01.08.09
13:13
Здравейте!В момента тренирам сутрин - към 09:00ч.
Ставам някъде в 8ч и към 8 и 30 закусвам.Всяка сутрин ям около 80г овес с кисело/прясно мляко и 2 белтъка + 1 жълтък
Тренирам от 9 до към 10-10:30ч и след това се прибирам.Веднага след като се прибера изяждам 2 белтъка и 30 минути след това ям обилно - предимно варен бял ориз или варени картофи.
И вече през деня си разпределям храненията както ще са.
Въпроса е в това, че преди тренировка имам само 1 хранене - пречка ли ще е да качвам ММ?
Поздрави!
Темата беше редактирана от Embolado на 01.08.09 13:13.
Може да увеличиш белтъците,2 са доста малко поне 3-4 или повече при теб не е подходящо тогава да ги ядеш цели,а и не ти ли е тежко само с 30 мин пауза след ядене да вдигаш.На мен лично ми трябват поне 2 часа да ми е конфортно.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 01.08.09 14:13.
01.08.09
14:46
Няма проблем, овесът е най-бързия бавен въглехидрат, но може да добавиш 50 грама стафиди.
Мога да хапвам мед след тренировка?По колко обаче? (172см 65кг)
Вафли и декстроза също вършат работа, нали?
Мнението беше редактирано от Embolado на 01.08.09 15:49.
преди и след тренировка не яж яйцата цели,в жалтъка има мазнини които забавят освояването на протеина,което не ти трябва точно в тези хранения.
а след тренировка ти стигат 30-40 гр бързи въглехидрати,ако тренировката ти е по-дълга заедно с малко кардио след това може до 70-80гр да стигнеш.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 01.08.09 16:01.
В този ред на мисли.... Да се обърна и аз за съвет? Всяка сутрин взимам 2 fat burner-а и едно кафе и правя 45 мин. кардио(велоергометър). След около час хапвам 50-60 гр. овес във вода, след това- на обяд пил. филе или риба + салата и вечерята ми е само чист белтък ( яйчни белтъци, риба, пил.филе или обезмаслена извара). Пия по около 1.5 - 2 л. вода. Мисля си дали след тренировка да хапвам плод? Или да продалжа само с овеса? И дали да не правя по един зареждащ ден (високовъглехидратен) в седмицата? Аз съм 52 кг. на ръст 166 см..... имам мазнинки и искам да ги изчистя (3-4 кг надолу)........ Как ви се струва този режим?
Мнението беше редактирано от Lussi на 01.08.09 16:03.
казано от Biad__ на 01.08.09, 15:59:
преди и след тренировка не яж яйцата цели,в жалтъка има мазнини които забавят освояването на протеина,което не ти трябва точно в тези хранения.
а след тренировка ти стигат 30-40 гр бързи въглехидрати,ако тренировката ти е по-дълга заедно с малко кардио след това може до 70-80гр да стигнеш.
40g бърз въглехидрат колко супени лъжици мед са примерно?
напиши горе в търсачката мед или виж в нета това е коментирано но не мога да ти кажа.
И така и така съм пуснал темата, ще си задам и другия въпрос, който ме мъчи.
При ВВД се омазнявам малко или много - неприятно е.
Ако правя кардио веднъж в седмицата сутрин на гладно и съм на ВВД ще има ли ефект от кардиото?Т.е. ще се омазнявам ли по-малко.
От друга страна ме е страх да не придизвикам застои или още по-лошо да губя мускулна маса, но от веднъж в седмицата едва ли ще стане това, нали?
Прочети за каридиото(горе търсачката). Ако правиш малко кардио няма да губиш мускулна маса. Каридо се прави постоянно. Ползите от кардиото са много повече от това което ти си мислиш. Пак ти казвам прочети.
Ставай по-рано и дръпни закуската поне час преди тренировката, защото като се наядеш в 8.30 и в 9 отидеш в залата, кръвта още ще е в стомаха ти и ще обработва храната. Предполагам се досещаш, че тя ще е нужна за мускулите.
Важна е храната след тренировката през целия ден и на следващия. Следователно не трябва да те бърка броя яденета преди тренировка.
казано от Стоянчо на 02.08.09, 16:05:
Ставай по-рано и дръпни закуската поне час преди тренировката, защото като се наядеш в 8.30 и в 9 отидеш в залата, кръвта още ще е в стомаха ти и ще обработва храната. Предполагам се досещаш, че тя ще е нужна за мускулите.
Важна е храната след тренировката през целия ден и на следващия. Следователно не трябва да те бърка броя яденета преди тренировка.
Благодаря за ясното обяснение ;)