01.08.09
11:47
Здравейте отново, последвах съвета ви и ви пиша отново бих искала да имам конкретно и ясно решение какво мога и какво не мога да консумирам, при условие, че имам да смъквам от коремната област само.Основнтаа подробност в случая е, че мразя сладко никога не съм обичала и не ми се яде,но бичам соленки, ядки, телешки суджук, картофено пюре, но и тях ограничавам, просто защото не знам кое е позволено и кое не диетата Дюкан е отвратителна, не съм много по месото освен риба и пилешко, липсва ми шопската салата, обезмасленото сирене би е безвкусно, абе много съм объркана.В нашия град , а и в близките няма диетолози и няма към кого да се обърна. Предварително ви благодаря за помощта.
01.08.09
13:10
Няма такива понятие като смъкване или покачване само в една област всичко отива навсякъде.Ако можеш да си пресмяташ дневните калории няма да имаш нужда от по специални диети това което аз ти припоръчвам е да ядеш до 6-7 часа вечерта и не по-късно.Занимавай се с тичане и коремни преси или някои аеробни упражнения.Също е добре ако можеш на гладно да ги изпълняваш и след това да хапнеш само че не до преяждане и гледай да си под 1000 калории дневно
Разгледай във форума няколко женски дневници там със сигурност ще нмаериш няколко вариянта за диети.Принципа на свалянето е редукция на дневния прием на калории с около 10-15% макс(като калориите трябва да ти идвам предимно от белтъчини и ненаситени,полезни мазнини,като се препоръчва на 7-10 дни да правиш по един,два зареждащи тоест с повече въглехидрати,за да не може да се адаптира тялото към диетата и тя да стане не ефективна.
01.08.09
17:26
казано от Morrison на 01.08.09, 13:10:
Няма такива понятие като смъкване или покачване само в една област всичко отива навсякъде.Ако можеш да си пресмяташ дневните калории няма да имаш нужда от по специални диети това което аз ти припоръчвам е да ядеш до 6-7 часа вечерта и не по-късно.Занимавай се с тичане и коремни преси или някои аеробни упражнения.Също е добре ако можеш на гладно да ги изпълняваш и след това да хапнеш само че не до преяждане и гледай да си под 1000 калории дневно
Не давай съвети ако не разбираш !
С 1000 калории дневно ще си докара сериозни проблеми !
казано от Morrison на 01.08.09, 13:10:
...и гледай да си под 1000 калории дневно
Ц-ц...
Сия, много хубаво, че обичаш шопска салата, яж си я, но и слагай зехтин. От това, което си изброила, махни соленките и картофеното пюре. Най-удачно е да видиш темата на Емзо за НВД, най-малкото, за да си сметнеш твоето ОКБ. А можеш и дневно меню да си структурираш. Щом искаш да сваляш, трябва да си следиш ОКБ. Ядките са екстра, сиренето си яж нормално. Пилешко, риба, яйца - идеални са. За хормоналния ти баланс е важно да държиш мазнините в норма - чрез зехтин, ядки, масло, сметана, защо не и свинско :). С тях внимавай при количествата, защото са много калорични, и лесно можеш да надвишиш ОКБ.
Плодове - най-добре до обяд / следобяд. Вечер - месо, заленчуци, извара.
В никакъв случай не падай на 1000 или още по-зле - под 1000 ккал - тормозиш си излишно организма и ще спреш да сваляш бързо-бързо. И наличните си мускули ще свалиш. И не е само това...
А - и вода. Много, поне 2-2,5 л.
Мнението беше редактирано от Инис на 01.08.09 22:17.
А още повече, че после ще качих двойно на това, което си свалила. П-добре послушай съветите, които ти даде inis9; аз бих добавила ако можеш да разделиш приема на храна през около 3 часа, така че да имаш около 5 хранения на ден; пий много вода, но без газирани напитки и бутилирани сокове.
Благодаря ви, за съветите, може би трябва да отбележа, че напълнях не от ядене а от антидепресанти, които спрях преди 2 месеца.Винаги съм била много слаба 170см 56-7кг сега съм 63кг. може по-малко да съм вече.Никога не съм имала проблеми с храненето, ядях си всичко и грам не качвах, затова сега се чудя как да смъкна. Искам да стана поне 60 кг.