25.07.09
22:22
Аз съм на 15 не пуша и не пия не съм вземал нищо и не смятам да взимам.Тренирам за маса 3 пъти в седмицата имам контузий на коляното и на китката(и двете не са от щанги).На фитнес не ходя занимавам се вкъщи имам 2 лоста, 2 дъмбела,достатъчно тежести,лежанка и стоика за клекове диета имах но я спрях.Занимавам се от миналата година 10 септември но имаше периоди поради които спрях тренировки заради училище,чел съм много за диети,програми,контузий,начини на изпълняване на упражнения. Ако може да давате критики към програмата ми или да коментирате :
Класическа програма за покачване на мускулен обем
• Вторник- гърди, бицепс, корем
• Сряда- почивка
• Четвъртък– гръб, трицепс, трапец, предмишница
• Петък - почивка
• Събота- рамо, крака, корем
• Неделя- почивка
• Понеделник- почивка
Програма за Вторник
• повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
• повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
• повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
• флайс - 3 серии по 8 повторения
• бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
• бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
• кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
• повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Програма за Четвъртък
• гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
• мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
• повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
• изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
• ‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
• сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения
Програма за Събота
• раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
• раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
• Напре4ни коремни преси - 3 серии по 20 повторения
• повдигане на щанга пред гърди(хеликоптер) - 3 серии по 8 повторения
• клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
• кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
• Повдигане на колене от седеж - 3 серии по 20 повторения
Мисля че едната ми перка е (доста) по голяма от другата но сега нямам снимка скоро ще сложа.Идолите ми са : Арнолд Шварценегер и Дориан Йеитс
БЛАГОДАРЯ ЗА СЪДЕИСТВИЕТО
26.07.09
01:14
Никога не съм харесвал тренировките от сайта...
3 лежанки и флайс за гърди ?! 3 серии на една лежанка и си готов +- флайс по твое усмотрение. Макар че в началото,че и на субмаксимални килограми няма да ги усетиш кога и как са минали тия 3 серии. :) Сложи и горна лежанка,но 3 пъти бутане от лег е смешно.
Бицепсовото сгъване с щанга от стоеж и с бицепс от седеж е едно и също упражнение с различни интензивности.Ако те болят китките - дъмбелчета,ако се чувстваш рамбо - щанга. :)
Ако бях на твое място нямаше да тренирам по сплит програма,но и така да е,по-удобно би било да сложиш трицепса при гърдите,знам колко е скучно да се загрява,така поне няма да ти се налага да раздвижваш допълнително лактите,а и упражненията ще са по-малко заради умората.
Гребане с щанга преди мъртва тяга ще изтощи корема и еректорите ти.Прави мъртва тяга или като първо упражнение,или като последно.Слагайки го второ не е оптимален вариант за сила в движението,а и пречи на останалите.
Упражнение за трапец,при наличие на мъртва тяга,камо ли в един ден и едно след друго е глупаво.Трапецът се товари достатъчно от мъртвата тяга,а и техниката на изпълнение на повдиганията на рамената е мноого подозрителна у 90% от трениращите. :)
Ако не ползваш фитили ще минеш и без тренировка за предмишница в началото.Ако не беше на сплит програма щеше да минеш и без тренировки за ръце. :)
ПС: Тъпи идоли,огледай се за нещо по-натурално и не-толкова корумпирано.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.07.09 01:15.
Значи тук има малка грешка лежанката е 1 защото нямам полулег.За сериите всички които се виждат ги правя на макс преди това правя разгрявка както и 1 серия с леки тежести,1 със средни и това дето го пише е на макс.Какво ще рече ‘’горна лежанка’‘?Китките че ме болят,болят ме ама мисля че е от флайса защото 1 седмица ме нямаше и явно съм се контузил.И да питам какво ще рече “сплит програма” че така и не разбрах.Защо трапеца да се натоварва от мъртва тяга.Фитили използвам само като усетя че тежеста може да ми се изплъзне предмишницата я тренирам само с гумичка много рядко със щанга щото имам проблем с единия палец и понякога изтръпва ако не внимавам какво ще рече “Ако не беше на сплит програма щеше да минеш и без тренировки за ръце.”
И да питам какво ще рече “сплит програма” че така и не разбрах.
http://www.bb-team.org/faq/628/
Защо трапеца да се натоварва от мъртва тяга.
всичко което ти трябва за мъртвата тяга тук , а може и да вкараш 2-3 серии за трапец, но ако правиш тягата както трябва едва ли ще ти останат сили
какво ще рече “Ако не беше на сплит програма щеше да минеш и без тренировки за ръце.
В началото малките мускулни групи растат и покрай базовите упражнения.
пс: трябва и четене :)
Мнението беше редактирано от NRG на 26.07.09 22:52.
ами то мъртвата тяга я правя точно както този само че на снимката-2рата краката на тоя пич са мн по сгънати от моите и на мене трапеца ми е под права линия а на него раменете му са надолу
Мнението беше редактирано от calo_94 на 30.07.09 18:21.
Може ли някои да ми каже защо като карам колело и краката ми се напомпват до такава степен че като сляза имам чувството 4е някои ме носи и ми е малко трудно да си изправя краката а като клякам с щанга не става така и даже изобщо не усещам че съм напомпен.Заради това че при движението на колелото краката ми се изпъват до към 130 градуса ли е или не си натоварвам краката достатъчно(със щанга)??
31.07.09
22:15
Пробвай да клекнеш 30 пъти с 20кг. и виж какво става, но бавно!
31.07.09
22:54
Пробвай!
Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 01.08.09 05:39.