Хранителен режим

17.07.09
18:50

Здравейте.
Искам да ви помоля малко да ме насочите към изготвяне на хранителния ми режим , защото понеже съм от село и нямам време да се храня по 5-6 пъти на деня. Причината за това е , че всеки ден излизам в 5:30 - 6:00 и се прибирам към 12. Просто така ми се събират нещата ,че все едно ям закуска в 12, обяд в 17 , а вечеря в 21 часа , а искам да сваля излишните мазнини от корема. Пробвах с тичане , фитнес , дори и в къщи си тренирам някои мускулни групи + всеки ден сцепване от работа , но резултатът е едва ли не никакъв. Ограничил съм всички онези неща , които разбрах че са вредни - газирано , сладко , тестени изделия и т.н.. На 16 години съм тежа 77 - 78 кг. висок съм 178 см. Целта ми е да сваля поне до 70 - 71 кг. Надявам се сте ме разбрали и ще ми помогнете , защото наистина искам да сваля някой и друг килограм , а нямам дори време сега през лятото за фитнес .

17.07.09
19:00

Според мен на 16 ти е рано за сваляне, още растеш. Работата на село не се комбинира добре с подходящата за сваляне диета, особено през лятото. Това е моето мнение, може и да не се съобразиш с него. Иначе - месо, яйца, извара, риба и на всяко хранене към тях - зеленчуци.

18.07.09
18:25

Някой друг ще си каже ли мнението ??

19.07.09
15:19

Не си достатъчно решен да постигнеш това, което искаш! Всяка сутрин тичай, нагладно. След тренировката яж, не прекалено, но яж. Недей се опитва да ограничиш храната, напротив. Яж, но умерено. Както moonclub каза, най-вече зеленчуци и плодове, месо на скара и т.н. Ти щом си “пробвал” с фитнес значи ето защо не си постигнал резултат, трябва да си търпелив, не е лесно, повярвай ми! За вечеря вместо да изядеш ориз с свинско, или мусака (пример давам) изяж 200 грама диня, това са 60 калорий т.е. нищо! Но щом работиш ще ти е прекалено трудно, трябва да си психически силен. В работата си вземи 2 кофички кисело мляко с 0.1% мазнини, като се прибереш изяж една салата с нискомаслено сирене, без никакво олио. Намали солта в храната си, ако можеш я спри. Моя съвет е да направиш следната диета. Една седмица бъди в “протейнова” диета, белтъци на яйца ( без жълтъка), месо и много салата, най-вече домати. Много кисело мляко от 0.1% мазнини, ако няма най-много 2%, не повече! Следващата седмица бъди само на зеленчуци и плодове, като изключиш авокадо, банани, ягоди и т.н. яж много диня, пъпеши и т.н. всичко, което съдържа повече вода. Винаги в тебе носи нещо, някой плод, зеленчук нещо, което да те държи сит, защото иначе възможността да прекъснеш диетата е голяма! Най-вече бъди търпелив, тренирай и яж здравословно. И аз бях като тебе, бях 70 килограма към коледа, а сега съм 63, стига да имаш търпение ^-^. Поздрави.

19.07.09
17:44

Sounder, преди да даваш съвети, убеди се, че си наясно с нещата. По-глупави съвети не бях чувал скоро.

TR

19.07.09
18:49

Защо ли оставам с мнението ,че хората гледат на килограмите за това дали си дебел,нормален или слаб. Единственото важно са процента подкожни мазнини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1