Как да употребявам Протеина?

15.07.09
14:43

здр.на всички на 15 години съм и имам “1kg Protein 85”на фирма PEAK ,и искам да ви попитам по колко да слагам преди тренировка и след тренировка и в почивния ден по колко да употребявам ? от една седмица го имам и го пия така : Преди тренировка 2-супени лъжици и след тренировка пак 2-супени лъжици а в почивния ден го пия между храненията напримерно ако ям в 13:00 и после в 16:00 тогава го пия в 14:30 или 15:00-часа ,и исках да ми кажете правилно ли го пия или да не го пия така да ми кажете друг график да го пия

15.07.09
15:36

Доста се е изписало за протеина, но нека отново малко да си припомним :)
Това е моето лично мнение и не си длъжен да се съобразяваш с него, разбира се.
Протеина няма смисъл да го приемаш преди тренировка.
Би трябвало дори и в тези на ПЕАК да има мерителна лъжица.
Мисля че дозата е 1, не 2-3-4 .... нямаш нужда от повече от 1. Смята се че няма да успее организма да го усвои.
Та дозата:
1 мерителна лъжица преди закуска сутрин, изчаквай 30-40мин. и тогава закусвай.
1 мерителна лъжица след тренировка.
В почивните дни, дозата след тренировка може да я оставиш за между храненията.

15.07.09
15:48

И в допълнение : http://www.bb-team.org/articles/1315/

15.07.09
16:46

зна4и в протеина самата котия разбърках добре и нямаше мерителна лъжица и затова с супена лъжица грепа от него но мерси за съвета ще го пробвам така както ти ми каза,но съм чувал че трябва да се пие протеина и преди тренировка нещо като енергия давало и за тва трябвало да се пие незнам дали е така или не вие кажете

Мнението беше редактирано от Braqn на 15.07.09 16:51.

MA

15.07.09
16:56

защо да няма смисал да се приема преди тренировка

Мнението беше редактирано от maja на 15.07.09 16:56.

15.07.09
17:10

И да ви попитам нужна ли е ДИЕТА и ако е нужна да ми кажете някаква за мускулна маса имам предивит не за отслабване

15.07.09
19:32

Диета винаги е нужна! Ориентирай се към ВВД - високо въглехидратна диета.

казано от Braqn на 15.07.09, 17:10:

И да ви попитам нужна ли е ДИЕТА и ако е нужна да ми кажете някаква за мускулна маса имам предивит не за отслабване

Не просто имаш нужда от диета,ами е задължителна ако искаш добри резултати.Като за тебе :високо въглехидратна диета ВВД

15.07.09
20:28

А може ли да ми напишете тука една Диета ако знаете ??????

16.07.09
10:25

Намерих мерителна лъжица в протеина явно ония път несъм го разбъркал добре,и сега значи целата мерителна лъжица трябва да я пълна и да го слагам в 200г прясно мляко ????по колко лъжици трябва да слагам и кога?

16.07.09
11:37

Можеш, ако искаш и във вода да го слагаш. Да, 1 мерителна лъжица, както tonu ти каза. А за “Диета” има статии и теми безброй.. поразрови се из сайта и форума :)

ГА

16.07.09
14:12

Виж на етикета , колко мерителни лъжици пише !

16.07.09
20:40

Накратко (ако протеина е суроватъчен): 1 доза сутрин на гладно, 1 преди (условно, защото при прием на други добавки, протеина може да отпадне) и 1 след тренировка. В нетренировъчни дни - сутрин на гладно, следобед между храненията.

17.07.09
09:37

Значи на Самата котия пише нещо ама него разчитам щото е на германски и за тва качвам снимка да видите какво точно пише

17.07.09
15:06

Protein 85 е по-скоро бавен протеин. Трикомпонентна матрица е в съотношение суроватъчен концентрат 35%, соев изолат 35%, пшеничен изолат 30%. Зимата и аз съм го взимал не е лош, но с вода не ми понасяше да го пия и с кисело мляко го хапвах. Този протеин според моето скромно мнение най-добре го приемай 1 час преди тренировка или между храненетата и задължително вечер преди лягане. Аз бих те посъветвал да си купиш и някаква суроватка разбира се стига да имаш възможност и за напред ако ще пиеш само 1 протеин по-добре суроватъчен да е според мен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1