02.08.09
22:44
Значи на 16 години съм и тренирам вече от 1 година, и спрях да качвам.Чудех се за химия , но ме разобедиха. И в тая връзка искам да ми кажете хранителни добавки да комбинирам и да мога да кача 6-7 кила за 1 месец. Много ще ви бъда благодарен !
Здравей,
Добре си направил, че си се разубедил (за разлика от доста познати мои) от химията, още повече на твоята възраст. И тук идва долното стъпало - хранителните добавки. 6-7 килограма са много за 1 месец... Мога ли да те попитам защо са ти нужни толкова наведнъж?
Като се абстрахираме от тези 6-7 килограма, бих те посъветвал да си вземеш качествен протеин, стабилни мултивитамини и евентуално креатин - основата е това и би действало с пълни сили при теб.
Гледай храненето да ти е на 100 % (има примерни режими и т.н. из форума ужасно много, така че с малко търсене ще се ориентираш много лесно), почти съм сигурен, че в него е разковничето. Ако може да напишеш как се храниш ще ни улесниш страшно.
Бъди постоянен и търпелив - това е основата на този спорт.
И аз искам утре да се събудя със 3-4 кг чиста мускулна маса повече, ама ще ми стане безинтересно хах :)
По-здрави!
Мнението беше редактирано от Витан на 02.08.09 23:59.
03.08.09
06:11
Здравей и от мен.За да качиш толкова килограми всичко зависи от метаболизма на организма ти.Аз ти препоръчвам един як гейнер,и креатин.И останалото вече зависи от теб.
03.08.09
06:21
За 1 месец 6-7 килограма мускулна маса ?! По-добре не пиши тук а напиши писмо на Дядо Коледа или на някои друг..
Значи незнам дали ще помогне много, но все пак нищо не пречи да пробваш.
Взимаш си соево брашно от някои магазин за диетични продукти има го и в пикадили.
Смесваш едно кофичка палномаслено кисело мляко с 200гр от брашното и баркаш яко докато не се смеси добре.После запушваш носа и ядеш колкото се може по-бързо.При мен действаше а аз имам що годе бърз метаболизъм.Тва го ядеш вместо некое от храненията.Може само малко да ти се издуе корема и лекичко да опардиш положението ама иначе е добро.
Желанието ти е непостижимо!
Като гледам годините ти, направо те съжалявам, ако наистина си мислил за химия! Явно не си запознат с това понятие.
Като начало напиши хранителния си режим и какво приемаш като добавки.
@Витан - как може да му “предписваш креатин” без да знаеш най-малкото как се храни човека, един 16 годишен младеж...на тази възраст най-много протеин да жули.
Доста нереалистични очаквания, особено за човек тренирал една година. Но все пак, аз за около месец и половина, освободен от каквито и да било задължение, единствено тренирайки и хранейки се, успях да кача 3-4 кг. За това обаче се изръсих сериозно сума за Mass FX (две опкаковки), Hyperdrol x2 (две опковки), БЦАА, Глутамин, както и над 4 кг протеин. Mass FX и Hyperdrola не ти ги препоръчвам, но останалите основни неща ще ти свършат много добра работа, стига да си внимателен към детайлите, защото там се крие напредъка. Нереалистичните очаквания по-скоро ще ти изиграят лоша шега и ще те подхлъзнат към тъмната страна на стероидите.
Като за теб...геинър +аминота.....протеин + казеин или протеинова матрица...на тея години освен такива добавки др нети трябва
@Стоянчо: Не съм му “предписал креатин”. Написал съм “евентуално”, защото мисля че 16 години не са чак толкова малко, поне според мен. Плюс това съм поискал и да си напише хранителния режим, така че не мисля че съм направил нещо кой знае какво фатално. Ясно е, че съветът ми не е окончателен, поради липса на информация.
По-здрави
Както виждаш думата ‘предписал’ е в кавички. Обясни ми каква нужда има 16 годишен организъм от креатин, пък било то “евентуално”. Какво ще му предложиш след още 1 година когато пусне тема - пих креатин, ама пак съм в застой.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.08.09 09:30.
Не виждам какъв е проблемът ако максимизира режима си и взима креатин. Ако съм предложил нещо вредно - извинявам се .Но не смятам така аз. Отново повтарям, че искам да видя какъв е режимът му. Жизненоважна нужда - определено няма. Схемите за разбиване на плато са много, аз просто предложих една от най-популярните. Ако постне догодина - по задълбочен анализ на режим и тренировки. Всеки е попадал в режим на застой, както и аз. Аз също съм използвал креатин на тези години - признавам, че имаше неща, които трябваше да подобря, но определено креатина се оказа с положителен ефект.
Оставам с най-добри чувства и намерения. Всеки има право на мнение и аз изразих моето. Всеки е свободен да не се съобразява с него.
Не съм сагласен,че за един месец не може да качи 5-6 кила маса мускулна.Ясно,че то без мазнинки не може да я качи малко или много ще качи.Аз съм от 15 дена на един хубав режим и за тия 15 дена от 57 съм станал 60 и половина кила и то мога да се похваля че не сам се умазнил.Дори ми се показаха горните два реда плочки,докато преди не беше така,хем бях 57.С един хубав хранителен режим и малко протеин и може би креатин ще ги качиш,също така и тренировката трябва да е хубава.Защо да не е добре 16 годишните да зимат краетин?Аз познавам доста на по 16-17 години са взимали и са доста коравички,ако имах пари щях и аз д аси зема ама за сега родителите ми ми копуват само пилешко и ориз :),зех да се питеснявам,че от толкоз ориз ще стана японец :D.
Мнението беше редактирано от amann на 03.08.09 11:07.
03.08.09
13:22
Значи пил съм и креатин и гейнери и протеини. Но не съм ги комбинирал смисал само гейнер и креатин съм комбинирал , но не качвам толкова много по 2-3 кила макс. Аз имах предвид да ми кажете нещо като Анимал стак , пак и тези “добавки” ако мога така да ги нарека.
казано от amann на 03.08.09, 11:05:
Защо да не е добре 16 годишните да зимат краетин?
Защото си има достатъчно собствена сила или потенциал да я развие БЕЗ креатин!
Паниката около застоя е голяма, но се свиква. Гадни са първите застои. След това човек осъзнава, че не може винаги да увеличава работните тежести, но въпреки това мускулите се обработват. Трениращият (включително нашия 16 годишен колега) преди да припари до креатин, първо трябва да усъвършенства хранителния си режим и да го “ъпдейтва” съобразно моментното си състояние, т.е. ако си 75 кила и искаш да качиш мускули, трябва да започнеш да приемаш калориите на един 80 килограмов, който е на поддържащ режим (образно казано). Не казвам, че ще навреди на организма му, но специално монохидрата има качества, които не мога да кажа на 100%, че са от полза за организма на един подрастващ (е, изключае увеличаването на силата).
Ми то тва ми е ясно,че не може да яде 2-3 пати на ден и то некачествена храна.Аз ям само пилешко ориз картови а бе работи дето трябват и поемам на ден близо 3000 ккал ако имах малко мангизи нямаше да е лошо да сачетая хубавото и правилно хранене с креатин,а може и да не е монохидрат може да си земе СЕЕ.Аз ако си зимам ще си зема СЕЕ.За нашия колега както ти казваш ако не яде като хората може не да качи а да свали.В началото и аз така бях ядох малко 2-3 пати на ден само пици мици и ефекта беше отрицателен отслабнах.Сега вече сам горд притежател на тяло с маса 60 килограма и половина :) :D .
04.08.09
20:43
Добре немога ли да си зема азотен буустер или ANABOLX нещо такова + протеин или гейнер да ре4ем ?