Biceps

Темата е заключена.
MA

08.04.04
17:53

Dobre li e da pravq drop serii za bicepsa ? I ako e OK na koi uprajneniq ? 10x predvaritelno :)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:23.

08.04.04
20:05

Дроп сериите са доста натоварващи.
Ако не се чустваш сигурен по-добре не ги прави.
Добре е да правиш последната серия от дадено упражнение.
Пробвай с концентрирано сгъване или на скрипец.
Тях ги прави като последно упражнение за бицепса.
Ако целиш маса, може би намаляващите серии не са за теб...

успех  :wink:

08.04.04
23:04

Master_B, съветвам те да не правиш дроп серии ако не си сигурен, че няма друг начин да качиш маса. Наистина са доста изтощителни и трябва да имаш блестящо възстановяване. Не прави повече от 1 дроп серия за движение, освен ако не ползваш стероиди. Специално за бицепса много внимавай, можеш да си докараш инсерционит така.
Успех!!!

KO

09.04.04
20:25

Да наистина дроп сериите не са отдачно решение а, и ти не си казал с каква с цел искаш да ги правиш.Ако искаш да стреснеш своите бицепси ти препоръчвам 10x10 10 серии по 10 повторения с една тежест,добро е и няма само да обикаляш по упражнения но наи-добре го прави само по един път на месец просто ште го претренираш и няма да има успех.

09.04.04
21:59

Korup това 10*10 ще ми помогне ли ако бицепса ми е в застой и съм пробвал всички начини? Ако го направя 1 път следващият път пак ли ще е както преди в застой или няма да е така?

09.04.04
22:28

V Olimp ima6e statia za 10x10 i 5x5. Dokolkoto si spomniam se praviat i dvete. 1 uprajnenie 5x5 kato gleda6 da moje6 da napravi6 samo purvite 2 serii do 5 povtorenia, no da ne pada6 pod 12 povtorenia ob6to. Sled tova po4va6… Vtoroto uprajnenia mai pak 5x5, no da e izolira6to. Posle ako iska6 treto uprajnenie, no ne 5x5, 6toto niama da napravi6 ni6to. I nedei da obru6ta6 reda na uprajneniata. Mai pi6e6e, 4e ti triabva min 5 dena po4ivka, sled tova predpolagam 10x10… Sry, ama ne si spomniam mnogo dobre kak se vruzvaha-triabva da go potursia i 6te pi6a pak. A do togava, ako niakoi razbira da pi6e.Uspeh

09.04.04
22:52

Ей не ви знам кой какъв е, но ми се струва че само си мислите че сте в застой. Master_B защо не казваш колко години ти е стажа. Вие, като чета стари постове нямате и по една година стаж а сте тръгнали да мислите за застой. Дроп (падащите) сериите са САМО за напреднали - с над 1,5-2 години тренировъчен стаж. Ти и сега можеш да ги правиш, но ефекта в най-добрия случай ще е същия, но най-често се случва да се стигне до претрениране.

А и още нещо не може само бицепса да ти е в застой. Ако го тренираш ще расте, но ако растеш целия, т.е. да качваш маса общо.

СЪВЕТ - не използвай интензивни методи ако си начинаещ (до 1 година стаж) защото за в бъдеще те няма да действат изобщо!

MA

10.04.04
12:37

ami ot 1 godina treniram . Ot 2 meseca ne sam mradnal na razmeri i na sila. Az sam 178 sm , 69kg , 36 sm ryka , 103sm gyrdi

10.04.04
22:30

Според мен е възможно да го претренираш системно и затова не расте. Друг проблем може да е храненето не осигуряваш достатъчно материал за изграждане. Поблема може и да е друг но тези двата са най-често срещани проблема.

10.04.04
23:07

Velko как може ако нямаш мускулна треска да претрениреш? Възможно ли е? А относно храненето как може всичко да ти расте само бицепса не?

10.04.04
23:20

Защото е малка мускулна група и лесно се претренира, далеч не е задължително да имаш мускулна треска, за да прегаряш бицепса. Отговора на втория въпрос защо навсякъде растеш, а само бицепса не, е същия. Тоест системно претрениране и недостатъчно възстановяване. Най-лесния начин за проверка на това, което казвам, е да не се тренира ръката в продължение на няколко седмици. Ако не се получи промяна в размерите, в смисъл да намалява, значи претренирането е налице. Даже е възможно ако претренирането е било много постоянно, ръката да отвърне и да порасне с около сантиметър.

11.04.04
00:18

За мен, ако претренираш една мускулна група, всичките ще са в застой. Или ако растат то това ще става изключително бавно. А и доколкото разбирам ти не си мръднал на размери и сила въобще, като цяло, а не само в бицепса. В такива случаи се прави пълна почивка - но не съм съгласен че трябва да е цели 3 седмици, за мен тя е 1 седмица, но ако си претренирал много сериозно си вземи 2 седмици като ходиш на лостове или нещо от сорта по 2 пъти седмично! По време на почивката се ЯДЕ МНОГО, разбира се ако искаш да въстановиш качествено! Гарантирам ти че след тези 1-2 седмици ще имаш по-голяма сила и мотивация и растежа ще дойде изключително бързо!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1