Проследяване на Хранителното Поемане

19.07.09
16:26

Здравейте,

В книгите, които съм чел по темата за отслабването или изграждането на мускулна маса се поставя изключителен акцент върху храненето. Американците имат поговорката “Ти си това, което ядеш”, и качеството на прекараното време в кухнята, заедно с времето във фитнес залата, е определящо за изграждането на желаната от нас физика.
Интернет форумите и книжарниците са обсипани с информация за какво трябва и не трябва да се яде, в какви пропорции и в какво съотношение едно към друго. Честотата на хранене също се оказва от огромно значение. Идва момента обаче, в който човек трябва да приложи всичката прочетена информация, а поддържането на умствен каталог с хранителните стойности на всяка една съставка, която слагаме в яденето си, калкулирането на всички тях по отделно и изграждането на дневен отчет за хранителното ни поемане е непосилна задача и за най-мотивираните от нас.

С този увод искам да ви попитам, какви са методите ви за проследяване на хранителното поемане и как най-лесно се придържате към диетата си?

-Жоро

19.07.09
16:30

Имам дневник в който описвам какво ям.
Когато чистя смятам калориите на всяко ядене и внимавам да не изляза от ОКБ-то.

19.07.09
20:04

казано от georgizdr на 19.07.09, 16:26:

С този увод искам да ви попитам, какви са методите ви за проследяване на хранителното поемане и как най-лесно се придържате към диетата си?

Най-лесно - не пазя диета.
Знам кое може да се яде и кое не е годно за ядене. Намерил съм чисти източници за годните за ядене неща и гледам винаги да имам около мен. И след това ям колкото ми се яде и когато ми се яде, без да се ограничавам и без да се тъпча. С този метод досега проблеми не съм имал, препоръчвам го :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1