20.06.09
20:01
Сега си представете как Мтел дават милиони за шах :lol:
20.06.09
21:30
То въобще за какво има бъдеще във България???
казано от G33K на 20.06.09, 17:09:
казано от Sparxter на 20.06.09, 16:40:
ако на фк лефски сф му се забрани със закон да участва от името на България в европейските клубни турнири по футбол - да имаме бъдеще.
По-скоро трябва със закон да се забрани като цяло точно този “спорт” на територията на държавата. И след това парите, които се перат, въртят и наливат там да се пренасочат в истински спортове, в които сме с доказвали, в близкото или далечно минало. За мен това е начина, иначе на левски и да им забранят се тая - ще излезе я цска, я литекс, я някоя друга смешка. Футболът не е спорт, а бизнес - а нашата България е твърде малка за такъв голям бизнес, затова по-добре да си насочим силите в по-смислена посока, където да имаме шансове. Защото имаме и талантливи спортисти, и добри треньори - просто трябва да се инвестира в тях, да им се създадат условия за работа и да им се дава поле за изява.
Направо ми обезмисли желанието да дам мнение по темата! Съгласен съм напълно! Само, че бих пренасочил паричките повече към детско - юношеските школи и аматьорския спорт, по-скоро физическото възпитание в училищата.
21.06.09
13:41
???????
Ок, бате. Закриваме футбола и наливаме в спортната стрелба и академичното гребане! На 6 поредни Олимпиади обираме де що злато има и в средите на тия спортове наш’те стават легенди.. Всичките 1309 хардкор фенове на тия спортове знаят къде е БГ и говорят за нас все едно за Господ Бог химселф. и кво от това????
Единствено футболът може да свърже хората, да им изкара тръпки на гордост по гърбовете и да ги докара до сълзи от радост или разочарование само за някакви си 90 мин. който е изживял САЩ 94 знае какво е да чуеш националния химн с 11тимата застанали мирно пред 60 000 души пеещи като един! Знае какво е да се прегръщаш по улиците с напълно непознати, все едно са ти баща-майка-братя-сестри и да се чувстваш все едно се издигаш на 20 см от земята и светът е твой! Всеки (независимо на кой отбор е фен в БГ) знае какво е любимият ти тим, с който си бил и в дъжд и сняг и в добро и в лошо да вземе да направи нещо, което си наясно, че едва ли ще се повтори в следващите 10-15 години. Футболът е единственото нещо, което обединява хората в тая шибана държава, единствената арена където ТИ си си ТИ, защото си ти, а не защото някой ти е казал какъв да бъдеш или те е излъгал да повярваш какъв може да бъдеш!
И от тая гледна точка знаете ли колко ме ебе дали таню киряков ще уцели 9 десетки и една осмица вместо 8 десетки и две деветки????? ХА!
Мнението беше редактирано от Sparxter на 21.06.09 13:43.
казано от Sparxter на 21.06.09, 13:41:
???????
Ок, бате. Закриваме футбола и наливаме в спортната стрелба и академичното гребане! На 6 поредни Олимпиади обираме де що злато има и в средите на тия спортове наш’те стават легенди.. Всичките 1309 хардкор фенове на тия спортове знаят къде е БГ и говорят за нас все едно за Господ Бог химселф. и кво от това????
Единствено футболът може да свърже хората, да им изкара тръпки на гордост по гърбовете и да ги докара до сълзи от радост или разочарование само за някакви си 90 мин. който е изживял САЩ 94 знае какво е да чуеш националния химн с 11тимата застанали мирно пред 60 000 души пеещи като един! Знае какво е да се прегръщаш по улиците с напълно непознати, все едно са ти баща-майка-братя-сестри и да се чувстваш все едно се издигаш на 20 см от земята и светът е твой! Всеки (независимо на кой отбор е фен в БГ) знае какво е любимият ти тим, с който си бил и в дъжд и сняг и в добро и в лошо да вземе да направи нещо, което си наясно, че едва ли ще се повтори в следващите 10-15 години. Футболът е единственото нещо, което обединява хората в тая шибана държава, единствената арена където ТИ си си ТИ, защото си ти, а не защото някой ти е казал какъв да бъдеш или те е излъгал да повярваш какъв може да бъдеш!
И от тая гледна точка знаете ли колко ме ебе дали таню киряков ще уцели 9 десетки и една осмица вместо 8 десетки и две деветки????? ХА!
Много трябва да съм я закъсал, за да разчитам на футболните ни успехи да ми носят радост...
Сигурно е яко някакво такова просто зрелище като футбола да ти действа така, не знам. Факт е, че успехът от 94 е нещо голямо, въпреки слепия късмет на който е плод. Какво още е станало обаче от тогава насам, и дали всичко, което отива в този, пак ще наблегна на кавичките, “спорт” не е напълно отишло на вятъра? Футболистите взимат пъти повече пари от повечето спортисти, тренират в пъти по-малко (но за сметка на това само в София има цифрата стадиони, горе-долу по един на всеки що-годе адекватен футболист се пада) и постигат..еми един голям го постигат, общо взето вече 15 години след “онова лято”. И не, онова 0-5 на ноу камп няма да го броим за успех, поне аз не мога.
Защо четвъртото място в САЩ (даже медал не се пада за такова) трябва да е нещо по-голямо от златото и среброто на щангисти, борци, състезатели в различни бойни спортове, гребане и т.н. цифра спортове? Защото всеки 9 от 10 малоумника на запад боготворят футбола и това им е единствената представа за спорт? Защото продава най-много? Основателни причини, няма що. Футболът е просто зрелище и бизнес, а спортът - място, където атлети (каквито футболистите не са, и не са били в нито един момент от историята) си мерят качествата. В България бизнес няма, за сметка на това атлети - колкото щеш. Доста талантливи и способни атлети, за много от които 90%+ от хората тук даже не са чували но за сметка на това знаят от-до всичките родни и вносни ритнитопковци в левски и цска. Яко...
Мнението беше редактирано от G33K на 21.06.09 14:06.
21.06.09
14:20
казано от G33K на 21.06.09, 14:00:
С И не, онова 0-5 на ноу камп няма да го броим за успех, поне аз не мога.
защо така? на мен лично ми донесе много радост :D :D
Защо четвъртото място в САЩ (даже медал не се пада за такова) трябва да е нещо по-голямо от златото и среброто на щангисти, борци, състезатели в различни бойни спортове, гребане и т.н. цифра спортове?
тук без коментар просто! Наистина!! Приемам, че или си под 15 години, или наистина тотално не те ебе за спорта като цяло или си бил в зимбабве последните 20-30 години.
Доста талантливи и способни атлети, за много от които 90%+ от хората тук даже не са чувал
А колко талантливи пианисти имаме! Колко надарени физици, микробиолози, математици, поети... Това е по-скоро проблемът, но то си е до народопсихология!
А разликата между биатлонист и футболист е огромна.. Ако ще с минута да е бил световния рекорд и да лети на ските, все тая! Съжалявам, но това е реалността. Един удар на костадинов в 90тата минута на Парк де Пренс, донесе повече радост и значеше толкова за целокупния български народ, колкото 10000000000000000000000000000000000 медала в биатлона, кърлинга, овчарския скок, тласкане на гюле и другите му там подобни!Факт!
Мнението беше редактирано от Sparxter на 21.06.09 14:29.
казано от Sparxter на 21.06.09, 14:20:
А колко талантливи пианисти имаме! Колко надарени физици, микробиолози, математици, поети... Това е по-скоро проблемът, но то си е до народопсихология!
Не, въпросът беше, че не се знае за тях за сметка на футболистите. Защото те се изкарват на преден план. Народопсихологията я оставяме засега.
Един удар на костадинов в 90тата минута на Парк де Пренс, донесе повече радост и значеше толкова за целокупния български народ, колкото 10000000000000000000000000000000000 медала в биатлона, кърлинга, овчарския скок, тласкане на гюле и другите му там подобни!
Несъмнено е така. Виж по-горе, аз не съм го оспорил нито за момент. Което казах е, че докато това е така, в България спорт няма да има. Докато спорт номер от 1 до 10 тук е футбол нищо няма да става. И то не поради друго, ами за трети път ще се повторя - за този бизнес държавата ни е малка. Трябва да си знаем възможностите и да работим правилно според тях - футболът е машина за пари, в която без да ни наливат отвън няма да направим нищо. От друга страна, никой няма да налива точно на нашите няколко хиляди квадратни километра земя, защото не е рентабилно (по ред причини). И затова футболът ни ще си остане това, което е сега, независимо колко се опитваме да го “развием”.
Но докато се насочват усилия към това, губят спортовете. Затова и той именно е враг номер 1 на спорта в България, а иначе че забавлява - факт, и аз понякога се смея с глас като ги гледам. Ама тук не става въпрос за цирка в България, а за спорта. И колкото до това:
тук без коментар просто! Наистина!! Приемам, че или си под 15 години, или наистина тотално не те ебе за спорта като цяло или си бил в зимбабве последните 20-30 години.
приеми, че просто ме ебе за спорта доста повече отколкото теб (най-малкото защото ме касае пряко в някои отношения) и именно затова съм против футбола тук ;)
Пък може и да се зачудиш защо все пак едно четвърто място (извън призовите е дори) трябва да значи повече от златото и защо се чувстваш така длъжен да си част от стадото, на което се продава футбол. Остави го без коментар, ама си помисли ;)
Мнението беше редактирано от G33K на 21.06.09 14:50.
21.06.09
15:01
трябваше да почнеш с това, че си засегнат. Нормално е ако тренираш нещо на профи ниво да ти е кофти, че не се полагат грам грижи за твоя спорт, скъсвате си задника от тренировки, постигате някакви успехи, а обществото грам не го ебе, понеже е заето с трансферните клюки около спортист своге. резервите в ботев взимат 10х колклото медалистите в твоя спорт, а си чешат топките по цял ден и мислят в коя чалготека ще ходят да се дрогират и коя манекенка да изчукат тая вечер.
Разбирам те идеално и няма да споря.
Но за съжаление пич, дори победа на световни финали на българския национален отбор е равна на всичкото злато, спечелено от спортистите ни за годината, ако не и за последните 10 години. Само мача с Ирландия, в един привидно загубен квалификационен цикъл предизвиква повече внимание и вълнение от която и да е олимпийска бг титла. Решаващ мач пък за класиране на световно спира не само вниманието към останалите спортове, ами и към всички останали сфери от живота. И не е само в БГ. Така е по целия свят, независимо дали се инвестират милиарди долари или хиляда долара годишно.
Четвърто място на световното (в призовите места е и носи медал разбира се - личи си, че дори снимки от онова време не си виждал) е нещо, което се случи веднъж откакто има футбол в БГ и световни първенства (от 1930 г.) и едва ли ще се случи отново през следващите 100 години. Събитие случващо се веднъж на 200 години, в сфера вълнуваща нация по-силно от много други, не може да се сравнява с НИЩО! камо ли с медали от олимпийски игри в смешни спортове.
П.с. Стадо е заблудената от политически игри нация, стадо са чалгарите кланящи се на турски, гръцки, сръбски хитове, стадо са мързеливите, но вечно неблагодарни и недоволни от нищо хора! безпрекусловната любов към родината и отстояването на нейната чест и суверенитет не може да го базираш на стадния принцип!
Футболът е най-популярният световен спорт. На национално ниво се играе за чест, престиж, достойнство! Прекрасен еквивалент на войната за показване на доминация и превъзходство ако питаш мен. Германия, Англия, Аржентина, Италия, Бразилия, Франция, Холандия, Испания, Русия, вече и в азиатските държави - тоя спорт е религия мой човек! Аржентинците тачат Диего Марадона за повече дори от Бог! Даже имаше църква на Марадона основана и вместо икони - неговия лик! а знаеш колко са набожни аржентинците! В момент в който страната беше в ебаси кризата и хората умираха от глад по улиците мачкани от режима, едно 1,50 високо момче ги накара да се почувстват като най-богатите хора с света!! Трудно е да вдигнеш умиращ от глад и немотия човек да скача крещи танцува вика, в еуфория, сякаш е спечелил 1 0000 0000 0000 $ от тотото или сам Бог се е явил пред него!
Освен големи дози кокаин, не знам какво друго може да предизвика такива реакции! И не.. не е златен медал на отбора по синхронно плуване!
Мнението беше редактирано от Sparxter на 21.06.09 15:10.
Aбсолютно си прав, с дадености не се спори, а нещата които каза са точно така - аз просто казвам, че не сме за тая работа. Защото докато в големите държави могат да си го позволят, тук това рефлектира негативно върху всичко останало, дори не толкова пряко свързано със спорта. Иначе с останалото съм съгласен, тези неща са така и ще си останат така - затова и всичко останало ще си остане на сегашното дередже :) Аз просто имах идея за начин, пък че няма да стане - мен ми е пределно ясно. И без друго има къде-къде по-важни неща, които не са наред в държавата, че да се борим за спорта.
21.06.09
15:59
е то дали можем да си го позволим или не - няма значение. Докато има хора по тая планета и спорт ще им и състезания ще има. За футбола се прави точно толкова, колкото и за останалите спортове! Стадиони в София има точно 5, от които 4 отговарят на някакви минимални евро стандарти, а освен смяна на седалки други подобрения по тях не са правени от както са построени. Това за столица на държава с традиции и успехи в тоя спорт не е никак много. Във футбола интересите са финансови и печалбарски, такива каквито са и в държавните институции. С грам усилия гледаш да извлечеш максимум дивиденти. Дали ще са финансови, политически няма значение. Важното е да се изтиска и последната възможна капка, пък какво ще стане после с клуба не е от значение.
Каквото и да е България винаги е била футболна нация! Големи отбори сме имали, велики футболисти от световно ниво също, при това не един или двама. Докато в Гърция, Румъния, Турция, Сърбия са подритвали махленски топката ние сме играли 1/2 финали и сме мачкали и отстранявали най-големите отбори в света! Чак в последните 15тина години въпросните държави ни задминаха. Унгарците бяха най-голямата футболна сила в света, но се сринаха до аматьорско ниво! Ние поддържаве все пак някакъв стандарт каквото и да си говорим!
На големите европейски мачове са ходили по 80 000 души, на дербитата от първенството 40-50 000. В днешно време Локо-Славия ако събере 2000 души е успех, какво говорим за някогашните 30 000??? Затова не съм съгласен да се зарязва нещо, щото сме били бедни или не достатъчно добри в момента и бла бла. По тая логика да се бяхме прибрали след първия мач в САЩ през 94,след загубата с 0:3 от Нигерия, от къв зор да се резилим повече? Да не би тогава да се инвестирало повече във футбола?? В най-гладните години от прехода???
ЦСКА бият и надиграват Ювентус (впоследствие Европейски клубен шампион) с куп юноши, които взети заедно с треньорите, имуществото им, стадиона и личните вещи на хората на стадиона струват два пъти по-малко от звездите на торинци по онова време Виали и Раванели! В последните години отстранихме Байер Леверкузен(играли наскоро финал в Шампионска лига) с две победи, бихме Ливерпул (действащият Евро шампион ) насред Англия! Значи може! Футболът е мноооооого повече от пари и възможности!
А важните неща в държавата за обикновения човек са толкова трудни за разбиране и начинът им за решение е така химерен и условен, че на масата народ им писна да се занимават, чудят и вярват. В футбола е друго - 11 на 11, всеки с по два крака и две ръце, една топка. Независимо кой колко струва и от коя държава е. Всичко става пред очите ти. Просто, ясно, точно! Това е. Точно затова богатите и прехвалени американци не ги ебе футбола, ми ходят на бейзобол и лакрос с челядта кошниците с храна и телевизорчетата все едно отиват на пикник! морална деградация от тоя калибър не ни трябва.
П.с. и последно, че стана баси романа тоя пост - От днес почва една приятна ТВ поредица по телевизия ринг. Ще дават пълни записи на мачовете от лято 94 на националния отбор, на съответните дати на които са се провеждали преди 15 години. Ще има кадри и мнения от онова време, както от БГ, така и от целия свят с коментари.
днес ще дават мача с нигерия, на 27 с гърция, после аржентина - >1/8 финала с мексико—> 1/4 финала с Германия (действащият световен шампион, а впоследствие и европейски)—> полуфинала с Италия и мача с Швеция.
Силно те съветвам да проследиш филмите и да прецениш сам за себе си ценно ли е било или не. Защото е срамно да има българин, който да си мисли, че сме се върнали без медал от световното и че голям праз било, нали сме станали само четвърти.
Мнението беше редактирано от Sparxter на 21.06.09 16:06.
казано от Sparxter на 21.06.09, 15:59:
Силно те съветвам да проследиш филмите и да прецениш сам за себе си ценно ли е било или не. Защото е срамно да има българин, който да си мисли, че сме се върнали без медал от световното и че голям праз било, нали сме станали само четвърти.
Е това не съм го казвал, казах ти че имаме далеч по-големи успехи в редица спортове, иначе че е успех - успех си е, на ниво футбол ни е единствения успех даже, така че не бих го умаловажил - както се е видяло има сериозен шанс да остане единствен, така че е хубаво да се помни.
Останалото обаче може да се пренапише и за други спортове, някои от които в момента се практикуват на места, на които не би искал да стъпиш даже, толкова е зле. 5 стадиона са си много, при това поне 3 от тях са си в доста прилично състояние (другите не знам). А от тези другите спортове имаме олимпийски и световни шампиони, нещо което с футбола, както и да го гледаме, няма да стане, вярвам ще се съгласиш. Но явно за теб той си е емоция, така че да сключим нещо като примирие, няма да го плюя повече :-)
Не.
Пишете глупости. В българия управляват политиците, а политиците на българия са мафиоти. Хора като маргините, самоковеца, клюна и всичките им подобни работят за тях. Те им вършат мръсната работа, а истинските мафиоти са в сянка и вливат милиони в МВР за да не се знае и говори за тях. Мислите ли, че на тях им пука за нещо в тая скапана държава и най-вече за спорта в нея?! Мислите ли, че на тях им пука, че 50, 500 или 5000 души протестират и мислите ли, че им пука за какво протестират? Не се самозалъгвайте и не си хабете мислите и времето да се занимавате и да ходите по протести. Вместо това мислете как да се махнете от тая скапана държава и поне малко да си подредите живота, та що-годе да заприлича на живота на един средностатистически германец.
Може и да изслушате отново песента на Ъпсурт - Колега, докато препрочитате поста ми, ще ви стане още по-ясно!
Поздрави!
GEEK няма как да сравняваш футбола с другите спортове у нас - той просто е класи над всичко останало като зрелище. И то не само у нас ами в цял свят с изключение на САЩ където има и други спортове като баскетбол или беизбол и т.н...
Както каза Спаркстер - един равен с Ирландия предизвиква доста повече интерес отколкото всичките златни медали на отбора по вдигане на тежести - факт е че футбола е спорт номер едно като зрелище, печалби и т.н... И това не е само в БГ ами в цял свят. И в другите европейски държави като има важен мач полудява цялата страна - знаете какви емоции и еуфории са по време на световни или европейски финали... (особено пък преди когато участвахме с прилични отбори) не се сещам кога друг спорт ще предизвика такъв интерес.
Иначе съм съгласен че е хубаво да се развиват всички спортове, но инвеститорите си преценяват за какво да дават пари... и за момента парите са във футбола...
23.06.09
13:34
Освен във волейбола друго бъдеще не виждам.Повечето ни про-та са на амаьорско ниво.
01.08.09
00:22
казано от Георги Гайдов на 07.05.09, 18:03:
“България” и “бъдеще” не се слагат в едно изречение заедно.
Евала!!!!
01.08.09
11:17
Бих казъл че в България има най-големите професионалисти от всички дисциплини не изключвам и културизма.
Разбира се че има, но според мен спорта е в младежта. Аз съм на 16 години и нормално разговарям с хора, които са на моята възраст, и мога да кажа, че има страшно амбициозни и добри “аматьори”, само че според мен Държавата не подпомага на младежта и затова спорта ни е в застой. А и то просто как да тренираш в България, няма никакви условия за развитието на един спортист в България, казвам го защото съм тренирал 4,5 спорта и просто като се замислиш къде живееш направо ти умира кефа да тренираш !!! ;( ;(
07.10.10
18:55
бъдеще,спорт ??? в булгаристан ? хаха...
казано от G33K на 21.06.09, 19:15:
на ниво футбол ни е единствения успех
More вдигане на тежести?
И към тези, които се присмиват на бъдещето в тази държава - ако ще прави да сте, нека сте, но по тоя начин нищо няма да оправите, така че “hit the wheel and double the stakes” за да “be the change you want to see in the world”.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.10.10 19:05.
07.10.10
21:05
Има бъдеще, но дали е добро или зло бъдеще зависи от много неща.