22.06.09
14:06
Здравейте! Искам да попитам само колко гр. на кг. тегло трябва да са въглехидратите при ВВД и мазнините ? Също така 2гр протеин на кг достатъчно ли е ? И последно най-голям ми е проблема с изчисляването на калориите 75кг съм моля ви се някой да ми каже колко калории ми трябват на ден.
Благодаря :)
Въглехидратите са около 4гр на телесно тегло, а мазнините 1,5гр; протеинът- 2гр е добре.
14.07.09
16:36
За кафявия ориз. Проблем ли е ,че не го мия? Аз си го варя с подправки. Пронципна на мен ми става много бързо за 30 мин.
Рядко има по нещо дами хруска.
Въглехидратите са около 4гр на телесно тегло, а мазнините 1,5гр; протеинът- 2гр е добре.
Това 4 грама не ми се вижда реално за високо въглехидратна диета... В едни кифлички има 60 грама въглехидрата, 25 мазнини, и 7 протеин, някъде, във всяка, а аз ги ям по 20 на ден, прави си сметката 1200 въглехидрата, само в това да не броим храненията и т.н, иначе съм 60 килограма 60х4, 240 въглехидрата на ден трябва да приемам а аз приемам 7 пъти повече!! Какво се казва това, СВРЪХВВД ли.. :D ..
14.07.09
18:40
Ти си яж по 20 ама усвояваш полувината.
Въглехидратите трябва да са от 4 до 5гр на кг.Мазнините около 1-1.5гр,но си зявиси и от калорийте.Ако не се лъжа най-простата сметка беше около 40 ккал на кг.,но го четох отдавна и не съм сигурен.Иначе си има формула.Потърси в сайта оптимален калориен баланс.
Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 14.07.09 18:43.
Ти си яж по 20 ама усвояваш полувината.
Въглехидратите трябва да са от 4 до 5гр на кг.Мазнините около 1-1.5гр,но си зявиси и от калорийте.Ако не се лъжа най-простата сметка беше около 40 ккал на кг.,но го четох отдавна и не съм сигурен.Иначе си има формула.Потърси в сайта оптимален калориен баланс.
Няма такъв баланс при мен! Ям редовно през 3 часа колкото чувствам, че ми трябва да се нахраня, понякога 2 филийки хляб + ястие понякога 5 а понякога може и повече. Предимно наблягам на протеинови и въглехидрато богати храни, но аз имам бърз метаболизъм и не обичам да се лишавам и ям сладки неща..
Това 4 грама не ми се вижда реално за високо въглехидратна диета... В едни кифлички има 60 грама въглехидрата, 25 мазнини, и 7 протеин, някъде, във всяка, а аз ги ям по 20 на ден, прави си сметката 1200 въглехидрата, само в това да не броим храненията и т.н, иначе съм 60 килограма 60х4, 240 въглехидрата на ден трябва да приемам а аз приемам 7 пъти повече!! Какво се казва това, СВРЪХВВД ли.. :D ..
1.Kви ца тея кифли със 7 грама протеин в тях ?
2.Кифлите са бърз въглехидрат,а на теб ти трябват основно комплексни
15.07.09
12:45
Кифлите вероятно са с 60гр въглехидрати за 100гр продукт. 1 кифла се съмнявам да е 100гр, ако изяждаш 20. Ако е така - изяждаш 2кг кифли на ден, не ти ли се струва доста при положение, че цял бял хляб е 800-900гр?
Кифлите вероятно са с 60гр въглехидрати за 100гр продукт. 1 кифла се съмнявам да е 100гр, ако изяждаш 20. Ако е така - изяждаш 2кг кифли на ден, не ти ли се струва доста при положение, че цял бял хляб е 800-900гр?
Ами може и до някъде да си прав, не съм гледал колко тежат :)