30.04.08
18:19
Рецептата е нищо и половина, но реших да я напиша, понякога и най-простите неща се оказват супер идеи. На мен това ми е една от най-полезните и вкусни рецепти. Просто е икономична, бърза и полезна.
Ще я обясня като за слаби кулинари като мен :)
Сварявам ориза с вода и го изцеждам.
Слагам тигана, загрявам. Супвам олио и слагам яйца като като за 20-30 грама протеин. Като се опекат на очи ги слагам в чиния, като оставям само 1 яйце в тигана. Непосредствено след това сипвам в тигана порцията ориз, която ще ям според нужните бавни въглехидрати. Накълцвам половин лук, слагам малко болъон/нещо като галина бланка/, разбърквам цялата бъркоч, свалям от огъня и изсипвам в чинията за ядене. Изцеждам половин един лимон в ориза и ям. Слагам и сол, ако трябва.
Незнам как ви се струва, но аз много си падам защото е бърза/останалия ориз го слагам в хладилника/, сравнително нискоикономичка и с добър вкус.
След това най обичам грейпфрут да се яде или прие...
П.п. И на приятелката ми съм я готвим и на нея и допада, сега остава да я накарам тя да ми я готви, като я помоля... :)
Темата беше редактирана от tpd на 30.04.08 18:22.
30.04.08
19:50
Рецептата е супер,приготвял съм яицата по този начин но съм и добавял и кашкавал към ориза и яицата и става една вкусутия ммм ама не е за всеки биотип.Другата версия е да се добавят зеленчуци и готово :)
Да, прав си и аз мисля, че не на всеки би допаднала. И разбирасе всякакви вариации могат да се правят както му е удобно на човек.
В момента съм във валутен борд и ям само риба с ориз и лук... ама се радвам и на това което има. :)
10.05.08
07:38
Аз правех нещо подобно с ориза - докато се вари преди да изври всичката вода сипвам една зеленчукова подправка и става супер вкусно! Все едно ядеш ориза когато е с месо такъв вкус има.Предполагам че с маги става същото.
Това изглежда добре, но ако ориза е кафяв(не си писал какъв ползваш) и се махне олиото мисля че стане по-подходящо.
Мнението беше редактирано от Aquiles на 11.05.08 20:14.
19.02.09
13:05
а защо се оставя едното яйце в тигана? и тази подправка на галина бланка ако няма вода как ще се разтвори?
27.07.09
12:53
м според мен е безмислено всички ‘’гимнастики’’ които прави6 защо просто не си яде6 варен орис с яйца( варени , или на очи) колко по просто звучи .. защо са всички подправки, сол,олио и тн .. и защо ги смесваш ?
Мнението беше редактирано от slaveman93 на 27.07.09 12:54.
Аз си правя 3 яица 5-6 лажици овес 2 лажици захар 2ч.л какао и кафе и малко вода и го пасирам и става супер
27.07.09
13:20
казано от daka934 на 27.07.09, 13:03:
Аз си правя 3 яица 5-6 лажици овес 2 лажици захар 2ч.л какао и кафе и малко вода и го пасирам и става супер
да това е идеално за преди тренировка .. но лично аз предпочитам да ям яйцата след тренировка да ме възтановяват