27.07.09
21:09
Ще помоля в тази тема да дават отговори само хора с поне 3 години стаж в залата който наистина разбират.
В момента приемам 260 белтък 340 въглехидрат и 2600 калори последните ми бавни въглехидрати са в 3:30 преди фитнес (това са овесени ядки) в 5 влизам в залата след фитнес кам 6-6и30 пия протеин с декстроза и кам 7:30 пия 1 кисело пляко и от там нататак сам само на месо и извара. Притесняват ме калориите на 2-3 места гледах статии как да си пресметна калориите които горя на ден но единия случаи ги искарах 2100 а другия 2700 Някои би ли ми казал някаква система за пресмятането в която е сигурен тежа 85 килограмма 184 талия 82 градна 110 като искарам гърба 116 раце 39 .
1 хранене:100гр овес +100 гр извара,
2 хранене 10-10:30 200-300гр извара 1 кисело мляко 50 гр овес,
3 хранене 1:00 100 гр ориз 150-200 гр пиле
4 хранене 3:30 100гр овес 5 белтъка 1 кисело мляко
5 хранене (след фитнес) 6-6:30 протеин и декстроза
6 хранене 7:30 мляко
7 хранене 9-9:30 риба 150-200 гр
9 хранене преди лягане 11-12 100-150 гр извара
Въпросите са ми кам калориите дали са много или достатачно, с този хранителен режим добър ли е за покачане на мусколна маса без омазняване. В момента несе движа много много през деня съм пред компиутара понеже е голяма жека и само вечер излизам някаде от време на време :)
Сутрин вместо извара по добре яж яица или пии суроватка, изварата се усвояра много бавно за това по-добре да се яде преди лягане+някакви мазнини.
А целта ти е малко невъзможна ако искаш да качваш като хората ще трябва да се омазниш малко, чист мускъл повече от 5 кила на година няма да ка4иш само с хранене
Мнението беше редактирано от cocko на 28.07.09 01:40.
Моя стаж е само година и половина, почти две, но имам скромно мнение по въпроса - изварата сутрин, както казаха вече, я замени с яйца/месо или друго бърз протеин. При рибата вкарай я кафяв ориз, я пълнозърнести спагети/макарони. При изварата преди лягане вкарай ядки - орехи например, или бадеми. Вариант е и маслини.
п.п. Овесените ядки за почти прост въглехидрат т.е. не се увсоява толкова бавно, колкото си мислиш.
п.п.2 Вкарай мазнини - маслини, зехтин, ядки и т.н.
Калориите:
1гр. мазнини - 9калории
1гр. протеин - 4калории
1гр. въглехидрати - 4калории
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.07.09 06:56.
Овесените ядки са прост въглехидрат?Знаеш ли колко е ГИ на овесените ядки,че ми/му говориш?
Нека ти помогна-ГИ на овесените ядки е 40,а това ги отрежда в графата никък ГИ!Така,че овесените ядки се усвояват доста по-бавно отколкото си мислиш!
Сега остава да питаш какво е ГИ...
Мнението беше редактирано от Финдо на 28.07.09 17:53.
Затова казах ‘почти’. В смисъл такъв, че.. Оф, както и да е. Неправилно се изразих, но сигурен бъди, че знам колко е ГИ-то още преди да го видя в поста ти. Финдо, нямам самочувствието на толкова знаещ и можещ, но не ме подценявай толкова. Просто понякога речника ми и начините ми на изразяване объркват хората.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.07.09 18:20.
04.08.09
08:07
Защо наблягате на това да ям мазнини преди лягане, за закуската съм съгласен и аз мислех да го променя. Интересуваме за моите колограми колко калории трябва да приемам на ден ако искам да потдаржам да чистя или да качвам килограми, същото се отнася и за въглехидратите. И овесените ядки са бавно усвойми и да ви кажа наблягам главно на овес понеже несъм се интересувам за дур толкова бавно усвоим въглехидрат
04.08.09
10:03
Това 2100 което си гледал ,сигурно е твоят БМР ( Basal metabolic rate) т.е. колко калории гориш в състояние на покои при неутрална температура .
Умножаваш го по коефициента си на активност - тая тема ще ти е от полза ! http://www.bb-team.org/articles/914
Овесените ядки са сравнително бавно усвоим въглехидрат , но се храносмилат бързо , ето защо Трашметъл каза това.Няма проблем в бързото им храносмилане ,защото пак си отпускат глюкоза бавно. Бобовите култури са най-бавните и приемливи въглехидрати ,но имат други недостатъци !