херния

13.07.09
21:21

имам малка херния от лявата страна .. хирурга каза че не е лошо мога да тренирам.. но искам да знам някой от тук ако е имал херния да ми каже...  дали траибва да спра корема да го натоварвам много щото мисля че от него имам малка херния ... щото корема го натоварвах достa !

14.07.09
07:34

казано от radoslav1 на 13.07.09, 21:21:

имам малка херния от лявата страна .. хирурга каза че не е лошо мога да тренирам.. но искам да знам някой от тук ако е имал херния да ми каже...  дали траибва да спра корема да го натоварвам много щото мисля че от него имам малка херния ... щото корема го натоварвах достa !

Здрасти!

Тренирай корема! Не го изоставяй!
Общия принцип е, че “функцията гради органа”, следователно колкото по-натрениран е корема и коремната стена, толкова по-малка е опасността от разкъсване. Дори да се наложи операция на твоята херния, не е беда. Просто трябва разумно трениране и постоянство.

14.07.09
08:03

аз щото го натоварвам с тежести за малко маса.. и може да съм прекалил ама ся ще вниамавам

14.07.09
09:03

Хернията със сигурност не ти е станала от тренировките за корем.

14.07.09
12:41

казано от Миsh0 на 14.07.09, 09:03:

Хернията със сигурност не ти е станала от тренировките за корем.

...но може да се влоши от тях, както вече писах тук.

Така или иначе операциите са рутинни. Ако ти я направят и както трябва ще си 6.
Гледам, че си от Пловдив. Аз съм се оперирал в хирургиите на Пещерско на 7-ия етаж при д-р Асен ххххх (не си спомням фамилията), но мога да проверя. Много е добър и съм супер доволен. Може да се консултираш с него.

14.07.09
13:01

да това ще е добра идея ... да се консултирам с него ...  провери името му :)

14.07.09
17:30

казано от radoslav1 на 14.07.09, 13:01:

да това ще е добра идея ... да се консултирам с него ...  провери името му :)

Най-сетне си намерих епикризата. ;) Д-р Асен Златарев. Хирургиите на Пещерско, 7 етаж - обща хирургия.
Повече инфо на лично.

Късмет!

14.07.09
18:11

При херния ТОЧНО коремните мускули се тренират здраво (след като разбира се моментната травма, разбирай разкъсване отшуми - обикновенно 20/25 дена). Започваш в началото съвсем полека. При лека форма на херния е възможно да забравиш и дори да я “излекуваш” с упражнения за кормените мускули. Това което трябва да премахнеш от тренировките си са мъртва тяга, клекове и лег преса...

14.07.09
22:09

еееее ,, ,без тяга клекове ... мамка му  и тапата херния ....

14.07.09
22:12

еми се пак .... ми е малка хернията и херурга вика че можело да спортувам спокойно ... офф нзззз

23.07.09
13:33

Zdraveite na vsi4ki.Specialno se registrirax v tozi sait glavno zaradi tazi tema i vi molq za pomo6t i nai-ve4e da me nadyxate s kuraj i ako moje malko da me uspokoite..xaxa..Problema e sledniqt..Az sym bremenna po4ti v 9 mesec i mi otkrixa xerniq,koqto 6te otstranqt i po vreme na rajdaneto..no az sym pristrastena kym fitnesa i golqmata mi bolka e 4e 4uvam,4e 6te trqbva da go zabravq,a pyk az samo 4akax da rodq za da zaxapq 6tangite otnovo..samo tova me krepe6e da se priema s korem i sled taq novina napravo se ot4aqx..kajete mi ako ima nqkakyv na4in da treniram otnovo..Molq!!Molq ako nqkoi ima info ili linkove kym razni forui i temi da mi pi6e i na e-mail shushanche@abv.bg 6te sym vi mn blagodarna.

23.07.09
15:27

Ще те помоля да пишеш на кирилица, че е изключително трудно да се четат дълги текстове на цифролатиница.
До колкото разбирам след раждането ще те оперират заради хернията (това е доста проста операция и всъщност е най-често правената операция в света) и се надявам, че професионално ще си свършат хората работата. Ако операцията е успешна то в рамките на 30 до 40 дена ще можеш да се натоварваш в залата пълноценно. Много е важно обаче (от изключителна важност) рехабилитацията и физиотерапията която ще провеждаш по време на въпросните 30-на дена след операцията. Ако не правиш нищо а само си стоиш то може да възникнат много проблеми, калциране и какво ли още не което да ти създаде много проблеми в последствие. За това след вкаква операция трябва да се прави качествена физиотерапия при добър специалист.
Ако минеш раждането и след това операцията успешно пиши пак.. мога да ти препоръчам физиотерапевт.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1