23.07.09
13:12
Здравейте,първо да започна с това стажа ми е 6-7 месеца,като първите 3 месеца ръцете ми пораснаха с 2 см,и от тогава няма мърдане.
Първоначално тренирах 3 дневен сплит
1 ден -Гърди,бицепс
3 ден -Гръб,тицепс
5 ден -Крака
и така след 4 месец преминах на 4 дневен
1 ден Бицепс,Трицепс,корем
2 ден Крака,рамо
4 ден Гърди,Корем
5 ден Гръб,корем
2 дни почивка.
В момента Тренировката ми за ръце се състои от:
Бицепс
Сгъване с дъмбели от седеж,Сгъване с прав или крив лост прав(понякога правя и скотово като 3то,но в повечето случаи са 2 упражнения)
Трицепс
Избутване с тесен хват от лег,френско,кофички или с въже на скрипеца.
Къде да търся проблема?Да се върна към предишия си сплит,да променя упражненията?
Напоследък хранителният ми режим не е много добър,старая се това да променя.
Но все пак търся мнение за тренировъчната ми програма,ако мислите че тя е ок,ще наблегна върху храненето явно там е проблема.
И още нещо което ме притеснява,че до сега след тренировка на бицепс никога не съм имал мускулна треска,докато след гръб около 2 дни след това ме държи болката в ръцете.
яж мой здраво ... и не се отчайвай ... всеки минава през застои .. храни се добре , наспивай се .. тренирай разумно... всичко ще си дойде..
23.07.09
13:44
На бицепс попринцип повечето хора нямат мускулна треска. Обаче е проблем щом имаш след ден за гръб , явно не тренираш прекалено правилно. Лично аз веднъж след като имах явно бе претрениране.
Килограми,височина ?
23.07.09
13:49
Незнам дали ще ти помогне много, но сменяй реда на упражненията.Аз лично някой път съм редувал първо бицепс после трицепс и обратно.Може и да помогне.На мен поне добре ми е действало.Или пък пробвай да смениш тежестите в работните серии.Малко да се стресира мускула. ;)
Специлано за упражненията в повечето случай пробвам да ги редувам 1 упражнение бицепс,1 трицепс.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 23.07.09 14:35.
Съгласен съм с incessantforce. И аз имах същият проблем до преди няколко седмици, смених последователноста на упражненията и почнах да вкарвам супер серий.Отрази ми се доста добре.
в застои или супер серии или дроп серии..или по4ивка ..аз сменям на4ина на трениране :)
не знам за тебе , но лично аз през лятото винаги изпадам във страшен застой даже вращам малко каквото и да направя , както и да тренирам , както и да ям и каквито и добавки да зимам .има голяма вероятност да е от това , поне при мен с идването на есента избухвам и усещам доста добър растеж
Ако не се храниш като хората не суперсерии ми супермегахипер серии няма да ти помогнат.
28.07.09
10:25
Аз лично съм забелязал, че ако наблягаш само на ръцете няма да стане. Бях наблегнал на ръцете , но ефектът за жалост не беше много голям за това започнах да наблягам и на рамото и ефектът на ръцете не закъсня.
28.07.09
12:49
Тренирай ги по-често, с по-малък обем от серии. Принципно това се отнася за всички мускули, защото превъзвановянето с гликоген в мускула се застоява около 48 часа, след което се връща до изходно положение и правиш следващата тренировка пак от изходно положение на гликоген в мускулите. Целта е да направиш следващата тренировка когато мускула е превъзстановен с гликоген. Прави ги през 4 дни с обем от 7-9 серии за бицепс и 7-9 за трицепс. Имам предвид тежки серии, загряващите не ги брой. Дано ме разбра.
28.07.09
12:53
Не съм изчел цялата тема, но на мен за бицепса много ми помогна 21.
Можеш да пробваш да редуваш : 1 упр. за тицепс, 1 за бицепс, 1 за трицепс и така.. ( за бицепс на мен лично са ми достатъчни 2 упражнения по 4 серии или 3х3.. )
28.07.09
17:21
казано от _ZOB_DOG_ на 28.07.09, 12:49:
Тренирай ги по-често, с по-малък обем от серии. Принципно това се отнася за всички мускули, защото превъзвановянето с гликоген в мускула се застоява около 48 часа, след което се връща до изходно положение и правиш следващата тренировка пак от изходно положение на гликоген в мускулите. Целта е да направиш следващата тренировка когато мускула е превъзстановен с гликоген. Прави ги през 4 дни с обем от 7-9 серии за бицепс и 7-9 за трицепс. Имам предвид тежки серии, загряващите не ги брой. Дано ме разбра.
Друг вариант както е втората ти програма - тренировката за ръцете ти е в първия ден да ги тренираш тежко с две основни и едно изолиращо упражнение. После в деня за гръб направи за бицепса 3 супер серии с леки тежест на едно основно + едно изолирано упражнение само за напомпване. Същото важи и за трицепса в деня за гърди.