Ориз + яйца /бавни въглехидрати + протеин/

30.04.08
18:19

Рецептата е нищо и половина, но реших да я напиша, понякога и най-простите неща се оказват супер идеи. На мен това ми е една от най-полезните и вкусни рецепти. Просто е икономична, бърза и полезна.

Ще я обясня като за слаби кулинари като мен :)

Сварявам ориза с вода и го изцеждам.
Слагам тигана, загрявам. Супвам олио и слагам яйца като като за 20-30 грама протеин. Като се опекат на очи ги слагам в чиния, като оставям само 1 яйце в тигана. Непосредствено след това сипвам в тигана порцията ориз, която ще ям според нужните бавни въглехидрати. Накълцвам половин лук, слагам малко болъон/нещо като галина бланка/, разбърквам цялата бъркоч, свалям от огъня и изсипвам в чинията за ядене. Изцеждам  половин един лимон в ориза и ям. Слагам и сол, ако трябва.

Незнам как ви се струва, но аз много си падам защото е бърза/останалия ориз го слагам в хладилника/, сравнително нискоикономичка и с добър вкус.

След това най обичам грейпфрут да се яде или прие...

П.п. И на приятелката ми съм я готвим и на нея и допада, сега остава да я накарам тя да ми я готви, като я помоля... :)

Темата беше редактирана от tpd на 30.04.08 18:22.

30.04.08
19:50

Рецептата е супер,приготвял съм яицата по този начин но съм и добавял и кашкавал към ориза и яицата и става една вкусутия ммм  ама не е за всеки  биотип.Другата версия е да се добавят зеленчуци и готово  :)

01.05.08
11:21

Да, прав си и аз мисля, че не на всеки би допаднала. И разбирасе всякакви вариации могат да се правят както му е удобно на човек.

В момента съм във валутен борд и ям само риба с ориз и лук... ама се радвам и на това което има. :)

MO

10.05.08
07:38

Аз правех нещо подобно с ориза - докато се вари преди да изври всичката вода сипвам една зеленчукова подправка и става супер вкусно! Все едно ядеш ориза когато е с месо такъв вкус има.Предполагам че с маги става същото.

11.05.08
20:13

Това изглежда добре, но ако ориза е кафяв(не си писал какъв ползваш) и се махне олиото мисля че стане по-подходящо.

Мнението беше редактирано от Aquiles на 11.05.08 20:14.

MR

19.02.09
13:05

а защо се оставя едното яйце в тигана? и тази подправка на галина бланка ако няма вода как ще се разтвори?

19.02.09
16:43

Това ястие за след тренировка ли е  или преди

27.07.09
12:53

м според мен е безмислено всички ‘’гимнастики’’ които прави6 защо просто не си яде6 варен орис с яйца( варени , или на очи) колко по просто звучи .. защо са всички подправки, сол,олио и тн .. и защо ги смесваш ?

Мнението беше редактирано от slaveman93 на 27.07.09 12:54.

27.07.09
13:03

Аз си правя 3 яица 5-6 лажици овес 2 лажици захар  2ч.л  какао и кафе и малко вода и го пасирам и става супер

27.07.09
13:20

казано от daka934 на 27.07.09, 13:03:

Аз си правя 3 яица 5-6 лажици овес 2 лажици захар  2ч.л  какао и кафе и малко вода и го пасирам и става супер

да това е идеално за преди тренировка .. но лично аз предпочитам да ям яйцата след тренировка да ме възтановяват

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1