22.07.09
21:00
Искам да помоля хората които имат проблеми със стомаха от типа на подуване, дискомфорт, газове и т.н. от приема на гейнъри и протеини (или изобщо проблеми при консумация на определени храни) да напишат:
- гейнъри от които сте доволни и не предизвикват подуване/газове/разстройсто (което предполага, че има много такива които създават проблеми и ви се налага да избягвате);
- протеини, които в контекста на темата, са също “безопасни” за употреба.
- опционално, ако сте наясно с конкретният проблем, които предизвиква въпросните проблеми при вас или имате поставена диагноза от гастроентеролог, нека също да ги споделите, за да могат тези които четат да се ориентират по-добре при евентуален избор. Като цяло причините може да са стотици, като: гастрит, язва, хранителна алергия към определени храни, дисбактериоза, стрес и т.н.
- също опционално, можете да споделите други хранителни добваки към които сте толерантни, разни трикове при прием или важни бележки :)
Целта на въпросната тема е да се направи един общ списък от гейнъри и протеини които са толерантни към вашата раздразнена храносмилателна система.
Като цяло, продукти без захари (включително без лактоза), с фибри, без “екзотични” добавки, без дразнещи консерванти и без стотици алергени, са добавките които са подходящи за консумация при хора с гастро порблеми.
От тази тема ще имат полза дори и хора със здрави стомаси, които искат да останат с такива :) Нека все пак да се въдържат от коментари и предложения за хранителни добавки, хората които могат да ядат “всичко” :)
Благодаря на всички които се включат в дискусията :)
Темата беше редактирана от perlsite на 22.07.09 22:07.
22.07.09
21:59
Ultimate Nutrition - MUSCLE JUICE 2544 - поду ми се корема страшно много; вкуса беше невероятен (шоколад) много ми хареса и се разтваряше много добре.
Ultimate Nutrition - Prostar Whey - На мене ми се е налагало много много рядко да имам газове и то съвсем малко, а след като изпих половината кофа и ми се струва, че протеина мираздразни стомаха като почнаха едни газове няма спиране, нон-стоп пърдя ама баш пръдня шумна миризлива, чак ме изкара от стаята :( :( . Вкуса (шоколад) става за пиене, но не се разтваря напълно, винаги остават бучки .
Ако поста ми се сметне за спам, изтрийте го :)
Dymatize Elite Whey - от време на време ми подува стомаха.
АSN- Bargain Whey - нямам такива наблюдения.Дори онзи ден умишлено изпих 1 доза Дайматайз и пак ми стана тежичко.
Не очаквах толкова малко коментари :) Излежда, че или всички имат здрави стомаси или че няма нито един свестен протеин/гейнър които да е ок за прием :)
25.07.09
18:54
Доста често проблемите идват след продължителен прием. Според тялото се “изморява” да ресинтезира лактазата. Когато ми се случи такова нещо и най-малко количество лактоза от млечен продукт предизвиква доста неприятни крампи. Давам си 1 месец почивка с някой изолат и после всичко пак си е наред.