27.04.07
21:55
Имам акне само по гърба ,ако може някой дами препоръча някакаф препарат за гърба по лицето нямам.
Мерси ;)
19.05.07
13:18
амииии да ти кажа аз съм момче и също имам и аз искам да попитам същото някой да даде нещо такова
междодругото един фр каза че там има защото не можеш да си го достигнеш мн мн и не можеш да го изтъркаш добре
и стават като инфекции а и това място влизат мн мърсотии защото е от горе и има логика пробвай но и да не стане за
мене не е особено важно момичето да няма пъпки или да има на гърба се ми е тая такаче да не ти пука ама ако има се
пак и аз бих използвал че ме болят понякога
24.06.07
10:43
Сутрин в продължение на 2 седмици намазване със “Зинерит” - това е антибиотик , цената му е около 13 - 14 лв . ( намазват се само проблемните участъци ) ...
Вечер преди лягане намазване със “Скинорен” , цена 14 - 16 лв - Скинорена премахва белезите и има избелващ ефект.
ПП : не очаквайте светкавични резултати , проблема с акнето е като с отсблабването , необходимо е време за видим резултат.
Аз преди време пропвеох подобно лечение , за месец - два дава мн. добър резултат
Успех ! :)
Купуваш си ДалацинТ от аптеката и акнето ша избяга кат гацо Бацов от бягаща пътечка :D .Една приятелка ме отвори за тоя далацин-тя няма нито една пъпчица никъде ;) .И аз него ползвам за лицето и дооста ми понамаляха гадните пъпки.Така че 100% ще помогне и при теб,но трябва да викаш някой да те намазва.
П.П.Забравих да допълня,че се намазват пъпките само.Да не си намажеш целия гръб :D .И преди употребата е добре да се изкъпеш,за да няма мръсотия :)
Понеже от известно време и на мен ми излязоха пъпки по гърба и съм опитвал какво ли не,дори в момента ги мажа с крем Здраве,но няма кой знае какъв резултат та искам да попитам от горе посочените лекарства кое е по-добрия вариант,за да знам към кое да се насоча да ползвам,защото иде време за море.Поздрави на всички ;)
24.06.07
20:01
Най добрия вариант е да си запишеш час при дерматолог и да отидеш на преглед , защото пъпките от акнето не са за подценяване.
От тях ест не се умира ,но остават неприятни белези и тъмни петна по кажата ... :(
Като отидеш на дерматолог той ще ти предпише лекарствен продукт , който най добре ще подейства на твоя тип кожа ... това поне е моя съвет.
24.06.07
22:02
При мен също се получават някакви гадни пъпки, но не е акне, а по-скоро смятам, че е от изпотяването по време на тренировка.
Преди три или четири месеца ходих при дерматолог и ми изписа въпросния Далацин Т,но нямаше ефект и казах,че повече при дерматолог няма да ходя.Тези пъпки не са за подценяване,но на мен голямо впечатление не ми правят,но понякога някои болят и затова.Но мисля,че при мен има нещо определено от което излизат но не мога да разбера какво е то.Казах на лекаря,а той измрънка,че било от годините възрастта и такива глупости.Но хубавото е че след няколко слънчеви бани понамаляха и сега почти не личат. :)
казано от Don Corleone на 24.06.07, 10:43:
Сутрин в продължение на 2 седмици намазване със “Зинерит” - това е антибиотик , цената му е около 13 - 14 лв . ( намазват се само проблемните участъци ) ...
Вечер преди лягане намазване със “Скинорен” , цена 14 - 16 лв - Скинорена премахва белезите и има избелващ ефект.
ПП : не очаквайте светкавични резултати , проблема с акнето е като с отсблабването , необходимо е време за видим резултат.
Аз преди време пропвеох подобно лечение , за месец - два дава мн. добър резултатУспех ! :)
да те питам тези лекарства помагат ли за лицето или са само за гърба че и аз имам акне по лицето и ваобще не е приятно :( ако някои знае нещо с което 100% изчезват да пише моля.
п.п. Ходил съм на кожел лекар , мажа се с кремове не минава :(
Пичове,много хап гълтате :PP :DDDD базикам се ами да кажете дали помагат че и на мен зеха да ми излизат
от топлото ли нз и аз
Мнението беше редактирано от Dekata на 06.07.07 15:20.
Аз изпратих сина при моята козметичка, тя му прави вече няколко пъти парна баня и почистване на гърба, после му прави пилинг, слага му маска, накрая - дарсонвал. Много голям ефект има. Вкъщи ползва крем Imex(имекс) - 5 гр. 6.72 лв, има и същия сапун - най-доволен е от това. Маже се само върху пъпката. Ако не не ви се дават пари за парната баня и почистването, може да поискате от козметичката само дарсонвал - аз преди години си излекувах най-противното акне което някой е виждал с негова помощ. Даже белези не ми останаха. Ако някой си почисва пъпките в домашни условия да внимава - първо да се измие, после да се намаже със спирт, после си увива пръстите с мокри кърпи и след като си почисти пъпките ги маже с някакъв крем с антибиотик за да не се разпространяват бактериите.
24.10.07
18:05
Ако намерите начин да си поръчате от Швеция едно кремче BASIRON има 5 и 10 % като второто е по-силно .Излиза около 18-22лв за 40г тубичка която е достатъчна за 30 дни ,за справка скинорен е 30г и е доста по неефикасен ,както и разните му зинерити ,далацини и т.н. боклуци които има в аптеките ,виши миши и подобни медицински козметики ,това е лекарството ,за 3-4 седмици е***а майката на акнето ,жалко че не го внасят.
Ако си намерите нещо подобно ,гледайте да пише benzoyl peroxide ,тва е истината ,успех
08.11.07
09:00
А необходимо ли е това кремче BASIRON да си го поръчваме от Швеция? Няма ли го по българските аптеки ?
казано от Magnolia на 08.07.07, 12:22:
Аз изпратих сина при моята козметичка, тя му прави вече няколко пъти парна баня и почистване на гърба, после му прави пилинг, слага му маска, накрая - дарсонвал. Много голям ефект има. Вкъщи ползва крем Imex(имекс) - 5 гр. 6.72 лв, има и същия сапун - най-доволен е от това. Маже се само върху пъпката. Ако не не ви се дават пари за парната баня и почистването, може да поискате от козметичката само дарсонвал - аз преди години си излекувах най-противното акне което някой е виждал с негова помощ. Даже белези не ми останаха. Ако някой си почисва пъпките в домашни условия да внимава - първо да се измие, после да се намаже със спирт, после си увива пръстите с мокри кърпи и след като си почисти пъпките ги маже с някакъв крем с антибиотик за да не се разпространяват бактериите.
Ползвала съм същия сапун преди доста годинки, когато имах същия проблем, а трябваше да се явяваме на маратон по аеробика :-/
Отидох на дерматолог и ми предписа антибиотик орално и за локално третиране - т.е. на крем, плюс някакви лосиони и въпросния сапун...Ефект имаше, но краткотраен ... След това посетих друг дерматолог и ми предписа нов курс на лечение, отново с антибиотик с орално приемане и за локално третиране, плюс сапуни, кремове и т.н...Каза докторката да ям овес, сурови ядки и т.н., по възможност да посещавам парна баня, дори да ходя от време на време на солариум заради антисептичния му ефект... Резултатът беше много добър....
Та и до ден днешен спазвам съветите за хубава кожа - добро хранене, почистване с парна баня / на цялото тяло /, солариумче, антибиотик не пия вече, естествено, но винаги внимавам с какво се хлепам :)
03.04.08
05:40
казано от body1 на 27.04.07, 21:55:
Имам акне само по гърба ,ако може някой дами препоръча някакаф препарат за гърба по лицето нямам.
Мерси ;)
1. Хигиена на тялото.
2. хигиена в храненето.
3. Не заня на колко години си, но пердполагам, че възрастта е определяща. По-добре направи консултация с дерматолог. Самолечението е присъщо за нас Бг, но медиците са за това - да прилагат знанията и уменията си. Понякога проблема е малък и лесно отстраним. Не се впускай към предложени препарати, преди да е получен съвет от медик. Всеки препарат си има спецификата.
05.04.08
19:47
И аз имам същия проблем, но лятото когато бях на море след 3-4 слънчеви бани акнето по гърба почти изчезна. За съжаление 1-2 месеца след това пак започна да се появява и сега пак чакам да отида да се пека.
Аз го имам същият шит. бях на дерматолог и ми казаха да се мажа с продукт на име “Скинорен”. Ефекта е бавен, но го има. това е един от най-добрите продукти за премахване на акне.
06.04.08
09:15
казано от Велин Иванов на 03.04.08, 05:40:
казано от body1 на 27.04.07, 21:55:
Мерси ;)1. Хигиена на тялото.
2. хигиена в храненето.
3. Не заня на колко години си, но пердполагам, че възрастта е определяща. По-добре направи консултация с дерматолог. Самолечението е присъщо за нас Бг, но медиците са за това - да прилагат знанията и уменията си. Понякога проблема е малък и лесно отстраним. Не се впускай към предложени препарати, преди да е получен съвет от медик. Всеки препарат си има спецификата.
Съгласна. А и не само препарата, а и всяка кожа е специфична. На мен много ми хвалеха Avene, но най-добре ми действа Euserin за почистване на лице.Колкото до хигиената на гърба, продават четки за гръб, с които няма извинение, че не си стигаме дадена част от гърба. ;-)
Има един много ефикасен метод. И много прост. Нарича се ЙОД. НАпоявате едно памуче с йод и обтривате гърба с него. В никакъв случай обаче да не се прави повече от веднъж на ден. А най-добре в началото през ден, а когато пъпките поизчезнат - през 2-3 дни, накрая вече и по веднъж седмично. Йодът много гори кожата - за това не трябва да се прекалява. Но така използван, ликвидира пъпките и белезите.
Има един много по-ефикасен метод - натурално лечение. За по-малко от 2 месеца намалих на 60-70 процента акнето по гърба само с натурални методики, миене с топла вода, без никакви вредни препарати, какъвто е йода.
За повече информация: линка в подписа ми.
17.04.08
18:06
Трябва да се спре сладкото.
И не само ;)
Много комплексни са хранителните навици за хора, предразположени към акне. Каквото трябва съм го описал и ще го описвам в блога.
18.04.08
15:47
Не искам да прозвучи ката рекламата на лептен, но моите пъпки по гърба се оправиха за около 2седмици със зинерит. Не се надявяйте много на слънчевите бани защото те само удебелявят кожата и на есен пак сте с акне.
Зинерита чисти, докато не го спреш. Да не говорим, че ползван по лицето може да причини изсушаване, което (който и да ви го каже, както и да ви го обесни, че е нормален процес от лечението) довежда до много по-сериозни проблеми.
28.02.09
14:24
Zdraveite i az imam takav problem s papkite imam ne samo po garba,no i po-racete na garba nqmam belezi,no racete mi sa ujasni poneje kojata mi e po-tamna i sled papki mi ostavat belezi, a tazi godina sam abiturentka i neiskam da otida taka molq vi se kajete mi ne6to deto da e efikasno, 4e ne mi ostana mnogo vreme do bala.pls
Като тийн имах жестоко акне вулгарис по гърба. Акнето е няколко вида и степени, и лечението е различно в рависимост от тях. Не бъркайте локална инфекция и акне! Причините са много и предимно хормонални. Храненето е от особено значение! Отидете на лекар, защото самолечението с какви ли не препарати може да влоши нещата. Локалните антибиотици не помагат трайно, а оролните могат и силно да навредят. Потърсете причината в храненето...Успех!
Не знам колко е вярно,но съм чувал че яденето на кисело мляко всеки ден намалява риска или предотвратява появата на пъпки.
За да влияе нещо положително на акнето, то трябва да променя секрецията на потните и мастните жлези, а оттам и на защитните механизми на кожата - хормоните играят ключова роля. Както казах, храненето е отзначение - всичко мазно, солено, алкохола ...изобщо вредните, по принцип храни, влияят негативно и на кожата, но сами по себе си, не са причина за акнето. Защо сега като ям шоколад не се изпъпчвам? А преди направо цъфвах... Акнето изчезна мистериозно след 17 година! Защо ли? Факторте, които влияят положително са ултравиолетови лъчи, морска вода, секс, ограничеване на вредните храни... Но това е защото те по принцип въздействат на ендокринната система. А млякото може и да има благотворен ефект, но само дотолкова, доколкото е полезно за организма като цяло, тоест, колкото по здрав организъм,толкова по-слабо проявление на заболявянията...
03.03.09
07:45
Бирена мая на таблетки от аптеката - ще помогне малко от малко
Също и Дермабион-таблетки,продават се в аптеката.Служат за подхранване на кожата,което възстановява устойчивостта и еластичността на кожата,подобрява кръвообръщението и и тя става по-устойчива на акне.Съдържа главно медицинска мая и комплекс от витамини.Аз лично съм мн доволен,но не очаквайте моментален ефект.Трябва да се направи поне цикъл с 2 опаковки,да се ограничи или направо спре приема на някои храни и т.н
Аз се търкам със сода за хляб и има много добър ефект.Когато имах повече пъпки се търках 3 пъти седмично,ползвах и хидратиращ лосион защото от содата кожата много бързо се изсушава.Сега се търкам по веднъж седмично и гърбът ми е перфе
От дете използвам сода търкам си тялото и лицето минимум 1 в седмицата и много рядко ми излизат червени пъпки. За хора които имат мазна кожа е много добро решение.
05.05.10
10:35
За по-хубава кожа най-пряк ефект ще има от промяна на хранителния режим.
- Избягване на преработени, изкуствени храни
- минимизиране на захарта и подсладителите
- хранене с естествена, минимално преработена храна
- прием на достатъчно животински продукти и специално мазнини ( заради Омега-3, вит. А, Д, Е и т.н. )
Кремовете са само допълнение към това :)
17.05.10
14:42
И аз имах акне и разни пъпчици по гърба и малко по гърдите..Отидох при някаква препоръчана дерматоложка - 25 лв преглед...Предписа ми АкнеАут лусион, мажех се всяка вечер, така в продължение на 1 месец. След това почти се бяха скрили но тя ми каза да прибавя и зинерит към лечението, като с него се мажат само пъпчиците. На 45-тия ден от лечението нямах никакви пъпки и много малки следи от акнето. Последнва посещение на козметик - обработка на черните точки на гърдите и гърба + 3 посещения на солариум. Така след тежко двумесечно лечение се справих с този проблем ! Изчистих се :) Сега просто се подържам като 1 път в седмицата се мажа с крем на Висши :) Благодарен съм на дерматоложката която ме избави от проблемите ! :)
11.11.13
16:31
Вижте какво написах в другата тема за акнето - http://www.bb-team.org/forums/viewreply/985297
Черният африкански сапун много ми помогна за акнето по гърба.