лаптоп

08.07.09
20:09

здравейте :)
смятам да си купувам лаптоп но никак не разбирам от компютри.бихите ли ме ориентирали към някоя по-добра марка(в момента позлвам НР и бих казал че съм доволен).Главно го ползвам за интернет,филми и чатене :)

EK

08.07.09
20:14

Питай някой хакер от квартала ти :D…..

08.07.09
20:53

Ами НР :) Също Sony,Toshiba. Да беше казал поне до каква сума, че иначе..... 
Отиди и си избери, според предпочитанията и финансите и го пипни на живо, да видиш как е, не е само марката или параметрите. Погледни сглобката, клавишите, матрицата, все пак ти ще работиш на него.

08.07.09
23:32

Да ти кажа не само марката има значение.Мисълта ми е, че моят е Бенк.Това е една от най-евтините марки, но проблеми с качеството за сега съм нямал.Така, че бих те посъветвал да не гледаш толкова много самата марка, а да сравняваш параметри-цена.Айде успех и ще чакам да се похвалиш с новата придобивка. ;)

09.07.09
00:49

HP, Toshibna, Packard Bell, Asus, Dell

Общо взето, не е до марка, а до цена и визия. Да ВИЗИЯ. Ако те интересуваха толкова характеристиките нямаше да ни питаш, т.е ще го ползваш за офис работа и casual игри, така че не се насочвай към определена марка, защото “най-добра” няма, който и да питаш просто ще ти каже своят “Левски” или “ЦСКА”, с др. думи.. HP или Dell.

Така че, сложи си някакъв праг на парите, и започни да гледаш кой модел ще ти предложи възможно най-много неща, които ще ти свършат работа, и кой модел ще ти харесва на външен вид най-много. Останалото, тоз бил с малко повече памет, ама на онзи процеса му бил с 18 Mhz по-бърз, мани беги. Когато опира до офис работа - гледай да ти хареса!

13.07.09
08:48

Ако имаш възможности аз лично ти препоръчвам Lenovo или някой от по - висок клас Toshiba - Текра примерно или Космио. :)

Somenone при лаптопите изобщо не опира до визия. Визията е за мацките - дали ще е розов или червен и дали ще има лампички или не :)

Мнението беше редактирано от iasen на 13.07.09 08:50.

BU

13.07.09
13:40

Не съм съгласен,има много грозни лаптопи.Fujitsu Siemens са тухли до последния. :)

Може и да ви се стори смешно, но аз се доверих на марката Asus от серията F5R, имам машинката малко повече от две години за които просто съм  я ресетвал няколко пъти. Нон стоп е включен.  Рядко го ползвам като лап-топ по скоро като настолен, но съм удивен от марката и следващия ми ще е също Asus.

BU

13.07.09
18:02

И аз съм със Asus от F5 серията,добри машинки са.

Забележка: Бягайте от интелски решения за видео ускорители (GMA,GMX,4500 HD и прочие) ,дали ще е ΑΤΙ или nVidia,все ще е 2 пъти по-бърза от интелската.

DUAL CORE технологията на Intel е много остаряла,търсете Core 2 Duo или Centrino процесор.
Бягайте и от едноядрени процесори,правят лаптопа на нагорещен тиган. :)

Рам паметта и хард диска подлежат на подмяна във всеки сервиз,нека не са ви приоритет номер 1 при избора.

ПС:Центрино да НЕ се бърка с Целерон ! :-)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 13.07.09 18:13.

казано от Иван Шишманов на 13.07.09, 16:24:

Може и да ви се стори смешно, но аз се доверих на марката Asus от серията F5R, имам машинката малко повече от две години за които просто съм  я ресетвал няколко пъти. Нон стоп е включен.  Рядко го ползвам като лап-топ по скоро като настолен, но съм удивен от марката и следващия ми ще е също Asus.

Защо да е смешно?Аsus e една от най-утвърдените марки за комюттърни технологии,просто правят “шляптопи” от сравнително скоро.Дълги години,а предполагам и сега това беше най-добрата марка за дънни платки,и видеокартите които правеха също бях топ.Така,че нищо не е случайна,АSUS е равно на качество. :)

Ползвам Asuski компоненти от около десет години (особенно дънни платки), и винаги съм оставал доволен, просто за следващия ми лаптоп няма да се замисля за марката изобщо.

14.07.09
15:35

tra^la^la, не гледай каква щампа има на лаптопа, а какво има под капака ;)

ПИ

31.07.09
01:24

Има един Асус на ТОП ОФЕРТА в технополис за 849 лв. много е добър аз си го зех и съм доволен
4GB RAM, Indel Core Duo 2.0 GHZ, 512 Video, 250HDD

Мнението беше редактирано от Питбула на 31.07.09 01:24.

31.07.09
09:01

казано от p17bull на 31.07.09, 01:24:

Има един Асус на ТОП ОФЕРТА в технополис за 849 лв. много е добър аз си го зех и съм доволен
4GB RAM, Indel Core Duo 2.0 GHZ, 512 Video, 250HDD

Предполагам, че за този продукт говориш :)
Изглежда супер и след като си го купил може ли да те питам няколко въпроса за него(не ти пиша ЛС, защото предполагам, че и на други хора ще им е от полза):
1. Пробвал ли си го колко време издържа батерията на работа, без да е включен в контакта?
2. Мощните лаптопи загряват като печки и с този ли е така или може да го ползваш повече от 30мин. в скута си, без да те изпече?  :coolsmirk:
3. Не върви с никаква ОС, нали? (за мен това е предимство, защото не даваш излишни пари за лицензите) Или поне да е Линукс?
... дъното е АМД, не е Интелски, но това не е от голямо значение, освен ако не си някакъв върл маниак на марките. Стария ми компютър е с Интел и съм доволен, а настоящия ми е АМД и от него съм доволен :)

Мерси предварително!

ПИ

31.07.09
10:10

Значи лаптопа е бил при мен 2 дни .. ние го зехме защото на баща ми му трябва за работата, не съм го оставял вкл. само на батерията и незнам колко издържа.
Загрява яко.
Без Windows е, нищо не е инсталирано ;) отиваш си в някои сервис даваш 20 лв. и си готов, а пък ако можеш сам си го инсталирваш..
Лаптопа върви с Driveri на Vista

Подкарах няколко от по новичките игри, пушка е ;)

Това е от мен :) След 2 дни баща ми се прибира и лаптопа пак ще бъде при мен, ако имате въпроси питайте ще проучвам :Д

Човече, много зависи за какво ще го ползваш този лаптоп, колко мощност ще му трябва, с какви пари разполагаш (всъщност с това трябваше да започнем), основен компютър ли ще ти е или ще го ползваш от ден за пладне, ще играеш ли игри на него или ти трябва само за пощи и т.н. и т.н. Ако пуснеш някакви изисквания поне, каквито и да е било, за да може за нещо да се хванем. Иначе 10 човека да има тук, 20 мнения ще чуеш за това кой лаптоп е най-добър.
П.С. Като марка лаптопи аз съм най-доволен от Acer. Потърсих в интернет качествени компютърни конфигурации на ниски цени и намерих някои наистина добри предложения от stealtech.org. Намерих си машината, която ми е нужна и то на ниска цена. Между другото предложенията на jmt.bg също са много добри и позволяват човек да си купи наистина добър лаптоп на ниски цени.

Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 25.01.14 19:00.

02.10.13
19:21

казано от Кристиан Георгиев на 01.10.13, 21:59:

Човече, много зависи за какво ще го ползваш този лаптоп, колко мощност ще му трябва, с какви пари разполагаш (всъщност с това трябваше да започнем), основен компютър ли ще ти е или ще го ползваш от ден за пладне, ще играеш ли игри на него или ти трябва само за пощи и т.н. и т.н. Ако пуснеш някакви изисквания поне, каквито и да е било, за да може за нещо да се хванем. Иначе 10 човека да има тук, 20 мнения ще чуеш за това кой лаптоп е най-добър.
П.С. Като марка лаптопи аз съм най-доволен от Acer

Има няма 4 години от тази дискусия... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1