Хранителния ми режим

MR

17.07.09
14:38

Да обсъмдим хранителния ми режим и въобще ежедневието ми
Спа около 8 часа като много често спа 5 часа, събуждам се за около 15 минутки и пак заспивам за около 3 часа
Хранителен режим:
1. 400 мл прясно мляко + 3 варени яйца + 80-90-100 гр овесени ядки
2. 150-200 гр месо( най-вече пилешко или риба) с 200гр картофи(варени, на пюре, на фурна и много рядко пържени) с 100-150гр сух бял ориз(варен или на фурна), със 100 гр сухи спагети(варени) или с едни италиански тестени нещица пълни с малко яйца и месо 100 гр варени
3. 1 кисело мляко с малко прясно + някой плод или малко овесени ядки или фъстъци
4. 150-200 гр месо(риба или пилешко) заедно с зеленчукова салата(домати и краставици без олио) и 100-150 гр варени картофи или ориз или спагети
5. 200 гр обезмаслена извара или 2 обезмаслени кисели млека

В тренировачен ден е общо взето същото, но след тренировка изяждам 5 белтъка, 1 желтък, 1 банан, 400-500 мл обезмаслено прясно мляко.
около 70-71-72 кг съм и около 178 висок

MR

18.07.09
10:42

Нещо някой ще коментира ли?

18.07.09
11:42

Добре е.
Само след тренировка не е.Не знам в какър ред и кога ги ядеш нещата които си описал,НО след тренировка веднага приемай бърз въглехидрат(глюкоза,корни)ако пиеш протеин или аминокиселини и тях.След един час яж ОБИЛНО-месо+въглехидрати стабилно.Следтренировъчното ядене трябва да ти е най-кораво ;)

MR

18.07.09
13:16

Е да, наясно съм. След тренировка нещата ги ям в такъв ред: банан и понякога добавям малко захар, 500 мл прясно мляко, 5 белтъка, 1 жълтък. Белтъците ги смятам за бързоусвоим протеин, а съм чел, че е хубаво да има и бавноусоим протеин след трнировка като казеин. Жълтъка го добавям за да има просто още малко протеин, но се притеснявам малко да не ми забави храносмилането. Чудя се колко време след това да си изям месото и ориза или картофите. 1.5 часа? 2?

18.07.09
18:05

казано от MARTIN RADEV на 18.07.09, 13:16:

Е да, наясно съм. След тренировка нещата ги ям в такъв ред: банан и понякога добавям малко захар, 500 мл прясно мляко, 5 белтъка, 1 жълтък. Белтъците ги смятам за бързоусвоим протеин, а съм чел, че е хубаво да има и бавноусоим протеин след трнировка като казеин. Жълтъка го добавям за да има просто още малко протеин, но се притеснявам малко да не ми забави храносмилането. Чудя се колко време след това да си изям месото и ориза или картофите. 1.5 часа? 2?

Ако млякото е домашно го остави за 1 час след  яденето след тренировка /в твоя случай - банан и яйца/
Ако млякото е от магазина пастьоризирано - може да си го спестиш.
Казеина не е толкова хубав протеин за колкото смяташ.
Винаги с яйцата добавяй жълтъците. Не знам за какво си спестяваш най-важното в яйцето.

Мнението беше редактирано от tonu на 18.07.09 18:06.

MR

19.07.09
07:59

Ами да, от магазина е млякото. За казеина знам, че е най-богат на глутамин. Пък и на много места гледам, че следтренирочният шейк или хранене е именно бърз протеин(суроватка или яйчен протеин) + казеин( на прах или от сирене или мляко ). Жълтъците си ги спестявам заради мазнините, които забавят храносмилането. Не се притеснявам от холестерола. Напоследък имам проблем със съня и спя само по 6-7 часа и то с леки прекъсвания. Искам да стигам до 8-9 часа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1