Моляви дайте ми съвет от каква въъраст да започна с тренировките???

СЛ

17.07.09
13:08

Здравейте, аз съм на 11 и се чудех дали съм още малък за да започна с тренировки?

17.07.09
13:56

Като станеш на 17 тогава най-добре.Дотогава тренирай на лостовете и лицеви опори.

ГА

17.07.09
13:56

казано от Славi на 17.07.09, 13:08:

Здравейте, аз съм на 11 и се чудех дали съм още малък за да започна с тренировки?

Започни  с лицеви,коремни,лостове , за залата си още малък ;) .

P.S. Опа едновременно пуснахме постовете си , не съм съгласен , че трябва чак на 17години.Според-зависи,може и на 15,16,17 и т.н.

Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 17.07.09 13:57.

Според мен почакай поне до 14 ,до тогава се учи как да се хранениш,разглеждай сайта :) ,спортувай 2-3 пъти седмично на лостове,бягай,скачай,карай колело и тн.

17.07.09
20:04

14 наистина е една добра възраст да започнеш.Аз подхванах от 13 и половина.Дори тогава ми казваха, че съм малък, но не ми е навредило де..В Нова Загора на фитнеса съм виждал и по-малки деца от 11 да тренират.Според мен не пречи ако се правят да речем някакви кръгови тренировки 2-3 пъти в седмица и без да се натоварваш, защото си още малък.Това поне е моето виждане.Сега с този акъл и на 7 да бях пак щях да почна фитнес ама къде ти ... хаха ;)

18.07.09
07:38

Горе-долу на твоята възраст започнах с гиричките на баща ми и набирания по лостовете. Споделям мнението на колегите, че може малко да изчакаш, защото влизането в залата предполага малко или много лакомия за бързо трупане на мускули, а това неизбежно води до неразумни тежести, които на твоята възраст по-скоро биха били вредни отколкото полезни.

18.07.09
11:16

Напълно съм съгласен с колегите.
Бих добавил, че би било перфектно ако си намериш някакви леки гиричкии примерно се опитваш да правиш набирания. 2-3 пъти седмично е перфектно. На 14 години можеш да почнеш с фитнес, НО бъди разумен и си прави леки кръгови тренировки, като ме се изхвърляш с тежестите. Всичко ще си дойде с времето.
Като гледам просто повторих това, което Стоянчо е казал, но просто ми се искаше да го затвърдя, защото, когато почнах, правех куп грешки и ми трябваха години да ги проумея и изчистя. Не забравяй да четеш и да се образоваш по темата постоянно!

Успех и по-здрави!

Мнението беше редактирано от Витан на 18.07.09 11:16.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1