протеин на прах - вредни странични ефекти

26.09.07
14:31

Добър ден на всички ! Искам да попитам дали протеина на прах ( суроватъчен и яйчен ) вредят по някакав начин на организма ?
И дали при натуралният културизъм са позволени тези суплементи и има ли начин за засичането им ? Моля за мнения от професионалисти и трениори!

Гледай къде пускаш темите си.
Jorku

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 27.09.07 14:49.

KL

26.09.07
14:54

Не съм професионалист или трениор, но това е храна на прах бе, човек! Ако е на добра фирма, нито вреди, нито е непозволен, нито може да се засече.

26.09.07
16:15

Ако са фирмени - не вредят. Ако са купени от Пешо Насипката, дето ти обяснява, че има 99.8% белтък в 100гр. съминтелна субстанция миришеща лошо - значи си говорим за друга бира. :)

“Натурален културизам” - как хубаво звучи само, жалко, че такова животно нЕма. :lol:

По другия въпрос - купуваш и отиваш в ХЕИ да видиш дали има нещо ‘вредно’ в тях. :P

Не се сещам за ‘вредни странични ефекти’ от прахчетата. Освен ако е български може да имаш газове.  :-S

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 26.09.07 17:41.

26.09.07
19:11

мхм.. а би ли ми казал добра марка ? Hi’ Fit ili Pro Gold добри ли са или са  боза :D

26.09.07
19:34

казано от Radoslav Urumov на 26.09.07, 19:11:

мхм.. а би ли ми казал добра марка ? Hi’ Fit ili Pro Gold добри ли са или са  боза :D

Боза са  :cheese:

26.09.07
19:45

ае как ше е боза , бозата е много хубава “напитка” ............ тва е кат кравешко разтроиство :oops:

27.09.07
12:50

казано от Radoslav Urumov на 26.09.07, 19:11:

100% Whey protein gold/explode etc., иначе :

Разгледай раздела на форума за добавките, там има интересни теми за това колко пари са, как да се приемат различните хранителни добавки и т.н., там ще намериш най-точно отговори за въпросите си, няма смисъл да обсъждаме сега кое е по-по-най - там е писано милиони пъти!

p.s. В 2/3 от случаите скъпо = качествено! :)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 27.09.07 13:15.

30.07.09
22:10

хранителните добавки не са много безобидни .... тоя протеин.... който се поема на ден идва в повече на бъбрека бих казал и става леш с годините редовно поемане ... пък и сичко което е направано по химичен път вреди .. хапчета , протеини , и други

Мнението беше редактирано от radoslav1 на 30.07.09 22:13.

Следва да си отговорим къде има повече химия?В качественият протеин на прах или половината хранителни продукти в магазините ? :)

31.07.09
06:34

казано от RogerF на 30.07.09, 22:21:

Следва да си отговорим къде има повече химия?В качественият протеин на прах или половината хранителни продукти в магазините ? :)

И в двете. По темата - вреди рабира се, въпросът е колко. По принцип не е много полезно да се приемат много протеини, естествени или изкуствени, особено ако човек е имал проблеми с черния дроб. Отделно понякога не се понасят добре от стомашно-чревния тракт. А и да вметна само, че при казеина например в общия случай става следната хватка: понеже е чувствителен към ПХ-то в стомаха, след прием става на една такава гъста смес, която се абсорбира полека-лека. Аз лично ако го видя това нещо в стомаха ми как става сигурно няма и да си помисля за протеин повече. Отделно да не забравяме, че именно от казеин се прави онова лепило, с което лепят етикетите на бирата например.
Всичко това обаче не ме спира да си пия протеин от време на време, все пак то и витамин ц в големи количества е токсичен.

31.07.09
06:48

нямаше ли някоя по-стара тема да изкопаете ;)

BO

31.07.09
06:56

Разбирасе, че в дълаг период прием над 2 грама/кг може да окаже негативни реакции върху бъбреци и черен дроб.
Дане говорим за аминокиселините на прах, които в големи количества силно рефлектират върху черния дроб, тъй като
те моментално навлизат в кръвообращението. Затова всичко с мярка и с почивка.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Продавам 3 кутии 3-АД + аРСT на Anabolic Xtreme и 1 кутия SuperPump 250

Мнението беше редактирано от bobi_benetton на 31.07.09 07:01.

31.07.09
08:25

Дане говорим за аминокиселините на прах, които в големи количества силно рефлектират върху черния дроб, тъй като
те моментално навлизат в кръвообращението.

това за пръв път го чувам.можеш ли да постнеш откъде си го прочел?

BO

31.07.09
10:32

Ами да наистина е така и аз не си го измислям, всеки може да прочете в нета за процесите и усвояването на протеина/аминокиселините в тялото и до какво води продължителния им прием във високи дози.

-what happens to excess protien/aminoacids ?

it’s called oxidative deanimation….if there are more amino acids than are needed for protein synthesis, the amine group
is removed and excreted as urea in the urine - so yes, basically you pee it out - don’t think this is entirely safe - an excess
of ammonia can build up and is very very hard on your liver…

31.07.09
15:38

Е...тва се отнася и за излишнияпротеин.А колко много “бодибилдъри” тъпчат по 3гр/кг протеин,че и повече на ден... знам,че натоварват черния дроб и бъбреците,но не ме притеснява тъй като средния ми прием на белтъчини е между 100 и 150гр на ден.
Както си го написал звучи,че продължителния прием на аминокиселини в свободна форма може да име нагативен ефект върху дроба,рзличен от известните ми до сега и тъй като почти постоянно приемам БЦАА малко се стреснах.
Сега вече,не ;)

01.08.09
12:14

Глупости на търкалета... протеиновата пудра е също толкова опасна колкото яйцата и пилешкото. Да прекомерният прием на белтъчини товари повече организма, но няма значение дали тези белтъчини идват от добавки или от храна.

Това с химичният път също е изцепка, със сигурност фирмите които произвеждат хранителни добавки на запад имат пъти по-висок контрол на производството от местните производители на храни. И ако ще коментираме темата нека да го правим с аргументи и факти, а не с изказвания от типа: “Всичко добито по изукствен път е опасно” “Хранителните добавки и всички химии са вредни за здравето” - такива изказвания може да ги направи само човек който е тотално незапознат с материята. В момента в интернет има стотици статии за това какво представляват хранителните добавки от какво се произвеждат и какво е влиянието им върху организма. Така че всеки разумен човек може да се осведоми по въпроса и след това да не прави глупави изказвания.

01.08.09
13:05

Въпросът има разбира се две страни. Протеините действително повишават и имунната система в краткосрочен план, въпреки че в големи количества увреждат черния дроб и бъбреците. Всъщност по-точната дума може би е “натоварват”, нека по-запознатите дадат отговор на това колко точно увреждат въпросните отговори. По-опасни в протеините обаче са не толкова самият белтък, колкото подсладителите, които се използват. Ето една статия по въпроса, според мен трудно може да се опровергае:
http://www.trainwiser.com/f87/unhealthy-chemicals-your-protein-powder-supplements-5471/
За аспартама на 90% се смята, че е канцерогенен.
Между другото сега точно си гледам Голд Стандарта - две от изброените в статията съставки ги има и там.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1