02.08.09
11:51
когато навърших 60 години,и започнаха видимите промени на тялото да ме притесняват ..реших да опитам с движения и малко спорт //но стигнах до заключението че не всяко упражнение е за тези години..Какво бихте ме посъветвали?
02.08.09
12:17
Бих ви посъветвал да обърнете повече внимание на пълноценното и здравословно хранене естествено и на спорта ,но храненето е на 1-во място в спорта така че... :)
02.08.09
12:42
благодаря за отговора/има всякакви диети и разни храни ,но аз самата не знам кои са подходящи за мен:(По природа съм спортна фигура..и не спазвам диети//при преглед се установи че имам остеопороза //това е моето притеснение//
Има една книга на Павел Добрев “Сила здраве дълголетие”. Разработена е специално за възрастни хора. Ще ти хареса.
03.08.09
13:10
Днес обиколих книжарниците във Варна и не намерих книгата...явно е старо издание..а нова не се предлага..:(но благодаря за съвета!
Здравейте!
Аз бих препоръчала работа с треньор (изобщо не предлагам себе си в сметката, но пък знае ли се :) ). Има си специални упражнения за възрастни хора, не че не можете и сама, но ще е по-добре да поработите с треньор, от гледна точка Вашата безопаснотс най-вече.
04.08.09
12:00
Сякаш говорите на динозавър...толкова ли е стар човек на 60?
То да знаеш колко познати мой набор (и даже по-млади) вече се оплакват от възрастта си :lol:
Според мен, ако няма физически ограничения и заболявания, които да изискват специално внимание, се започва със стандартна тренировъчна програма, включваща упражнения за цялото тяло. Единствено трябва внимателно да се следи интензивността и плътността, да са съобразени с моментните възможности. И разбира се, техниката на изпълнение.
казано от danidebelani на 02.08.09, 12:42:
при преглед се установи че имам остеопороза //това е моето притеснение//
Ето за това говоря :)
Иначе може и със стандатрната тренировка да се почне и да се следи пулса!
05.08.09
19:02
Здравейте!Имам питане..през септември ще има курс на Норбеков във Варна//та...искам вашето мнение..!Годините не са много//генетично са заложени да живеем до 160//нагоре дори//но защо да не изглеждаме добре..?вашите съвети ще ми помогнат//да направя своя избор за това/