И при вас ли прасците са най-мръзеливия мускул?

Темата е заключена.

15.05.04
15:43

направо в чудо се видях с тия мизерници. Бедрата ми станаха като бетонни колони, а прасците ми не мърдат. Просто не знам вече какво да правя. Кажете нещо наистина ефективно, може би не ги тренирам правилно. Два пъти в седмицата 5 х 10-16 повторения на лег преса и така вече 3 месеца.

Темата беше редактирана от Петко К на 22.07.09 22:03.

15.05.04
18:08

Пич,това наистина е една от най-трудните групи за развитие.Не знам какво точно правиш на лег-пресата за тях,о имай в предвид ,че това не е най-добрия вариант.Трябва добре да знаеш как да си поставиш стьпалата.По-добре опитай на калф машина или повдигане на прьсти с щанга.Лично аз пьк пробле ми е че са ми много развити/48см/ и изобщо не ги тренирам.Трябва наистина тежко да вдигаш за да може да провокираш растеж.Тези мускули са свикнали на натоварване и за това ти трябва много тежко :lol:

15.05.04
22:15

prascite dokolkoto znam sa 90% geneti4no zalojeni,taka 4e nz kvo moje6 da napravi6

16.05.04
11:09

Прасеца е голЕмо куче :)
андрю каза нещо доста вярно, ако прасците са ти заложени си на кон обаче ако ги нямаш тежко ти и горко :)
В случая аз сам яко зле :(
Обаче и прасеца е мускул и той може да се накара да расте. Чел сам доста по темата едни казват голями тежести с малко повторения други викат много повторения. В крайна сметка трябва да се пробват и двата начина, за да разбереш точно твойте прасци на кой метод ще подадат. Пробвай да правиш м/у 15 и 25 повторения... ако нещо куца променяй и експериментирай. Не мисля, че повече от 3 серии са нужни, но затова пък са нужни 2 упражнения. Едното е от изправено положение на колената, на лег преса прав с щанга или дъмбел голямо значение няма, упражнението е за оформяне и подсичане на прасеца отзад. Другото упражнение е от седеж или на машина или с дъскове на краката и подложка, аз така го правих в старата зала защото нямаше машина, мъка е ама няма начин :) от седежа е за разширяване на самия прасец защото работи мускула под прасеца.
Така, че пич сложи поне 2 пъти седмично прасци и тренирай до отказ прасеца трябва да гори.
Трудно е ама с много пот и тренировки мисля, че всеки прасец може да  се ‘пречупи’
Успех :)

16.05.04
11:19

Molq da posuvetvate i mene kakvo da pravq da pravq da nadigna praseca (da se otcepi ot dolu) Na mene tva mi e problema , az si mislq 4e imam naistina genetichno zalojeni prasci(ako e e taka mi kajete da ne se burgam), za6toto sam edvam na 14 ,a praseca bez da sum go treniral mi e 35 sm

16.05.04
14:25

Tova deto go pravish na leg presata po skoro razviva muskulite otpred na podbedricata otkolkoto praseca. Tryabva si kalf mashina tuka ,mile e mnogo prav. Ne sum privurgenik na mnogoto povtoreniya i si mislya 4e te rabotyat samo pri nyakoi hora. Deistvay s tejko po 5-6 povtoreniya no s mnogo serii 7-8 pri uprajnenie i ne stigai do otkaz i si mislya 4e shte se razdvijat rabotite. Do sazz, nyama smisul da go nablyagash toya prasec tolko rano pravi si bazovi uprajneniya za obshto razvitie i ne se zanimavai s prasci i predmishnici te sami shte si rastat pri tejkite tranirovki. Jelaya vi uspeh.

17.05.04
18:38

sazz i az misla,4e 6tom ti e 35sm ne go pipai.Ti ne se celi6 da bude6 kultorist,a prosto da ima6 stabilni kraka.Oba4e tuk ne sum suglasen s velko i misla,4e specialno pri praseca trqbva da se stiga do otkaz nezavisimo ot povtoreniqta i tejesta,kakto kaza gotcha da pari

18.05.04
10:58

Хай, пичове, стабилни сте.
Тази програма я намерих от един линка от стара тема.

Тук не ми е ясно как да направя повдигане на пръсти от седнало положение, когато в залата няма уред. Иначе го знам уреда, но не мога да сменям залата заради него.

От втория ден на тренировката не ми е ясно какво е това Triple Drop Standing, ако някой може да го преведе качествено. Предполагам, че са най-обикновени повдигания на пръсти от стоеж, но някой да потвърди.

И като цяло, според вас добра ли е подобна тренировка. Първи ден тежка с с три супер серии и втори ден лека с една серия.

The Luke Sauder Calf Routine

Day 1: High-Volume

Exercise A: Calf Superset*

A1) Seated Calf Raises
3 x 10-5-5 (one set of 10 reps, followed by two of 5 reps) at a 101 tempo (1 second to lower the weight, no pause, and 1 second to raise the weight)

A2) Donkey Calf Raises
3 x 30-50 at a 101 tempo

*After finishing a set of the A1 exercise, proceed immediately to exercise A2. Then rest two minutes before repeating the super set.

Exercise B: Standing Calf Raises

B1) Standing Calf Raises
10 x 10-30 at a 111 tempo, ten seconds**

**In other words, you’ll be doing one, long, extended set, resting ten seconds between each mini-set and lowering the weight in between.

After day one, you’ll probably have to call the fire department to extinguish the fire in your calves. You may also find that you have the same walk as Homer Simpson’s 80-year-old father.

Day 2: Low-Volume (to be done 48 hours after Day 1)

Exercise A: Triple Drop Standing Calf Raises

A1) Triple Drop Standing Calf Raises
3 x 10-10-10 (in other words, three drop sets) at a 121 tempo,*** resting 90 seconds between sets.

***The pause is taken in the bottom stretch position, and be sure to take the full two seconds.

18.05.04
11:22

За прасците от седеж по-горе сам обяснил. И аз в предишната ми зала нямах уред затова сядам на лежанката под пръстите ми слагам два дебели диска а на коленете си слагах 50кг. и джиткаш :)
Това е за солеуса мускулът под гастрокнемиус (демек под прасеца)
той помага за разширяването на самия прасец.

18.05.04
15:31

[quote author=“gotcha”]За прасците от седеж по-горе сам обяснил. И аз в предишната ми зала нямах уред затова сядам на лежанката под пръстите ми слагам два дебели диска а на коленете си слагах 50кг. и джиткаш :)
Това е за солеуса мускулът под гастрокнемиус (демек под прасеца)
той помага за разширяването на самия прасец.

И аз нещо такова си представях. Само, че мислех да ползвам щанга, реших обаче, че ще ми убива на караката. Проблема е, че за да е пълноценно упражнението трябва в долната фаза да отпуснеш до край, което дисковете не ти позволяват, трябва по-висока степенка. И друго - мисля си, че когато аз съм 80-85 кг, но сякдайки изолирам собствената си тежест, то в такъв случай 50 кг ще са ми малко. Днес ще експериментирам. При първата серия може да е леко, но нататък май ще дойде тамън.

Сега само някой ако ми каже какво е ТРИПЪЛ  ДРОП СТЕНДИНГ, евалас му правя. Дали е просто ТРОЙНА СЕРИЯ или нещо повече?

BA

18.05.04
23:00

Омразни ми са изобщо краката ;) и затова изобщо не правя крака. Като бягам те ми се оформят. Аз крака не искам да правя.
А пък нали знаете максимата:
големи крака = голям гъз
Така, че всеки да си преценя дали му са нужни големи крака и голям гъз ;) . На мен не ми трябват

19.05.04
09:25

[quote author=“Bad^Boy”]Омразни ми са изобщо краката ;) и затова изобщо не правя крака. Като бягам те ми се оформят. Аз крака не искам да правя.
А пък нали знаете максимата:
големи крака = голям гъз
Така, че всеки да си преценя дали му са нужни големи крака и голям гъз ;) . На мен не ми трябват

На мен не са ми нужни. Затова клякам с малко килограми и правя много повторения. Само прасеца искам да разширя. Гъза се уголемява само ако правиш пълни клекове до долу, надявам се. А аз клякам полу колкото да съм във форма.
Ходих да тичам доста време. Ходих по най-големите студове и тичах по-много. Гледах под 10км да не падам в седмицата. Обаче след всяко тичане ми се обаждаше една стара травма, пък и други болки ми се появиха. Затова спрях. Сега ходя на плуване, но то е повече за релакс имам чувството.
Но и други са ми казвали да не тренирам каракат щото и без това ми бил голям гъза :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

BA

19.05.04
10:19

Ами са сетиш ;) Така си е брато. Особено тея клекове мани мани....
А пък ако искаш прасец като бягаш си сложи някаква тежест на прасците. Един приятел ми каза, че е бягал с някакви тежести, мисля че в кожено калъфче и овити около прасците. Такива се продават по спортните магазини. И с тях се прави перфектен прасец. Много яко се изпомпва като бягаш. А като ги махнеш тези тежести и имаш чувството, че ще литнеш ;)
Пробвай с такива тежести няма да сбъркаш. Има голям ефект!
Успех !!!

19.05.04
11:44

Мда, това с тежестите е вярно! Един съученик играе в местния тим “Добруджа” и треньора им ги кара по няколко километра на ден да бягат с едниторби с пясък, вързани за глесените им! Съученика ми има 46 санта прасец и 65 санта бедро - висок е 175 сантиметра! Супер изродски крака има!

20.05.04
13:58

Защо не пробваш повдигане на пръсти с тежести. При мене имаше страшен ефект. Направих 4-5 серии по 20-30 повторения. На другия ден едва ходех. :lol:

20.05.04
23:42

Pepper, tripple drop standing, щом става въпрос за прасците е троен дроп сет на калф машина от стоеж, тоест:
Правиш серията до отказ, сваляш около 30% от тежестта и продължаваш без почивка, стогаш пак до отказ и пак сваляш 30% и тук отново стигаш до отказ.
За прасците мога да кажа едно - повторенията са му майката!!! И аз имах проблем с тях, бяха замръзнали на 34 см, но започнах да правя повечко повторения - 50-60 и да ги въртя във всяка тренировка и сега прасците ми са по-големи от ръцете - малко над 39см.

20.05.04
23:49

Mene praseca mi e 35 , a rakata 29 NO COMMENT !!!

21.05.04
12:26

Значи тая програма за прастци аз я бая постнал преди. Опитвал съм я и е супер просто след тренировките на другия ден ходиш като пенсионер  :D. “A1) Triple Drop Standing Calf Raises” нали за това питаш какво е? Значи 3 дроп серии както и по горе ти е обяснено правиш 10 повторениа сваляш част от тежеста правиш още 10 пак сваляш и след тва още 10 демек общо 30 ти се събират и това ти е една серия правиш 3 такива серии с по 90 секунди почивка. И гледаи да спускаш тежеста по бавно отколкото я вдигаш. Според мен е супер програма за прастци, чувал съм от хора че тичането на пръсти също развивало прасците и ти помагало да скачаш повече така че може да пробваш, а за тичането с тежести на краката вярно че след това все едно летиш но поне аз чуствах некво кофти напрежение в глезените.
Надявам се да съм бил полезен  :D .

02.06.04
00:25

На мен лично никакви raises не ми помогнаха, независимо от брой серии, повторения, тежести, честота на трениране и пр.

Ефект дава единствено тичането, колкото и да ми е омразно. Try it :)

02.06.04
11:38

DEIO, otskoka spored men zavisi ot bedroto, a ne ot praseca. :shock:

22.07.09
21:46

казано от sazz на 20.05.04, 23:49:

Mene praseca mi e 35 , a rakata 29 NO COMMENT !!!

Вратът е базата за симетричност :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1