно, че всеки казва пий много вода, пий много вода... Но все пак с мярка. ;) А мярката си я определя човек сам според неговия организъм.

Късмет!

казано от moonclub на 13.07.09, 08:07:

Четири литра вода дневно могат да бъдат по-вредни от подсладителите в степчето. По принцип ако пиеш много вода, минералните соли се отмиват, поради което общото количество вода, което можеш да задържиш намалява и така се стига до обезводняване. Аз лично съм пил и 7 литра вода дневно, но после дрехите ми бяха побелели от сол (работех навън, беше горещо и имаше вятър). Тези 7 литра просто се бяха отделили като пот. Най-добра мярка за количеството вода е жаждата - пий когато ожаднееш дори и малко и не пий, когато изобщо не ти се пие. От подсладителите аз лично ползвам само и единствено аспартам, част от степчетата са подсладени само с него, същото важи и за витамините суправит. Според мен е по-добре да пиеш 2 литра изотонични напитки с разни соли, отколкото 4 литра чиста вода. Step sport max не е лош, пия го от време на време, но има и по-специализирани - само гледаш да има повече соли и по-малко захар. Белтъците е най-добре да се ядат варени.

Степчета... за какво са ти?Боклуци ,пълни с аспартам,тука повечето хора бягат,като дявол от тамян от аспартама.
7 литра е прекалено.3-4литра вода стигат.За потенето не мисля че е точно така,поне при мене, дали ще съм пил 2 или 6 литра потенето ми зависи по скоро от температурата,активността и настроението все пак е охлаждаща реакция на организма (ако съм притеснен например ,веднага почвам да се потя),като прекаля с водата 6-7 литра по скоро ходя през 20 минути до тоалетната,а не да се потя като “свиня “

13.07.09
09:42

Ония 7 литра ги изпих, понеже бях жаден, а дрехите ми дори не се намокриха заради силния вятър и жегата. Имам причини да вярвам, че аспартамът е по-малко вреден от останалите подсладители, но това е друг въпрос. Употребявам го от години и както се очаква (доказано от множество научни изследвания) няма никакви странични ефекти. Не знам защо, но в интернет има доста хора, които повтарят като папагали едно и също, без на практика да могат да дадат достоверен източник на информация. Става дума за глутамата (а в този форум доста хора пият глутамин), аспартама (изграден основно от аминокиселини), ваксините и флуорираната вода. За флуорирането въпросът е спорен, тъй като доста хора вече пият минерална вода, а в нея има излишък от флуор - затова и Девин препоръчват редуването на минералната вода с изворна. Относно ваксините - някой има ли си представа каква е смъртността при бяс или тетанус? При тетанус е 70%, при бяс - 30% повече.

Ето къде пише тези неща за ваксините, глутамата, аспартама и т.н:

http://yosif.net/bg/med/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1