20.07.09
20:18
Преди лягане обикновено ям(пия) по 150-200 гр купешка обезмаслена извара+домашно сирене/ядки/ленено семе за мазнини.Баба ми прави сирене от време на време и имаме доста домашна извара,обаче незнам какво евентуално би могло да бъде съдържанието и, някой ако може да каже горе долу какво може да е като състав една домашна изварка.Изварата ми е 2 вида и от краве и от овче.Белтъчините предполагам са си там,мазнините чак толкова не ме плашат,тъй като допълнително приемам и покрай обазмаслената,но за въглехидратите незнам нищо,а точно от тях бягам.
Зависи от начина на приготвяне. Но си мисля че въглехидратите не надвишават 4-5%.
Не знам какъв ти е режима, но при условие че при нормални обстоятелства вечер приемаш сирене + ядки си мисля че съдържанието на въглехидрати в домашната извара ти е посленият проблем.
Изварата е идеален нощен протеин.Тя съдържа много казеин,който изгражда много мускули.Тъй като казеина се превръща в бучки в стомаха,той се усвоява бавно и освобождава стабилно аминокиселини за продължителен период от време.Изварата съдържа и много добро количество калций(138 мг за 230 г). Дано съм помогнал с нещо :)
казано от shorty41 на 20.07.09, 21:01:
Изварата е идеален нощен протеин.Тя съдържа много казеин,който изгражда много мускули.Тъй като казеина се превръща в бучки в стомаха,той се усвоява бавно и освобождава стабилно аминокиселини за продължителен период от време.Изварата съдържа и много добро количество калций(138 мг за 230 г). Дано съм помогнал с нещо :)
Тези неща си ги знаем, и ние и автора. Но дали пък толкова е невероятен този казеин за който всички така сладко сладко говорят ??
Не търси кацлий в изварата, той отдавна си е заминал.
21.07.09
07:35
Хората използват обезмаслена извара а не сирене защото то не е чак до толкова обезмаслено(също така в повечето пъти е и много солено) като нея.
Ако не те е страх от мазнини тогава си я яж още повече щом е домашна.Аз единствената извара дето мога да ям е на Бор-Чвор и на Маджаров.