Болки в лакътя

26.07.09
18:32

Миналата седмица(петък) играх канадска и нещо изчатка..”психирах” се и на другия ден отидох в бърза помощ пратиха ме при ортопед -гледа,струва нищо не каза,предписа само болкоуспокояващо.След като мина 1 седмица и аз още немога да си распъвам ръката напълно отидох на чакръкчия(днеска).Каза прищипан нерв или нещо такова.. и ми я намести уж,но сега пак немога напълно да си изправя ръката,а и плюс това усещам и болка като я сгъвам(за разгъването добре,тои каза след 1-2 дена,ама това,че сега почна да ме боли и като я сгъвам..незнам)...да не ме дефектира тоя още повече,каза след 2 дена трябва да мога напълно да я изправя,ако не на 3тия да отида пак да намиста.Ако наистина мине след 1-2 дена - супер,ама ако не мине при него ли пак да отивам или на ортопед?Какво ще посъветвате ;)

Темата беше редактирана от Sentetic на 26.07.09 18:58.

26.07.09
18:41

И колко прешлена има в лакътя точно.И как се прещипват.Според мен на лакътя има става.

Мнението беше редактирано от vlad-o на 26.07.09 18:43.

26.07.09
18:43

казано от vlad-o на 26.07.09, 18:41:

И колко прешлена има в лакътя точно.

Намери кого да питаш.. :D

26.07.09
18:50

Ами спри да играеш канадска,че другия път да нямаш прещипана ключица в лакътя :) Може да е казал прещипан нерв,разтегнато сухожилие,разместване на ставата нещо от сорта.

Мнението беше редактирано от vlad-o на 26.07.09 18:51.

26.07.09
18:57

Факт е, че при прищипан прешлен или нерв е възможно да имаш болки чак до пръстите на ръцете/краката при това без да усещаш източника на проблема. При теб вероятно е станало някакво лошо усукване/разтягане на сухожилие. Ако не се е подуло мястото вероятно всичко е ок и до 10-15 дена ще ти мине. Според мен следвай инструкциите на ортопеда, почивай поне 10 дена (вероятно за толкова време ти е изписал лекарството). Под болкоуспокоително надявам се имаш предвид някакво противовъзпалително?
Ако до 10-15 дена  не ти мине, докато напълно почиваш, то отиди на истински ортопед :)

26.07.09
19:00

Оправех заглавието vlado-o :) perl.. аз немога да си разпъна раката в права линия,това сякаш не е нормално ?? седи в едно положение ..

26.07.09
19:04

казано от perlsite на 26.07.09, 18:57:

Факт е, че при прищипан прешлен или нерв е възможно да имаш болки чак до пръстите на ръцете/краката при това без да усещаш източника на проблема. При теб вероятно е станало някакво лошо усукване/разтягане на сухожилие. Ако не се е подуло мястото вероятно всичко е ок и до 10-15 дена ще ти мине. Според мен следвай инструкциите на ортопеда, почивай поне 10 дена (вероятно за толкова време ти е изписал лекарството). Под болкоуспокоително надявам се имаш предвид някакво противовъзпалително?
Ако до 10-15 дена  не ти мине, докато напълно почиваш, то отиди на истински ортопед :)

Ти фактите остави, къде в лакътя има прешлен.При канадската ставата не е в най доброто си положение и при натоварване извън силите и е нормално да се навехне лакътя или да се разтегне нещо.

казано от Sentetic на 26.07.09, 19:00:

Оправех заглавието vlado-o :) perl.. аз немога да си разпъна раката в права линия,това сякаш не е нормално ?? седи в едно положение ..

Изчакай известно време, би трябвало да се оправи.Аз с крака си бях така и мина месец и нещо докато го изпъна.

Мнението беше редактирано от vlad-o на 26.07.09 19:15.

27.07.09
07:28

хах,убихте ме с тоя прешлен,единствено гръбначният стълб е изграден от прешлени :)

27.07.09
08:21

това са нерви там прещипани или незнам как му се вика не съм лекар се пак.На майка ми и леля ми също е ставало до 2-3 седмици минава с лекарства и няма да имаш спомен за тва :)

Мнението беше редактирано от amann на 27.07.09 08:21.

27.07.09
17:25

Аз това обясних - разместен прешлен/прищипан нерв на гръба може да придивика страхотни болки и проблеми на съвсем различно място по тялото, а иначе в контекста на описаното от Sentetic, най вероятно става дума за усукване/разтежение на сухожилие.

28.07.09
12:00

Няма никви сухожилия.Един кокъл от лакътната става е “искъртен”,сложеха ми шина - до 11 август съм гипсиран,а тренировките кои знае...

28.07.09
12:42

казано от Sentetic на 28.07.09, 12:00:

Няма никви сухожилия.Един кокъл от лакътната става е “искъртен”,сложеха ми шина - до 11 август съм гипсиран,а тренировките кои знае...

Не си пръвия      http://vbox7.com/play:304e3051 - ето един пример

28.07.09
12:46

Същата работа :P

10.08.09
08:19

Момчета да ви питам нещо..понеже ортопеда като ме гипсира каза,че искъртването на лакътя ми се дължало на слаби стави и ставни връзки - това мога ли да го поправя освен,че с годините се каляват ставите нещо помага ли?Калции?Глукозамин? :)

10.08.09
12:11

казано от Sentetic на 10.08.09, 08:19:

Момчета да ви питам нещо..понеже ортопеда като ме гипсира каза,че искъртването на лакътя ми се дължало на слаби стави и ставни връзки - това мога ли да го поправя освен,че с годините се каляват ставите нещо помага ли?Калции?Глукозамин? :)

Принципно и от самите тренировки връзките укрепват. Относно добавките (витамини, минерали, глюкозамин и т.н.) попитай лекуващи си лекар, но според мен няма пречка. Относно калция обаче трябва да ти се каже дали и по колко, защото съм чувал, че когато ръката е обездвижена, освн че мястото се ‘калцира”, ако се прекалява има опасност да се вдърви повечко.

10.08.09
12:33

Аз може би след като махна шината,ще си купя един глюкозамин не питам за сега,ама се разбрахме мерси.

ГЩ

10.08.09
15:16

Брат аз съм играл канадска борба,същото испукване имаше и при мен.Отидох при херург.Прати ме на физеотерапия след 1 седмица ръката ми беше като нова.Сега обаче пука много ожасно.Дано съм помогнал

10.08.09
16:47

казано от Г-н Щанга на 10.08.09, 15:16:

Брат аз съм играл канадска борба,същото испукване имаше и при мен.Отидох при херург.Прати ме на физеотерапия след 1 седмица ръката ми беше като нова.Сега обаче пука много ожасно.Дано съм помогнал

При мен е по сериозна работата.

14.12.13
23:26

Здравейте !
Може да не е точно по темата , но аз от около година се занимавам със Street Workout. Тренирам примерно 1 на ден ако остане време . Но преди около месец бях във ваканция и аз и едни приятели решихме да по тренираме . Направих две три силови и нещо ме заболя ръката , обаче не точно лакътя , а от самия лакът до китката , не му обърнах толко внимание и си продължих. След няколо дена болката се влоши , спрях за седмица по-спря , пак почнах да се набирам и отнова тази непоносима болка . По принцип се появява като правя силово, гръбно и така нататъка , но най-смешното е , че боли дори като правя коремно.
Моля ако някой знае какво да правя нека сподели

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1