17.07.09
19:18
Здравейте !
Мазнините от сиренето могат ли пълноценно да заместят тези от орехите например.. ? Или понеже са с различен произход от сиренето са някак.. по вредни ? .. Питам понеже с изварата си преди лягане ям и орехи ( Основния ми прием на мазнини при ВВД ).. а имам перманентен източник на хубаво,домашно козе сирене . Както и дали в сиренето има толкова казеин колкото в изварата . (Знам че има подобна тема,но там така и небеше одговорено на този въпрос ) . Та направо да замествам орехи+извара със сирене.
Благодаря предварително .
18.07.09
18:29
Мазнините на орехите са 100 пъти “по-добри” от тези в сиренето,но пък щом сиренето си е домашно,супер,праскай си с изварата :).Само си го изкисвай от сутринта във вода,за да се поотсоли
Целта да се приема извара с мазнини е да се забави още малко усвояването на казеина.Това става с мононенаситени мазнини.Ядките са богати на тях, но за сиренето не знам какво е съотношението на наситени/мононе/полине.
казано от IronFreak на 18.07.09, 18:29:
Мазнините на орехите са 100 пъти “по-добри” от тези в сиренето,но пък щом сиренето си е домашно,супер,праскай си с изварата :)
Аз пък бих заложил на сиренето, стига да не е тъпкано с растителни мазнини.
казано от Петко К на 18.07.09, 21:54:
казано от IronFreak на 18.07.09, 18:29:
Мазнините на орехите са 100 пъти “по-добри” от тези в сиренето,но пък щом сиренето си е домашно,супер,праскай си с изварата :)
Аз пък бих заложил на сиренето, стига да не е тъпкано с растителни мазнини.
x2, Животинските мазнини превъзхождат в пъти ....
19.07.09
08:27
... с ненаситените си мастни киселини ? С какво превъзхождат точно орехите ? Трябва да има съотношение между наситени и ненаситени. Все едно да сравняваш растителен и животински белтък.
Автора яж си сиренето щом е домашно.
Мнението беше редактирано от TrainHard на 19.07.09 08:27.
Трудно може да се направи сравнение между двата вида мазнини. Не само наситеността е критерий за това доколко е полезна една мазнина. Във всеки случай между масло и маргарин изборът е лесен, но според мен от животинските мазнини най-полезно е маслото. Ако имах избор какви мазнини да консумирам - щяха да са: масло, зехтин, мазнини от различни ядки, какаово масло.