Строгите диети и възрастта : )

SL

02.08.09
16:29

Да ви попитам според вас здравословно ли е на 14,15,16,17 годишна възраст когато в тялото на човек се извършват най=важните промени да се налагат НВД-та и други строги диети,които го изтощават и не му дават да се развива правилно.

П.п Неговорим за изключения (130 кг на 15 годинки) ами за въпросните 5,6 kg от които иска да се освободи всяко второ момче на тази възраст . ;]

Стандартната НВД не е диета,на която може да се кара постоянно ,така че за някой друг месец не виждам никакъв проблем,а и да се тъпчеш с хамбуегери,кола,чипсове и други боклуци,както правят 90% от хората на тая възраст, да не е по здравословно ...

02.08.09
18:18

на тази възраст няма нужда от НВД,просто се старай да се храниш с качествена храна и някакъв вид спорт ще ти се отразят добре

02.08.09
21:27

Подкрепям и аз за НВД-то. ИМа доста по-разбиращи във форума по въпроса с нисковъглехидратната диета, но аз съм чел, че при подобни резки промени в приема на макронутриенти и специално при НВД се играе и на хормонално ниво (принципно всяка диета има влияние на хормонално ниво, но за НВД-то съм чел, че не е за предпочитане при юноши и подрастващи)

DI

03.08.09
17:50

Лично аз когато бях на НВД за 15 дена либидото ми падна значително,от там пък правя връзка с тестостерона.На 16 съм.Аз обаче не правих точно НВД ами биеше повече към протеинова диета,може да съм бил така заради липса на наситени мазнини,но не знам.

03.08.09
18:23

казано от DisturbedMan на 03.08.09, 17:50:

Лично аз когато бях на НВД за 15 дена либидото ми падна значително,от там пък правя връзка с тестостерона.На 16 съм.Аз обаче не правих точно НВД ами биеше повече към протеинова диета,може да съм бил така заради липса на наситени мазнини,но не знам.

Заради въглехидратите е.

Зависи какво разбираш под строга диета. Да лишаваш организма си от ценни хранителни вещества на тази възраст си е престъпление, но има много храни който нямат нито грам от тези ценни хранителни вещества. Вредни са за всяка възраст, дори ако се замисля, за по малки деца са още по вредни защото тогава се сформира хранителната им култура. На тази възраст тялото ти гъмжи от хормони и можеш да постигнеш целите си с едно прилично хранене и трениране.

04.08.09
07:57

DisturbedMan - 03.08.2009, 19:50

Заради въглехидратите е.

По  скоро заради мазнините :) Ако няма холестерол, няма синтез на андрогенни хормони в организма

Мнението беше редактирано от iasen на 04.08.09 07:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1