17.07.09
19:06
Здравейте ,
Ето малко инфо за мен :
години 16
ръст 174 см
тегло 60 кг
стаж в залата 3 - 4 месеца след което 1 месец почивка и сега наново от 3 седмици абсолютно сериозно
ръка 32,5 см
гръдна обиколка ~94 см
Тренировъчна програма :
1 ден гърди +корем
2 ден почивка
3 ден ръце + корем
4 ден почивка
5 ден рамо, крака + корем
6 ден гръб + трапец
7 ден почивка
Основна цел :
Да кача ММ
Това е от мен.Та въпроса ми е добре ли са разпределени мускулните групи в отделните дни като най-важни са ми ръцете и гърдите (гърба ми е второстепенен за момента като се има в предвид че в него трупам ММ по-лесно)
PS : Относно храненето не мисля да го коментирам в тази тема ;)
Темата беше редактирана от Nikola Yanev на 18.07.09 08:44.
Извинявай не искам да го приемаш като заяждане ама за 3-4 месеца стаж как разбра,че лесно трупаш ММ в гърба ;) А и 1 въпрос как си премери само бицепса :D Ам Ръцете сиг тренираш бицепс и трицепс така ръката се помпи повече и има повече хранителни вещества,който помогат на мускула да расте .Според мен не си хаби още този коз изчакай поне докато направип 1год и половина и тогава започни да ги тренираш заедно.Забелязвам,че корема го тренираш повече от 1път,ако искаш маса го тренирай само 1 път,а за релеф 3 пъти :) Ето я моята примерна програма,която аз щях да спазвам с твоя опит в залата :
1 ден гърди + бицепс (ако искаш може и трицепс вместо бицепс ,но с по-малко упражнения защото се товари от лега и да не го претренираш)
2 ден почивка
3 ден рамо (предно и средно) +трицепс
4 ден почивка
5 ден крака + корем
6 ден гръб + трапец+задно рамо
7 ден почивка
На 2 месеца сменяй програмата за да можеш да стресираш мускулите да растат.
Поздрави :)
Мнението беше редактирано от maniakb на 17.07.09 20:21.
Здравей :)
И аз съм доло горе на същото ниво. Това което мога да ти кажа ( инструктори са ме съветвали ) ,да не правиш корем след ръцете,за да остане кръвта в тях. И аз правя по 1 мусколна група на ден, и май ни е рано и на 2мата. Друго - имаш да правиш 3 рамена, а за крака колко са мусколите да не говорим ;) Спорем мен този ден ти е някак пренатоварен .. :)
Нещата които ти казвам не си мисли че ги разбирам,говоря ти на изуст :D ..
Поздрави , бъдещ бодибилдър :P ...
18.07.09
05:58
maniakb Благодаря ти за програмата само че по колко упражнения да правя за предно ,средно и задно рамо.И друг въпрос корема ще ми прече ли да го правя през почивките 2ри ,4-ти и 7-ми ден, а не в залата или за качването на ММ ще ми прече повече от 1 път