26.07.09
19:22
Здравейте като по - малък съм опериран от херния и нямах никакви проблеми до сега, но незнам дали мога да го нарека проблем днес помагах на вуйчо ми местеше някаква секция и бях със един панталон на които като прикляках да я повдигна на местото на което ме заболя имаше едно нещо незнам как да го опиша, но чрез него се стягат връзките на панталона както и да е :) и когато тръгнахме да я повдигаме секцията точно където беше това нещо от което се стяга панталона ме заболя там за малко и след това ми отмина и се страхувам да не съм получил херния :( . Ще ви помоля да ми кажете на какво може да се дължи, дали може да е от това с което се стяга панталона понеже преди да тръгна да повдигам то силно се опираше на местото на което ме заболя. Не обясних много точно, но се надявам да ме разберете :) . Благодаря ви много предварително!
ПС. на 16 години съм сега другия месец 17.
26.07.09
20:56
Най-добре се консултирай с лекар,за по-сигурно
Ще се консултирам благодаря за съвета. :) А дали след като не ми е подуто никъде там и не ме боли, все пак има някаква опастност и след това също 2 пъти го повдигнахме от тази страна шкафа и нямаше проблеми.
еми може да е тва от панталона да ти се е впило..... а болката на същото място кадето ти е била херняита ли е ? друг вариант е да имаш нова херния ама по малка като моята.... без пудуто....
Болката беше от другата страна, не там където ми е старата, а сега щом нямам болки и не е подуто никъде дали има проблем ? :) докато ходя няма проблем също пробвах да клякам без проблем, а твоята дали ти прави проблем ? :(
мойта е малка херния.. ама за да не се влоши спрях тягата и клекове ... :) скоро не ме е боляла
Благодаря ти за отговорите! :) а може ли да ми кажеш също каква е била болката и дълго ли те е боляло?
благодаря ви за отговорите момчета, :) ще ви помоля да ми отговорите на 2 въпроса : :)
1. При упражнения със собствено тегло като набиране, кофички, лицеви и подобни хернията нали не би трябвало да ми прави проблеми тъй като движението става с горната част от тялото ? :)
2. 2рия въпрос е дали ако имам херния и правя клекове без тежест просто клекове да ги тренирам лекичко ще имам проблеми със хернията ? :)
Благодаря предварително! :)
Абе и аз съм с херния, никакви проблеми нямам с тежестите, не ми се вярва да си направиш нова от много килограми, все пак ти трябва да сложиш толкова много, че да не можеш да ги повдигнеш и от самия напън да стане белята - примерно говоря. А онази болка сигурен съм, че ти е от панталона :) и аз имам такъв анцуг с ластик и стоперче и като се наведа ме натиска и боли остро :) От работните ти килограми, с които си свикнал да изпълняваш упражненията - не може да стане херния, няма смисъл да правиш клека без тежест. Ако имаш херния - мястото ще е подуто, при изправяне ще усещаш остро дърпане в корема и при натиск боли като насинено и остра болка.
Мнението беше редактирано от Мирослав на 28.07.09 17:13.