21.07.09
10:53
Здравейте,
Попаднах случайно на този сайт и искам да изкажа възхищението си колко е готин и богат откъм информация. Възнамерявам често да го посещавам, тепърва започвам да чета и да се ограмотявам.
Имам следния проблем: висок съм 191 санта а тежа едва 70 килца. Мисля че имам проблеми с метаболизма или и аз не знам с какво. Поглъщал съм огромни количества храна продължително време без да кача и грам. Може би имам проблеми със стомаха, всички в семейството ми имат. На 20 години съм. Не знам защо се сещам толкова късно да направя нещо по въпроса, трябваше преди години.
По тези теми съм меко казано некомпетентен. Никога не съм спортувал, не съм ходил на фитнес, не съм предприемал никакви хранителни режими. Честно казано не знам с какво да започна. Мисля че ми трябва някаква подходяща подсилваща диета и като кача някое килце да започна да тренирам нещо. Но не знам каква да е тази диета.
Какво ще ме посъветвате?
Благодаря ви предварително.
Темата беше редактирана от Steve` на 21.07.09 10:53.
21.07.09
10:58
Аз ще те посъветвам да разгледаш този дневник :
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/38733/
мисля, че имате сходни проблеми
Здравеи.Трябват ти тренировки и добро хранене.Като за на4ало поне 1 месец 4е даже и 2 ..кръгови тренировки в залата.И то съвсем леки..с по 1-2 упражнения и то основни за всяка мускулна група.След тея да ре4ем 2 месеца запо4ва6 ве4е здрави тренировки като прогеамата ти е ве4е не е кръгова а за по 2 или по 1 мускулни групи в тренирова4ните дни.Амм за храната..наблягаи много на орис,картофи ,яица и месо....Хапваи поне 5-6 пъти на ден.Мн е важно храненето след тренировка..наблягаи на белтъците тогава!..амм бих те посъветвал към 3-4 месец въпреки 4е може да е изли6но( в което съм обеден) но...може да си помогне6 с един креатин+геинер или креатин +протеин...но според мен добавките са за хора със по голям стаж които изпадат в застои и..мускулите им са на съвсем друго ниво на тренираност.Но и при теб става към 4-5 месец.;)
Съгласен съм с николай, но малко да допълня за храненето- КОМБИНИРАЙ въглехидрати с протеини. Под въглехидрати нямам предвид -пасти с кола, ами комплексни- КАФЯВ ориз, овесени ядки ( тези 2те са най добри ) , картофи,ориз.. За протеини - Пуешко (пилешко),яйца,млечни продукти.. След ставане яденето задължително.. След тренировка-бързи въглехидрати и протеини , а като се върнеш пак задължително ядене.. Яж зеленчуци, плодове ( до обяд), въглехидратите -до 4-5 ч. Преди лягане е добре да ядеш извара ( за ММ доста помага ) ... Не забравяй нйколко мазнинки дневно ,за идеята.. 40% хранене 30% почивка 20 % фитнес и 10 % добавки. Почивай !! Това че ако си напомпаш бицепса до пръсване и мускyлната те държи седмица,не значи че ще расте... Сменяй програмите за да стресираш мускyла...Имаш ( 2-3 седмици newb премиум ,Е.т.ц всичко ще расте ) .. после ще спре и иска много труд да го накараш пак да расте... Ако още не си се отказал -ето ти бомбата.. - за 5-6 месеца няма да постигнеш почти никакви видими резултати-иска се постоянство... тяло се изгражда с години ... ( малко преувеличено и аз съм с 4 месеца стаж,но пораствам .. :D )
Мнението беше редактирано от Xsly на 22.07.09 19:44.
Бе хайде стига не е постигал за 5-6 месеца видими резултати. Много неща могат да се направят с едно западнало тяло за 5-6 месеца. Ти му убиваш хъса. Липса на промяна в полугодишен период, при това след кикстарта подсказва, че човек прави нещо грешно.
На мен ще ми трябват 8-10 месеца да му стигна нивото. Смятам, че има един добър старт - 70кг не са толкова малко, стига да влага усилия и да не прави компромиси.
Успех от мен, пусни един дневник ако започнеш : )!
Мнението беше редактирано от Somenone на 22.07.09 22:10.
Така си е 5-6 месеца изобщо не са малко време и определено се постига много, но в повечето случаи самите ние не осъзнаваме какво сме постигнали защото се сравняваме с хора трениращи с години. Аз самия може да се каже, че тренирам от 6-7 месеца (преди това съм тренирал около година и половина,но имах прекъсване 6 години :( ) та лично на мен ми се струва, че разликата не е голяма, но познати които не са ме виждали дълго време са на съвсем друго мнение. Та кораж се иска и постояннство резултатите идват от самосебе си ;)
24.07.09
09:28
казано от Николаи на 21.07.09, 20:52:
Здравеи.Трябват ти тренировки и добро хранене.Като за на4ало поне 1 месец 4е даже и 2 ..кръгови тренировки в залата.И то съвсем леки..с по 1-2 упражнения и то основни за всяка мускулна група.След тея да ре4ем 2 месеца запо4ва6 ве4е здрави тренировки като прогеамата ти е ве4е не е кръгова а за по 2 или по 1 мускулни групи в тренирова4ните дни.Амм за храната..наблягаи много на орис,картофи ,яица и месо....Хапваи поне 5-6 пъти на ден.Мн е важно храненето след тренировка..наблягаи на белтъците тогава!..амм бих те посъветвал към 3-4 месец въпреки 4е може да е изли6но( в което съм обеден) но...може да си помогне6 с един креатин+геинер или креатин +протеин...но според мен добавките са за хора със по голям стаж които изпадат в застои и..мускулите им са на съвсем друго ниво на тренираност.Но и при теб става към 4-5 месец.;)
ОК добре , но един протеин НИКОГА не е излишен !