Въпрос за домашна извара

Преди лягане обикновено ям(пия) по 150-200 гр купешка обезмаслена извара+домашно сирене/ядки/ленено семе за мазнини.Баба ми прави сирене от време на време и имаме доста домашна извара,обаче незнам какво евентуално би могло да бъде съдържанието и, някой ако може да каже горе долу какво може да е като състав една домашна изварка.Изварата ми е 2 вида и от краве и от овче.Белтъчините предполагам са си там,мазнините чак толкова не ме плашат,тъй като допълнително приемам и покрай обазмаслената,но за въглехидратите незнам нищо,а точно от тях бягам.

20.07.09
20:31

Зависи от начина на приготвяне. Но си мисля че въглехидратите не надвишават 4-5%.

20.07.09
20:57

Не знам какъв ти е режима, но при условие че при нормални обстоятелства вечер приемаш сирене + ядки си мисля че съдържанието на въглехидрати в домашната извара ти е посленият проблем.

20.07.09
21:01

Изварата е идеален нощен протеин.Тя съдържа много казеин,който изгражда много мускули.Тъй като казеина се превръща в бучки в стомаха,той се усвоява бавно и освобождава стабилно аминокиселини за продължителен период от време.Изварата съдържа и много добро количество калций(138 мг за 230 г). Дано съм помогнал с нещо :)

20.07.09
21:05

Домашната извара е 100 пъти по-естествена от колкото тази в магазина :)

20.07.09
21:07

казано от shorty41 на 20.07.09, 21:01:

Изварата е идеален нощен протеин.Тя съдържа много казеин,който изгражда много мускули.Тъй като казеина се превръща в бучки в стомаха,той се усвоява бавно и освобождава стабилно аминокиселини за продължителен период от време.Изварата съдържа и много добро количество калций(138 мг за 230 г). Дано съм помогнал с нещо :)

Тези неща си ги знаем, и ние и автора. Но дали пък толкова е невероятен този казеин за който всички така сладко сладко говорят ??
Не търси кацлий в изварата, той отдавна си е заминал.

TR

21.07.09
07:35

Хората използват обезмаслена извара а не сирене защото то не е чак до толкова обезмаслено(също така в повечето пъти е и много солено) като нея.
Ако не те е страх от мазнини тогава си я яж още повече щом е домашна.Аз единствената извара дето мога да ям е на Бор-Чвор и на Маджаров.

21.07.09
10:10

казано от tonu на 20.07.09, 21:07:

Не търси кацлий в изварата, той отдавна си е заминал.

Странно...
Защо тогава лекарите препоръчват на пациенти със счупвания да ядат много извара?
Защо да си е “заминал” калция?
Питам просто от любопитство, тъй като не съм запознат. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1