26.07.09
18:32
Миналата седмица(петък) играх канадска и нещо изчатка..”психирах” се и на другия ден отидох в бърза помощ пратиха ме при ортопед -гледа,струва нищо не каза,предписа само болкоуспокояващо.След като мина 1 седмица и аз още немога да си распъвам ръката напълно отидох на чакръкчия(днеска).Каза прищипан нерв или нещо такова.. и ми я намести уж,но сега пак немога напълно да си изправя ръката,а и плюс това усещам и болка като я сгъвам(за разгъването добре,тои каза след 1-2 дена,ама това,че сега почна да ме боли и като я сгъвам..незнам)...да не ме дефектира тоя още повече,каза след 2 дена трябва да мога напълно да я изправя,ако не на 3тия да отида пак да намиста.Ако наистина мине след 1-2 дена - супер,ама ако не мине при него ли пак да отивам или на ортопед?Какво ще посъветвате ;)
Темата беше редактирана от Sentetic на 26.07.09 18:58.
И колко прешлена има в лакътя точно.И как се прещипват.Според мен на лакътя има става.
Мнението беше редактирано от vlad-o на 26.07.09 18:43.
казано от vlad-o на 26.07.09, 18:41:
И колко прешлена има в лакътя точно.
Намери кого да питаш.. :D
Ами спри да играеш канадска,че другия път да нямаш прещипана ключица в лакътя :) Може да е казал прещипан нерв,разтегнато сухожилие,разместване на ставата нещо от сорта.
Мнението беше редактирано от vlad-o на 26.07.09 18:51.
Факт е, че при прищипан прешлен или нерв е възможно да имаш болки чак до пръстите на ръцете/краката при това без да усещаш източника на проблема. При теб вероятно е станало някакво лошо усукване/разтягане на сухожилие. Ако не се е подуло мястото вероятно всичко е ок и до 10-15 дена ще ти мине. Според мен следвай инструкциите на ортопеда, почивай поне 10 дена (вероятно за толкова време ти е изписал лекарството). Под болкоуспокоително надявам се имаш предвид някакво противовъзпалително?
Ако до 10-15 дена не ти мине, докато напълно почиваш, то отиди на истински ортопед :)
Оправех заглавието vlado-o :) perl.. аз немога да си разпъна раката в права линия,това сякаш не е нормално ?? седи в едно положение ..
казано от perlsite на 26.07.09, 18:57:
Факт е, че при прищипан прешлен или нерв е възможно да имаш болки чак до пръстите на ръцете/краката при това без да усещаш източника на проблема. При теб вероятно е станало някакво лошо усукване/разтягане на сухожилие. Ако не се е подуло мястото вероятно всичко е ок и до 10-15 дена ще ти мине. Според мен следвай инструкциите на ортопеда, почивай поне 10 дена (вероятно за толкова време ти е изписал лекарството). Под болкоуспокоително надявам се имаш предвид някакво противовъзпалително?
Ако до 10-15 дена не ти мине, докато напълно почиваш, то отиди на истински ортопед :)
Ти фактите остави, къде в лакътя има прешлен.При канадската ставата не е в най доброто си положение и при натоварване извън силите и е нормално да се навехне лакътя или да се разтегне нещо.
казано от Sentetic на 26.07.09, 19:00:
Оправех заглавието vlado-o :) perl.. аз немога да си разпъна раката в права линия,това сякаш не е нормално ?? седи в едно положение ..
Изчакай известно време, би трябвало да се оправи.Аз с крака си бях така и мина месец и нещо докато го изпъна.
Мнението беше редактирано от vlad-o на 26.07.09 19:15.
хах,убихте ме с тоя прешлен,единствено гръбначният стълб е изграден от прешлени :)
това са нерви там прещипани или незнам как му се вика не съм лекар се пак.На майка ми и леля ми също е ставало до 2-3 седмици минава с лекарства и няма да имаш спомен за тва :)
Мнението беше редактирано от amann на 27.07.09 08:21.
Аз това обясних - разместен прешлен/прищипан нерв на гръба може да придивика страхотни болки и проблеми на съвсем различно място по тялото, а иначе в контекста на описаното от Sentetic, най вероятно става дума за усукване/разтежение на сухожилие.
Няма никви сухожилия.Един кокъл от лакътната става е “искъртен”,сложеха ми шина - до 11 август съм гипсиран,а тренировките кои знае...
казано от Sentetic на 28.07.09, 12:00:
Няма никви сухожилия.Един кокъл от лакътната става е “искъртен”,сложеха ми шина - до 11 август съм гипсиран,а тренировките кои знае...
Не си пръвия http://vbox7.com/play:304e3051 - ето един пример
Момчета да ви питам нещо..понеже ортопеда като ме гипсира каза,че искъртването на лакътя ми се дължало на слаби стави и ставни връзки - това мога ли да го поправя освен,че с годините се каляват ставите нещо помага ли?Калции?Глукозамин? :)
казано от Sentetic на 10.08.09, 08:19:
Момчета да ви питам нещо..понеже ортопеда като ме гипсира каза,че искъртването на лакътя ми се дължало на слаби стави и ставни връзки - това мога ли да го поправя освен,че с годините се каляват ставите нещо помага ли?Калции?Глукозамин? :)
Принципно и от самите тренировки връзките укрепват. Относно добавките (витамини, минерали, глюкозамин и т.н.) попитай лекуващи си лекар, но според мен няма пречка. Относно калция обаче трябва да ти се каже дали и по колко, защото съм чувал, че когато ръката е обездвижена, освн че мястото се ‘калцира”, ако се прекалява има опасност да се вдърви повечко.
Аз може би след като махна шината,ще си купя един глюкозамин не питам за сега,ама се разбрахме мерси.
10.08.09
15:16
Брат аз съм играл канадска борба,същото испукване имаше и при мен.Отидох при херург.Прати ме на физеотерапия след 1 седмица ръката ми беше като нова.Сега обаче пука много ожасно.Дано съм помогнал
казано от Г-н Щанга на 10.08.09, 15:16:
Брат аз съм играл канадска борба,същото испукване имаше и при мен.Отидох при херург.Прати ме на физеотерапия след 1 седмица ръката ми беше като нова.Сега обаче пука много ожасно.Дано съм помогнал
При мен е по сериозна работата.
14.12.13
23:26
Здравейте !
Може да не е точно по темата , но аз от около година се занимавам със Street Workout. Тренирам примерно 1 на ден ако остане време . Но преди около месец бях във ваканция и аз и едни приятели решихме да по тренираме . Направих две три силови и нещо ме заболя ръката , обаче не точно лакътя , а от самия лакът до китката , не му обърнах толко внимание и си продължих. След няколо дена болката се влоши , спрях за седмица по-спря , пак почнах да се набирам и отнова тази непоносима болка . По принцип се появява като правя силово, гръбно и така нататъка , но най-смешното е , че боли дори като правя коремно.
Моля ако някой знае какво да правя нека сподели