Фитнес + бокс

26.07.09
22:33

здравейте ! ходя на фитнес от 3 години , отскоро запо4нах бокс . из4етох много теми за евентуалното им са4етаване , като на много места се казва , 4е за да иска6 да върви6 ж единия спорт трябва да спреш другия . аз нямам амбиции за бокса , ве4е ми е късно , искам да нау4а горе- долу някви на4ини за самозащита , основната ми цел е хубавото тяло :) как мога да са4етая 2та спорта ( в един ден , в разли4ни ? ) , целта ми във фитнеса е пока4ване на мускулна маса , добавки в момента не взимам . благодаря предварително за отговорите :)

Различни дни разбира се. 3 дена фитнес и 2 бокс в седмицата е перфектно :)

Мисля, че най добре ще ти каже тренера по бокс, мисля че двата спорта са взаимодопълващи. Както плувците и футболистите посещават фитнеса така и боксьорите го правят.
Имам един познат навремето тренирахме заедно в Атланта в Бургас той беше много напреднал във фитнеса благодарение на специалните добавки. Вдигаше доста големи тежести и веднъж реши да отиде на тренировка по бокс с друг негов познат. Каза, че след тренировката по бокс рамената му направо са били леш.

RO

27.07.09
06:28

Бокса или го тренираш или не. Смисъл той е много сериозен спорт, не търпи любителство. Сам ще видиш , че за да постигнеш нещо там трябва да си отдаден и ще получаваш много удари и следователно доста контузии, като цяло и не е предназначен за самозащита. Ако искаш да получиш някой друга техника за самозащита  и да не получиш тряйни контузии мисля, че някойе бойно изкуство е по подходящо за теб. Специално аз тренирам шотокан до и ги съчетавам добре, разбира се тренировката ми във фитнеса се съобразява с доста неща. Ако все пак искаш да продължиш с бокса моите съвети са , да тренираш по малко ръце в залата , да правиш с по-малко тежести и повече повторения, прави кардио. Така ще избегнеш качването на излишни килограми и в същото време ще имаш възможност да качиш издръжливост.

27.07.09
08:11

идеята ми беше да не се налага да променям тренировката ми във фитнеса , възможно ли е да продължа с големите тежести за маса тъй като бокса не ми е приоритет ?

27.07.09
08:16

Боксат е супер спорт,аз го практикувам вече 4-5 месеца.Искам да ти кажа че просто не може двете хем да искаш мускулна маса хем да тренираш.Бях 60 кила като влязох в боксовия клуб и за 2 тренировки станах 57.То си е бая тренировка там де,искам да ти кажа че трудно ще ти е да качваш,щото от бокса пък се сваля бързо.Ся сме в почивка лятото и наблягам на фитнеса,дано септември не си изгубя резултатите за 2 дена :).За тоз мускулестгият ти приятел,Иване,нормално е много се натоварват ръцете и краката,да не говорим за ударите в главата.Апък и ако е голяма като моята лесно ще те улучват.Боксат не е спорт за самозащита,въпреки че ако си добар боксьор,ако те нападне някои един прав в брадата и може да не уживее.Предазначението на бокса е с минимални усилия да нанесеш на противника максимални повреди,както казах по горе с един удар и да не мои да разбере каде е.Тез теми за бокса и фитнеса винаги са ми били интересни.Ако някой може да каже как да си подаржам формата и да не губя кила заради бокса ще е супер :)

27.07.09
08:41

Класическите фитнес тренировки водят до увеличаване обема на капилярната мрежа, увеличаване броят на митохондриите, задържане на гликоген и увеличаване обема на саркоплазмата. Това е енергийна хипертрофия. Ако ви пука за спорта, който тренирате, но искате и маса най-добре е да се работи за увеличаване обема на миофибрилите - съкратителните белтъци, които карат мускулите да се съкращават.
Това става най-добре с не повече от 5 повторения и поече серии - поне 5, а може и до 20(доста крайно). Естествено се набляга на базовите упражнения, като почти не се правят изолиращи. Тук не са толкова подходящи сплитове по част от тялото, а по-скоро разделение по упражнения, горна/долна част, бутащи/дърпащи, цялото тяло.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1