28.07.09
00:30
Здравейте.Тренирам на лостове от около година но изобщо не съм запознат с тези хранителни добавки протейн и креатин незнам даже дал итака се пошат...Не ходя на фитнес(както споменах тренирам само на лостове).Скоро едни мой приятели ми предложиха да почна фитнеса и аз се навих... Та исках да ви попитам,понеже не искам да копувам никакви такива хранителни добавки дали този шейк става за нещо...
2 кофички кисело мляко
2 - 3 лъжици боров мед
2 банана
пакет бисквити роден краи с мляко
Получава се смес за пиене около 1,2литра.
Сичко това на пасатор ... става нещо невероятно на вкус.Та въпросът ми е има ли смисъл да го пия това нещо и ако да,кога,след или преди тренировка и как да го разделя тоя литър за през деня.
28.07.09
04:54
Това няма протеин, но за сметка на това е калориина бомба. Може да го пиеш само ако се състезаваш за сумист и целиш голяма талия.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 28.07.09 05:54.
за след тренировка става ( с някой уговорки ), но дозата я намали наполовина. протеин има ... колкото има в киселото мляко.
Мнението беше редактирано от FRANKO на 28.07.09 06:05.
28.07.09
06:04
Без да намалява киселото мляко.
Ако си 50 килограма на 1.90 го пии , в други случаи ще се омазниш.
Мнението беше редактирано от TrainHard на 28.07.09 06:05.
28.07.09
09:57
Протеин с висока билогична стойнсот няма в това , което си си наумил, но като цяло е високо въглехидратно , което ще ти се отрази при попълване на глюкогенните депа. Но мисля , че прекалено много захар , много трениращи се тъпчат с захари , което е грешно дори и да разполагаш с бърз метаболизъм. Моят съвет е да опташ да си направиш бабанов шейк , 2-3 манана. прясно мляко (толкова колкото при разбъркване на бананите да се получи смес , която може да се пие) и боровия мед си го добави 2 лъжици са достатъчни. Това след тренировка мисля , че ти е напълно достатъчно като бърази монозахари. Колкото до протеина , той ти е нужен при изграждане на мускула и не е нужнод а си го добиваш от хранителни добавки. Протеини с висока билогична стойнст има най-вече в храната. Погледни таблиците с калоройно съдържание
Ето и една рецепта от мен (не съм я пробвал, ама нищо не пречи да опиташ). Вземаш 200 грама обезмаслена извара без сол - “Дядо Либен” не е лош избор. Слагаш я в шейкъра и разбиваш, докато не стане съвсем гладка. Добавяш половин литър мляко (може и малко повече, ако стане прекалено гъсто, но едва ли ще се наложи), един банан и 1-2 лъжици мед. Би трябвало да се получи добър протеинов шейк, който не отстъпва на повечето продавани протеини.
P.S. може да сложиш една щипка сол. Толкова, че да не усещаш соления вкус. За сметка на това цялостният вкус на напитката ще се подобри.
Мнението беше редактирано от moonclub на 28.07.09 11:39.
казано от moonclub на 28.07.09, 11:38:
Ето и една рецепта от мен (не съм я пробвал, ама нищо не пречи да опиташ). Вземаш 200 грама обезмаслена извара без сол - “Дядо Либен” не е лош избор. Слагаш я в шейкъра и разбиваш, докато не стане съвсем гладка. Добавяш половин литър мляко (може и малко повече, ако стане прекалено гъсто, но едва ли ще се наложи), един банан и 1-2 лъжици мед. Би трябвало да се получи добър протеинов шейк, който не отстъпва на повечето продавани протеини.
P.S. може да сложиш една щипка сол. Толкова, че да не усещаш соления вкус. За сметка на това цялостният вкус на напитката ще се подобри.
Скоро Дядо Либен ще унищожи от пазара марки като Синтракс,Нау,ОН...
28.07.09
13:18
ясно благодаря ви значи първия шейк със сигурност няма да го правя,но ще пробвам втория и искам само да питам ако сложа 2 банане не 1 какво ще стане .... ?
Ще изядеш с един банан повече.
“Скоро Дядо Либен ще унищожи от пазара марки като Синтракс,Нау,ОН...”
Баба ми гледа крава, ама изварата, дето се получава от нея не става за мен - искам да свалям килограми, но млякото съдържа 8% мазнини, а изварата е по-добра от повечето кашкавали на пазара.
28.07.09
14:07
казано от moonclub на 28.07.09, 11:38:
С една МАЛКА подробност , протеина от изварата ,няма много общо със суроватъчния протеин.
28.07.09
15:16
А кога да го пия Този шейк.И ако можете да ми обясните с 2 думи за какво го пия,щото няма да е лошо да знам :):):).Както ви казах много съм зле с тея неще,доста слабо съм запознат,намерих доста информация,но почти нищо не разбирам от нея хаха ...
А доколкото банана имах в предвид,по-добре ли ще е 2 банана да слагам от колкото 1.
28.07.09
15:31
Тази напитка е много калорична,ако си слаб и гониш килограми можеш да я пиеш.
Лично днес аз пробвах едно кисело мляко 3.6 %,един пакет бисквити Роден край,2 банана и 50 гр. мед.Не съм го правил на шейк,като попара :lol:
Еднствената ми забелжка,че от меда става много сладка иначе си е перфектно за закуска за хардгейнъри
В цялата история има:
30 гр. протеин,41.2 гр. мазнини;234 гр. въглехидрати и 1451 кк ~
Мнението беше редактирано от Сами на 28.07.09 15:41.
Момчета влезте малко в час. Какви са тези отвратителни шейкове с банани, бисквити и мед. Мускули се правят от пилешко, риба, картофи и овес. Погледнете примерното меню на един състезател за да видите на кои храни трябва да се набляга.
В този шеик отношението на протеина към въглехидратите сигурно е 1:10.
28.07.09
23:04
А кога да го пия Този шейк.И ако можете да ми обясните с 2 думи за какво го пия,щото няма да е лошо да знам smilesmile:).Както ви казах много съм зле с тея неще,доста слабо съм запознат,намерих доста информация,но почти нищо не разбирам от нея хаха ...
А доколкото банана имах в предвид,по-добре ли ще е 2 банана да слагам от колкото 1.
Имах в предвид за шейка с извара дето TrainHard го е написал :)
29.07.09
05:52
След тренировка на тялото му трябват бързо хранителни вещества. Меда и банана играят ролята да попълнят запасите от гликоген така ,че мускула да не се “разлага” и по-лесно да имаш разтеж , изварата е протеин и когато се разложи до аминокиселини те влизат в клетките.
Според мен 2 банана особено ако са от големите +1,2 лъжици мед са много ! 1 Банан и 1-2 лъжици мед по става. Приятелите ти не разбират а просто искат да им е сладко. И те незнаят причината поради която се пие шейк ,но са чули някъде.И от моя клас ми казват ,че трябва да се пие извара а като ги попитам защо , неможе ли да се яде те ми казват ,че задължително трябва да се пие.
Най-хубаво е ако е “домашен” протеина след тренировка да се пият яйчни белтъци(по-лошия вариант цели яйца)+банана и меда. Друг е въпроса ,че няма да има вкуса на банан с бисквити и мляко.
Най-добрия вариант за след тренировка е глюкоза(мед) + аминокиселини(по-солидна доза).
29.07.09
06:09
Съвсем го объркахме ахха. Като извод , от който се надявам да ти стане ясно : Приемането на много захър не е полезно, цари заблуда , че колкото повече въглехидрати, толкова повече сила и обем. Въглехидратите дават сила вярно е, но за сметка на това в големи количества простите въглехидрати вредят на здравето и не са удачни при изграждането на хубаво тяло. Мускула се изгражда от протеин ! Въглехидрата е горивото. Приемай въглехидрати в зависимост от това колко гориво ти е необходимо, излишъците рано или късно се отлагат.
Това което ти предложих като шейк горе ти е достатъчно след тренировка да го приемеш 1 път. Гарантирам ти ,че не е гадно на вкус. Изварата съдържа сурватъчен протеин , но не е много приятна на шейк , лично аз предпочитам да ям салати в която си я добавям. И още нещо съвет от мен експериментирай , това което можеш сам да разбереш и това което лично на теб се отразява добре, никой не може да те научи на него. Разбира се докато експериментираш спазвай общо приетите и вече установени неща от науката и експериментирай в тези граници.
29.07.09
08:21
Изварата има казеин , които се отлага бавно и за това не е препоръчителна след тренировка , а преди лягане , защото отпуска аминокиселини бавно !
29.07.09
09:42
Добре.Общо взето ми стана ясно значи изварата ще я ям преди лягане може би направена като айранче,а шейка с банани,мен и мляко ще го ям веднага след тренировка.А да питам може ли прясното мляко да се замени с кисело мляко,лично на мен по ми върви на вкус....
A и по колко извара трябва да се яде на ден,тоест преди лягане ?
Мнението беше редактирано от no_smoking на 29.07.09 10:17.
Явно имаш доста въпроси...
Ако искаш да качваш килограми и тежиш 100 килограма (само за пример), трябва да приемаш по 200 грама протеин дневно (100х2) + 400 грама въглехидрати (протеинът x 2) + 70 грама мазнини (протеинът /3).
Можеш да променяш количествата на въглехидратите и мазнините в определени граници, но ако искаш да трупаш маса - придържай се към това съотношение/количество. В зависимост от резултатите може да коригираш количествата. Това количество храна ще ти дава 3000 килокалории дневно, което е напълно достатъчно в повечето случаи.
Сега за въглехидратите: напълно безполезно е да смесваш бисквити, банани и мед, тъй като се усвояват много бързо. За закуска може да ядеш овесени ядки с мляко и мед + някакъв източник на протеин, за обяд кафяв ориз с протеин, а за вечеря да избягваш голямо количество въглехидрати. Бързи въглехидрати (намираш таблицата с гликемичния индекс и гледаш кои са бързи и кои бавни) може да ядеш до обяд или след тренировка, но не прекалено много. Най-лоша е комбинацията от въглехидрати с мазнини, например вафлите и тортите. Шоколадът е допустим преди/след тренировка в малки количества. И ако не искаш да пуснеш шкембе - никога не вечеряй пържени картофи с бира (мазнини и въглехидрати в голямо количество). Преди да легнеш може да изяждаш 200 грама извара, а ако нямаш проблеми с килограмите и 50 грама овесени ядки. Не е задължително да си набавяш въглехидрати само от овес, ориз, хляб и подобни - плодовете и зеленчуците са задължителни за здравословното хранене. И още нещо важно - не ограничавай количеството нито на солта, нито на водата. Яж колкото искаш сол и пий колкото ти се пие вода. Както прекомерната им употреба, така и недостигът им са вредни.
29.07.09
11:59
много ви благодаря на всички стана ми доста ясно и ако съм сериозен ще има още въпроси :)
Не съм чел горните мнения, освен на КАО. И съм напълно съгласен.
Махнете ги тези шейкове измислени, яжте храна - месо, яйца, ... след тренировка.
Баргин Уей - 80 дози = 80 лева !
Не вярвам целия този бъркоч(мляко,банани,мед,бисквити) да излиза под 1 лв !
29.07.09
13:13
Интересно ми е, твърда храна като месо и яйце, ако се обработи в блендер или с пасатор и се получи баламоч, дали се усвоява по-бързо?
казано от RogerF на 29.07.09, 13:13:
Интересно ми е, твърда храна като месо и яйце, ако се обработи в блендер или с пасатор и се получи баламоч, дали се усвоява по-бързо?
А зъбките за какво са ти :))) Да ги лъскаш само а ?
29.07.09
13:28
казано от tonu на 29.07.09, 13:23:
казано от RogerF на 29.07.09, 13:13:
А зъбките за какво са ти :))) Да ги лъскаш само а ?
Това е мечтата на всеки един зъб :lol: