Няколко травми и методи за лечението им

19.04.09
08:17

Здравейте,
Имам 3 контузии, които ме мъчат от 2-3години, на 25г съм.
Наскоро ми диагностицираха дискова херния на L5, което беше за капак.

Коляното, при тичане или други натоварвания ме боли от вътрешната част , мисля че са залавни връзки; при някои движения (въртене на “колело” по гръб в кревата ;понякога пука,може би хрущяла е износен!) , преди години носех доста месеци ластична наколенка-което докторите ми препоръчаха,а се оказа че в крайна сметка не е било добра идея :( ... преди година  беше ми поминало, но наскоро нещо го натоварих с тежест и пак се отвори работата...

Рамото го контузих с тенис на корт, не загрят , силни форхенди, не помня вече лекаря какво ми каза, ...едно сухожилие се е протрило ,което минава през канал и стига до шията...
То се обажда при еднообразни движения и др. -  лицеви опори не смея да правя и подобни

НЕ съм тренирал нищо последните години :(

Идеята ми е да се хвана в ръце и да ги преборя с тях!!!

Първата стъпка е да отида до Дианабад, спортната медицина ,при някой добър специалист (имате ли идеи при кого?)  да се консултирам за последно от някой вещ в тази област.

Кръста -  чрез физиотерапия (2 пъти годишно на балнеолечение)
        - упражнения за засилване на мускулатурата на гърба и корема
        - всекидневни упражнения от йога
        - може и за добър колан да помисля при по-големи натоварвания (може да препоръчате)
        - плуване (2 пъти седмично)

-Плуване и колоездене

Рамо  - един мануален терапевт ми показа  комплекс за раменния пояс (12 упражнения) , с леки тежести, всеки ден да ги правя ,за период от  1-2 месеца!

Коляно  - Все още нямам идея , може пак да ида на физиотерапия, ще питам един фитнес-инструктор какви упражнения да правя за него и какво да избягвам.

Ще си взема и хранителни добавки, които ще пия успоредно с “тренировките” :
Глюкозамин Сулват, хондроитин сулват, хрущял от акула , хлорела 
- други идеи ?
Колко време ще трябва да го пия, и кога ще започне да има ефект, защото мисля най-скоро време да започна плуване,колоездене, определени фитнес упр-я и др. около 2-3 пъти седмично?

Какво бихте ме посъветвали ?!
Благодаря

Темата беше редактирана от hakama на 29.07.09 14:26.

28.07.09
19:48

Здравей!
Имаш нужда от постепенно навлизане в спорта - незабравяй, че не си тренирал години наред, така че по-кротко в началото. Имам впредвид 3 пъти седмично натоварване и постепенно зачестяване на тренировките. Това включва и плуване, и тренировки - всичко.
Дай месец-два на организма да се адаптира към натоварване.
За коляното - включи бедрени разгъвания на машина - товарят четириглавия мускул около коляното, тоест там където той стабилизира ставата. В края на всяка тренировка по 2-3 серии с по 12=15 повторения с умерена тежест.
Тези добавки, които цитираш НЕ са за теб. Те са за износени стави (хрущял), а не за възпалени сухожилия. За възпаленията (ако ги имаш още) си купи от аптека нещо от рода на Волтарен и мазило, и таблетки и направи един курс с продължение 10 дни СЛЕД като ти минат болежките. Обикновено възпалението не е отминало когато спре да те боли, а е само на минаване и ако не продължиш с лечението и щаденето на тренировка ястото се възпалява пак.
За кръста - плуването ще те намести, съчетано с хперекстензии или друго упражнение за еректорите на гърба ще ти помогне да преодолееш проблема. Колан не ти трябва - правилна форма на изпълнение на упражненията, плюс малки тежести - това е твоята тренировка.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1