Креатин и Аминокиселини

31.07.09
08:50

Здравейте имам Креатин и Аминокиселини на Olimp labs чух различни версии за ззимането на амино  и се колебая как да ги приемам за да имат ефект WHEY AMINO 1000 това са амино а креатинчето е монохидрат даите съвет .

31.07.09
09:10

Аминото може да ги вземаш след ставане, между храненията или преди/след тренировка..както прецениш.Ако ти се взимат повечко може на всичките тия приеми по 3, а креатина 5г. преди трен мисля, че е най-добре. :)

31.07.09
10:02

знам чевечер преди лягане е добре ? за амино

31.07.09
10:08

казано от Borko на 31.07.09, 10:02:

знам чевечер преди лягане е добре ? за амино

Aми и така може.По принцип преди лягане е хубаво да приемеш някой бавен протеин.Примерно от добавките това е Казеин или някой Комплексен където има Казеин и др. видове.Ако нямаш по-добре преди лягане яж извара, защото тя също е бавен протеин.До колкото знам от това което съм чел в организма ставала на бучки и за това се разграждала по-бавно. :)

DO

31.07.09
10:14

...”Една от причините е, че аминокиселините се отмиват от червата, няма време да се усвоят, така че просто минават през тялото и заминават“
Честно да ви кажа не вярвах на този цитат,но след като изпих няколко слонски дози амино разбрах,че е истина.
Който се интересува нека да хвърли един поглед на това интервю с Йото Йотов:
http://www.big.bg/modules/news/article.php?storyid=67609

31.07.09
10:41

Добра статия!Колкото до примера с Л-Карнитина-ами да,хората не обръщат внимание на храненето и решават да компенсират това с високи дози на аминокиселината.
Друго за протеина също вярни неща-според мен няма смисъл повече от 2.5 гр/кг,вече над 3 и нагоре е безпредметно за любители.+това излишния белтък не се отлага като такъв в организма,а се активира друг процес наречен липогенеза.
Разбира се,има и режими,в които се стига до 3.5/4 гр/кг,едни количества вода,но това е за кратко... :)
Не съм съгласен за креатина,ако става дума за монохидрат,Да,но в момента има много модерни формули,които не товарят бъбреците.

Мнението беше редактирано от Финдо на 31.07.09 10:44.

ГЩ

31.07.09
11:19

казано от Borko на 31.07.09, 08:50:

Здравейте имам Креатин и Аминокиселини на Olimp labs чух различни версии за ззимането на амино  и се колебая как да ги приемам за да имат ефект WHEY AMINO 1000 това са амино а креатинчето е монохидрат даите съвет .

Ами аз сега съм така и ги пия креатина 5 гр преди тренировка 5 гр след тренировка а аминото само след тренировка зимам 5 хап.Аминото е универсал 2700 а креатина е монохидрат на Нутрим.

31.07.09
13:34

5 хапа не са ли мн ?

31.07.09
14:04

Абе приятел трябва да пиеш по 20-30 хапа на ден от тия аминки иначе ги прахосваш...

31.07.09
14:35

креатин 5гр преди и 5 след тренировка.аминотата-преди и след трен

ГЩ

31.07.09
16:41

Ама нали се сещаш че не ми е много изгодно на човек на който няма никакви доходи и пести от тва дето му дават.

31.07.09
17:09

За креатина ми е ясно ама аминокиселините  некои казват по 2 др 5 др по 40 ???

ГЩ

31.07.09
18:30

Виж сега ако имаш финанси можеш да пиеш сутрин 5 на обед 5 и на вечеря 5 ама такива като мене дето тънят работата зимат по 5.Поздрави!

DO

31.07.09
18:54

“Съществува и друг метод за приемане на креатина. При него няма зареждащ етап. Просто започвате с дози от 5 до 10 грама дневно и пиете всеки ден. Отново ще получите желаните резултати, но когато има зареждащ етап, те идват по-бързо. Най-добре е креатинът да се комбинира с прости въглехидрати (като плодов сок) и да се приема половин час преди тренировка.”
http://www.fitness-cska.com/index.php?option=com_content&task=view&id=114
Но аз лично мисля,че организма повече от 5гр. на ден не може усвоявава(поправете ме ако греша)

Мнението беше редактирано от donscot на 31.07.09 18:56.

31.07.09
20:15

интересно креатина разбарах какда го пиа амин ще ги пиа по 3 не разполагам мн с финанси на средно ниво защото мисля да  взимам скоро 5 кг  гейнър :)

01.08.09
06:00

казано от Borko на 31.07.09, 20:15:

интересно креатина разбарах какда го пиа амин ще ги пиа по 3 не разполагам мн с финанси на средно ниво защото мисля да  взимам скоро 5 кг  гейнър :)

Виждам че все залиташ на неизгодни предложения, остави гейнъра. Вземи качествен протеин, въглехидратите може да си ги набавяш от храна. В повечето гейнъри е пълно със захари, разгледай ги хубаво.
И ако храната не ти е добра, то изобщо не си давай парите за него.

01.08.09
12:25

Ако нямаш пари за добавки си давай парите за храна и когато събереш пари за да пиеш добавки ги пии в дозите в които трябва. С тези 3 грама креатин нищо няма да направиш и после ще пуснеш тема как креатина бил боклук и не струвал.

Добавки се пият единствено и само когато можеш да си ги позволиш в правилната дозировка... иначе не чакай ефект.

01.08.09
14:16

казано от kao на 01.08.09, 12:25:

Ако нямаш пари за добавки си давай парите за храна и когато събереш пари за да пиеш добавки ги пии в дозите в които трябва. С тези 3 грама креатин нищо няма да направиш и после ще пуснеш тема как креатина бил боклук и не струвал.

Добавки се пият единствено и само когато можеш да си ги позволиш в правилната дозировка... иначе не чакай ефект.

Разбрели сте ме погрешно не 3 грама креатин  3 хапа амино

01.08.09
14:28

Където са 3гр креатин там са и 3 хапа амино !!! За никъде(пояснявам).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1