За гърдите...

Здравейте!
Имам следният проблем,то даже незнам дали е проблем.В последно време тренировката ми за гърди,така да го кажа “не върви”.Имам предвид,че нито имам мускулна треска след тренировката,нито усещам някакво напомпване по време на нея,а дори губя и сила!Пробвах да сменя упражненията,да правя повече серий,почивка дадох на гърдите 1-2 седмици,но след това отново НИЩО!Някой ако все пак има някаква идея...

24.07.09
19:21

Ако не си пробвал можеш с пирамида да се пробваш да ги стресираш . Можеш да увеличиш килограмите-да намалиш сериите, или да намалиш почивката. Малко експерименти няма да навредят.  Разгледай във форума има различни методики.

24.07.09
19:53

Опиши как тренираш!

Описвам:
1.Лег-4X15,12,10,8
2.Наклонен лег (за горната част)-4X15,12,10,8
3.Флайс,като редувам от хоризонтална и наклонена лежанка-3X12,10,8

24.07.09
20:07

Защо не пробваш да стресираш малко мускула с дроп серии?
Предполагам една мускулна група я тренираш един път в седмицата.
Ако е така, направи дроп серии за гърдите и на другата седмица си продължи нормалната тренировка.
btw 15 повторения от лег според моето скромно мнение са много и излишни.

24.07.09
20:41

Ако искаш да ти “вървяи” тренировката прави 6-10 повторения, не по 15 и подобни. Като те гледам нямаш особено опит, че да се хвърляш на супер серии, дроп серии и какви ли не подобни. Също така никъде не е казано, че трябва да имаш мускулна треска след всяка тренировка, пък и да е казано аз не съм го видял. ;)

MA

24.07.09
20:59

какво имате предвид със тези ” дроп ”  серии

25.07.09
07:58

казано от maja на 24.07.09, 20:59:

какво имате предвид със тези ” дроп ”  серии

Дроп серия = правиш 1 серия с 60кг и след като свършиш махаш примерно 10 кила и правиш без почивка втора серия.

@Траян Атанасов - класическа тренировка. Така тренирам от вече близо 2 години, защото съм установил, че точно тези 3 упражнения при мен работят най-добре и безотказно. Освен споменатите дроп серии, можеш да опиташ и други техники - по-бавното изпълнение като спускаш 2-3 секунди, 1 задържаш и за 1-2 вдигаш - това обикновено е съпроводено съз силна мускулна треска на другия ден. Ако тренираш само с лост, разнообрази като за известно време преминеш изцяло на дъмбели, а после редувай лоста и дъмбелите.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.07.09 08:01.

Еми имам вече година и половина стаж в залата.Знам,че мускулната треска не е гаранция за добра тренировка.Тренирам всяка мускулна група по отделно,само с рамото тренирам крака.

25.07.09
08:04

Нормално е нещата да поспират да вървят и да става все по-трудно. Или корегираш хранителния си режим (увеличаваш приема на храна) или минаваш на по-силни добавки или по-голямо количество от протеин, амини...

Благодаря ти!Това със задържането в долно положение го прилагам за трицепс,сега ще пробвам и за гърди. ;)

25.07.09
08:42

казано от Траян Атанасов на 25.07.09, 08:38:

Благодаря ти!Това със задържането в долно положение го прилагам за трицепс,сега ще пробвам и за гърди. ;)

При трицепс задържането трябва да е когато ръката е изпъната (т.е.трицепсът е съкратен).

Да това имах в предвид,когато правя разгъване на скрипец ми е в долно положение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1