Безсъние

Прескочи до:
MR

19.07.09
16:59

По-скоро е здравословен проблем, но... От около 1 седмица и повече не спа като хората. Лягам си 11-12 и към 5 се събуждам и до 8-9 се събуждам и пак заспивам. Обще взето спа около 7-8 часа, но с прекъсвания, понякога и по-малко. Също трудно заспивам. Чудя се как да оправя този проблем. Дайте съвети.

MA

19.07.09
17:04

Напийсе като свиня и лягай

19.07.09
18:56

сигурно е от жегата поне при мен този проблем е от това

казано от MARTIN RADEV на 19.07.09, 16:59:

По-скоро е здравословен проблем, но... От около 1 седмица и повече не спа като хората. Лягам си 11-12 и към 5 се събуждам и до 8-9 се събуждам и пак заспивам. Обще взето спа около 7-8 часа, но с прекъсвания, понякога и по-малко. Също трудно заспивам. Чудя се как да оправя този проблем. Дайте съвети.

Пробвай мелатонин+комбиниран мента глог и валериан.Аз понякога като си разбутам съня става шит,ама с тая комбинация много лесно го оправям тоя проблем.Спя като къпан,и сутринта се чувствам много по-свеж и бодър

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 19.07.09 19:45.

19.07.09
20:09

да не е заразно??? и аз от понеделника насам не мога да спя като хората- трудно заспивам, будя се през нощта, сутрин като стана рано, макар и сънен не мога да заспя като легна... аз мислех да пробвам беносен.

19.07.09
20:26

... И аз го имам този проблем от седмица някаде. Мисля че е от времето. Жегата е нечовешка, а ничакат поне още 2 свдмици жега, като към края на тази ще стане над 40C.
Сутрин ми е недоспало едно и гадно, но след черен шоколад се оправям.

20.07.09
06:25

Аз почти винаги имам проблем със съня - освен да основем клуб INSOMNIA :)

казано от Ива Павлина на 20.07.09, 06:25:

Или FIGHT CLUB :lol:

MR

20.07.09
07:57

Мерси момчета. Взех да се успокоявам. :) Дано отмине. Аз снощи реших да не ям извара, а пих 2 валериана с 500 мл топло обезмаслено прясно мляко и 1 чай от 2 пакетчета лайка. Имаше лек ефект. Днес смятам да хапна 150-200 гр извара заедно с 2 валерианчета и 1 чаша чай. Къде се продава този мелатонин и на каква цена? Май е хормона на съня, но...

S7

20.07.09
07:58

казано от Oranje на 20.07.09, 06:35:

казано от Ива Павлина на 20.07.09, 06:25:

Или FIGHT CLUB :lol:

Само да не се окаже, че основателя страда от раздвоение на личността  ;-)

Аз не мога да заспивам лесно от 10тина месеца. Затова пък не пропускам шанс да си поспя следобеда, ако ми доспи/отвори възможност. Особено като бях първя смяна вечер спях по 3-5 часа и следобяд 2-4. В най-лошия случай ми се събираха по 6 часа сън, в най-добрия по 8. Като изключим няколко претренирания всичко беше ок  8-/

20.07.09
08:53

Ами, като се наспиваш следобяд - как да спиш през нощта? Получава се затворен кръг! От неспането през нощта ти се приспива през деня и така цикълът се затваря.

Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 20.07.09 08:54.

И аз последните две години много гадно спа, лягам заспивам ставам нервя се въртя се из леглото, ту ми е жега ту студено ту твърде изморено, ту гладно. Много е гадно човек да няма пълноценен сън и като започне работния си ден да е като парцал а да го чакат сто неща.

MR

20.07.09
10:14

Общо взето да не се притеснявам за мускулния разтеж, тъй ли?

S7

20.07.09
11:39

казано от Ива Павлина на 20.07.09, 08:53:

Ами, като се наспиваш следобяд - как да спиш през нощта? Получава се затворен кръг! От неспането през нощта ти се приспива през деня и така цикълът се затваря.

Като съм втора смяна не спя следобяд. Въпреки това пак си заспивам трудно.. Но някак си се нагодих към това :)

DO

22.07.09
20:28

казано от maja на 19.07.09, 17:04:

Напийсе като свиня и лягай

xaxaxaxaxaxaaxaaxaxa

22.07.09
20:54

ена бърза ножка.. и ше спиш като бебе :D

23.07.09
06:00

Има някакво сиропче: “Сладки сънища” - май ще го пробвам. Съдържа мента, глог, валериана, мед, прополис, витамин С - едва ли ще навреди. А, да - и тапи за уши:) Установих, че и една бира преди сън доста унася, само дето после ставаш 2-3 пъти през нощта по разбираеми причини:)

Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 23.07.09 06:01.

23.07.09
07:44

казано от Ива Павлина на 23.07.09, 06:00:

Има някакво сиропче: “Сладки сънища” - май ще го пробвам. Съдържа мента, глог, валериана, мед, прополис, витамин С - едва ли ще навреди. А, да - и тапи за уши:) Установих, че и една бира преди сън доста унася, само дето после ставаш 2-3 пъти през нощта по разбираеми причини:)

Що бе,дай и ти една бърза ножка :-)

23.07.09
07:51

казано от MARTIN RADEV на 20.07.09, 10:14:

Общо взето да не се притеснявам за мускулния разтеж, тъй ли?

Без пълноценен сън трябва да се притесняваш...Остави количеството,наблегни на качеството. :) По-добре 5 часа дълбок и пълноценен,отколкото 10 със събуждания,прекъсвания и тн.
Виждам,че се препоръчва мелатонин,ако все пак ще го използваш,започни с малки мг,за да разбереш поносимостта си!
Успех

Мнението беше редактирано от Финдо на 23.07.09 07:54.

Сега разбирам защо не ми върви спорта аз от години не съм спал нормално. Пробвах разни методи къде билкови къде химични но не са за препоръчване. Ива Павлина ще се радвам да споделиш дали на теб ти е подействало това сокче.

23.07.09
08:06

Никола, на мен ми дават достатъчно подобни екстри, ама при жените явно е по-различно състоянието след това - де да можехме и ние като вас ... Иване, това си се води не сокче, а сироп от аптеката - ще проверя как стоят нещата. Иначе преди около 2 месеца, пих сироп само от мента, глог и валериана: спиртни извлеци - по 1 ч. л. в чаша с вода. Има ефект на успокояване, особено ако си с по-активен и динамичен начин на живот, неспокойна и емоционална натура.

Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 23.07.09 08:09.

BU

23.07.09
08:38

казано от Иван Шишманов на 23.07.09, 07:54:

Сега разбирам защо не ми върви спорта аз от години не съм спал нормално. Пробвах разни методи къде билкови къде химични но не са за препоръчване. Ива Павлина ще се радвам да споделиш дали на теб ти е подействало това сокче.

Ванка я вземи тези 3 хапа...за съня не знам но се надявам поне за спорта да ти помогнат.

http://www.youtube.com/watch?v=ywuse55qU2A
http://www.youtube.com/watch?v=WO4tIrjBDkk
http://www.youtube.com/watch?v=dH4p9BQ3V9o

25.07.09
03:16

аз съм чувал за мляко, мед и канела

27.07.09
16:32

И аз имам същия проблем точно сега(щото седя до късно и гледам филми).. вичко е до това тялото ти да свикне да заспива по едно и също време(режим).И колкото може по рано да се ляга.След 6 часа, като почне да залязва слънцето мозака приготвя тялото за сън и като седи6 на светната лампа например талото мисли че е ден и става батак ... А иначе топло мляко помага да заспиш.. само то ..

Мнението беше редактирано от slaveman93 на 27.07.09 16:32.

27.07.09
16:37

Преди време бях чел много полезна статия за съня..  Та тя гласеше че всичко е психологическа нагласа. Ако ‘’ научиш’’ тялото къде и кога се спи то ще те слуша ..  Демек че трябва да си лягаш по едно и също време И не трябва да сядаш,четеш,скачаш,еб’ш и всякакви други дейности на леглото на което спиш.  Така мозъка ти ще свикне и ще знае че като легнеш, леглото е само за спане.
Даже не си спомням и каде я четох тази статия такаче може да не е вярна :D .

27.07.09
16:45

A, не съм съгласна с някои от изброените дейности за леглото - к’ви са тия?! За единия сън сега ....:)

27.07.09
18:43

а забравих един секс/мастурбация също приспива, като свършиш .. обаче само при мъжете .. при жените е обратното : )))

Мнението беше редактирано от slaveman93 на 27.07.09 18:44.

28.07.09
06:57

Гениално! Как не се бяхме сетили досега!:)

28.07.09
07:16

Ива Павлина някакво пренебрежение долавям.Ти ако спиш добре, за някои хора може да е проблем, щото като не се наспиш цели я ти ден е скапан...За тва може дори и краини мерки да се прилага като тези на ексслай.Дори аз от неска смятам да го приложа, има логика.

Мнението беше редактирано от slaveman93 на 28.07.09 07:36.

28.07.09
09:18

Аз съм една от първите, които по-нагоре казват, че имат проблем със съня, така че ....

28.07.09
09:27

казано от slaveman93 на 27.07.09, 18:43:

а забравих един секс/мастурбация също приспива, като свършиш .. обаче само при мъжете .. при жените е обратното : )))

Да, точно така е и хич не е смешно... Брей, един мъж да познава реакциите на жените, потресена съм чак...
Една вечер не спах през цялата нощ точно заради секс. Оттогава - никога преди лягане!  :-)

28.07.09
09:41

E, а ако по цял ден сте на работа и не се виждате, кога?! В събота и неделя ли?:)

28.07.09
09:45

Сутрин сякаш ще е по-добре  ;-)  Така, заредена за цял ден...  не ти трябват въглехидрати и кафета :lol:

Мнението беше редактирано от Winnie на 28.07.09 09:45.

01.08.09
16:48

казано от slaveman93 на 27.07.09, 18:43:

Еее стига бе човек това звучи гадно :D
Неможеш да спиш и будиш гаджето си за един бърз секс, че да може
да се приспиш :D
Но и да го направиш като заспиш нали знаеш, че след час два
ще събудят с думите “Ади пак”  :P

Относно темата и аз понякога имам проблеми със съня, но
не смятам, че са от топлото понеже съм свикнал да си спа
на топло ...
Всичко да е затворено ии 2 възглавници една отгоре главата другата одоло нея :D
И преди лягане си топля 1 чаша прясно мляко (макар да знам, че не е много
добре преди лягане да се пие прясно мляко ...)
и така ми се приспива :)

Мнението беше редактирано от Casi0 на 01.08.09 16:51.

01.08.09
17:09

Преди лягане има един продукт на Prolab,REM Recovery.За съжеление не се внася и не мога да разбера защо,след като самата марка се внася?Може би трябва да се намеси СилаБГ.

01.08.09
20:11

Той и майкъл джексън имал проблеми със съня и нищо не му действало, че ония лекар му боднал едно преспивателно за операция, че го оправил.

ПИ

04.08.09
17:44

И аз съм така ... немога да заспивам, но това е сигорно че лягам към 4 и ставам към 2 .. пробвайте сутрин да ставате към 8 и веечер лягайте към 12,1 да видите как ш спите ;)

04.08.09
18:05

От няколко години не мога да заспя. Лягам си в прилично време, рядко по-рано или по-късно. Въртя се, въртя се. Зяпам тавана, после прозореца, после стената. Седя с широко отворени очи, като погледна часовника - 2-3, понякога 4-5 часът. След седмица без компютър - нищо, не е от това. След седмици, дори месеци скучни мастурбации и рядко секс - отново нищо, и това не действа. Кардио, силови тренировки - НЕ. Умствена дейност т.е. като никога си учех уроците по всички предмети, четох много, разсъждавах много - нищо. Майка ми купиваше разни хапчета без предписание - НЕ, НЕ и НЕ! Не е инсомния, защото все по някое време заспивам. Не е от психическо разтройство, угриженост или каквото и да е подобно (не ми пука за нищо, затова и да искам не мога да си тровя нервите с такива неща). Тогава от какво е...

Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.08.09 18:06.

ПИ

04.08.09
18:09

Като легнеш затваряй очите ..

04.08.09
18:12

Исках да прибавя настроение като казах, че седя с ококорени очи. Затварям, ама все същия чеп.

04.08.09
18:15

От уплаха.
Може да звучи смешно, но е така !
Пребори страховете си :) може да си мислиш, че нямаш такива, но
бъди 100% сигурен, че подсъзнанието ти работи обработва всичко
през деня като информация.
Неможеш да бъдеш 100% сигурен, че не е на психична основа
аз също съм мн здрав психически, но понякога това ми пречи
на самия мен именно в такива моменти !
И затова, за да ги избегна си пускам нервите колкото
и неприятно да звучи може да не викам и псувам или да се
бия, но ПРАВЯ НЕЩО ПО ВЪПРОСА, ЗА ДА ПРОТИВОДЕЙСТВАМ
на това, което се мъчи да ми обори психиката освобождавам
се просто от този излишен товар ;)
Постарай се и ти.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1