Въпроси за изварата

Здравейте!От известно време чета тук колко много помага изварата.Та може ли някой да даде малко подробности за нея:Как се приготвя,какво трябва да си купя,кога да я ям,какъв грамаж,цена :) Ще ви бъда много благодарен ! :)

20.04.09
19:44

Ако искаш домашно приготвена.Вариш прясно мляко и го пресичаш с оцет/лимонена к-на (поправете ме ако греша).По-добре си купувай готова.Изварата е добър източник на казен.Приема се най-често преди лягане, защото ще ти осигури АК докато спиш,и така ще намалиш катаболните процеси през ноща.

Мерси за информацията.А да ми препоръчаш каква извара да госи купя,само в по-големите магазини ли продават или навсякъде?

21.04.09
04:52

почти във всеки магазин има извара,купувай обезмаслена

21.04.09
15:48

пусни един сърч в търсачката на сайта и ще получиш много информация!

21.04.09
21:47

да не отварям нова тема, я кажете как да си направя 2кг извара?
че тук давам по 5$ за 375гр и не е живот това!
някой правил ли си е? с какво най добре да пресека млякото?

ER

22.04.09
05:32

Що не си купуваш cottage cheese, и без т’ва ако тръгнеш сам да си я правиш за 1 кило ще ти трябват сигурно поне 5-6 литра мляко, така че едва ли ще слезеш много надолу с цената?

ZA

22.04.09
06:54

Аз ям cottage cheese всеки ден по 1 кутийка от 200гр, и също обезмаслена извара 200-250гр но обезмаслаената ми е толкова гадна, че с 300ста зора я изяждам , та си слагам в нея домат а може и да начупя 1-2 варени белтъка от яйца, и доста сок за по-лесно преглъщане :)

TR

31.07.09
18:59

Намерих от един магазин извара 1,60лв. килото , как да разбера дали е обезмаслена ? Няма никакъв вкус което е добре даже е обезсолена(както и повечето). Не ми се струва мазна.

31.07.09
19:50

За тая цена вероятно е обезмаслена. Никой не е на сметка да ти продава пълномаслена.

31.07.09
21:10

Така и не разбрах какво е това cottage cheese. Мислех, че е извара, но явно не е ? Обяснете плс :)

Мнението беше редактирано от UltraVisioN на 31.07.09 21:11.

01.08.09
06:22

Дневникът на Мария Никифорова, 120 страница - за инфо :D
Скъсах се да рова :)

01.08.09
06:41

Котиджа е подобно на изварата,но по-влажничко и по-вкусно-на 100гр има 13 протеин,3 въглехидрат и 4 мазно .Тук в Германия много го ядат наред с кварка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1