01.08.09
16:12
Здравейте.
От близо 10 месеца тренирам боини изкуства. :D Все още не съм нинджа де.
От 7-8 някаде наблягам и на щангите.Първоначално правех 3 пъти седмично кръгови, след това започнах 4 пъти на седмица.
1ден гърди и рамо + корем.
2ден гръб, трапец и задно рамо + корем.
3ден ръце + корем.
4ден крака + корем.
Повторенията между 6-8.
Преди около месец видях една програма в интенет Фитнес тренировка на Randy Couture, това е легенда в Свободните боеве предполагам знаете.Тренировка е кръгова и представлява следното.Взимаш един лост вече дали ще сложиш тежест зависи от това колко може да вдигнеш и най вече да издържиш.Почваш чукчета надхват ,после вертолет,военна преса,наклони с щангата напред,Напади на левия после на десния крак, клек с изтласване на щангата и накрая мъртва тяга.Всички упражнения са по 8 повторения без да пускаш лоста между тях.6 серий почива се по 1мин между тях.В понеделни преди да почна примерно права лежанката и кофички, сряда набирания и трапец и петък сгъване с права щанга за бицепс и 1-2 за трицепс.Корема свеки път.
Та искам да попитам коя програма е по-добра в моя случай според вас .По 6-7 пъти тренирам на седмица.17г 178см 76кг.
И какви добавки да зимам.
01.08.09
16:32
За такава сериозна тренировка ти трябва много ядене, качествена почивка и добавки. Предвагам ти ВВД и вече при добавките е въпрос на избор и цели. Аминокиселини и витамини може CEE както и протеин.
Хапването ми е любимата част.За довавките се чудех дали да не взема един монохидрат само, че няма да правя зареждащ период а направо ще си взимам всеки ден по 3гр.Аминокиселино БЦАА или някви други аминки.Витамини взимам отделно си хапвам и плодове и зеленчуци.Сега мисля да взема нещо от сорта на Американ Стамина на асн за да кача още 4-5кг и после само ще си ги поддаржам.
01.08.09
17:19
казано от Nikolay19 на 01.08.09, 17:00:
Хапването ми е любимата част.За довавките се чудех дали да не взема един монохидрат само, че няма да правя зареждащ период а направо ще си взимам всеки ден по 3гр.Аминокиселино БЦАА или някви други аминки.Витамини взимам отделно си хапвам и плодове и зеленчуци.Сега мисля да взема нещо от сорта на Американ Стамина на асн за да кача още 4-5кг и после само ще си ги поддаржам.
Вземи си CEE вместо монихидрат.Не разбрах за 3-те грама към кое се отнасят , монохидрат или аминокиселини, но и в двата случая е недостатъчно (монихидрата е 10гр на ден , а аминокиселините 15 гр. на ден). С такъв енергоразход да качиш 5 кг си е трудна задача.
За монохидрата става въпрос.Четох, че при прием на 20гр за една седмица и после по 10гр на ден ще кача за месец примерно повече, но след това ще има застой и повечко вода.Докато ако зимам по 3гр. 1во по-малко се товарят бъбреците,няма да има застой и вода няма да задържам толкова.
01.08.09
18:00
С тея 3гр. монохидрат нищо няма да постигнеш. Вземи CEE на Примафорс .. не смятам ,че е по-скъп от монохидрата като имаш впредвид, че дневната доза на CEE е 5гр.
02.08.09
07:38
Избери второта тренировка.На теб ти трябва гъвкавост ,сила, издръжливост, бързина, експлозивност, а не огромни мускули,които да те правят трамав. Направи така,че фитнеса да ти помага,а не да ти пречи
Ок.А за вдървяването наистина го има, но не е чак толкова.Борил съм се с момчета с по 10кг по тежки от мене които не пипат щанги и им разказвам играта :D зависи и от човека де! Чел съм за силовите тренировки на доста ММА бойци и да ти кажа точно така тренират 6-8 повторения ама при тех си има и бая зоб.За мен лично съм много доволен и от двете програми за трен, но в момента наблягам на втората.След време може да обърнеме с някоя друга зависи как дойде.