04.08.09
13:15
Здравейте! Използвах тази тема горе за НВД - в крайна сметка направих тези изчисления:
Аз съм мъж на 17г. висок 1,75м. 97кг.
ОКБ = 2472
Протеини 3*97 = 291 *4 = 1200 калории
Въглихидрати 1,5*97=145,5 * 4 = 600 калории
Мазнини = 730 калории
Стигнах до тук:
06:00 - протеинов шейк
07:00 - 07:30 Кардио
Искам да имам и една силова тренировка вечерта. Но не мога да се справя, смисъл след кардиото трябва ли да хапна нещо?Ами за обед какво да взема? Преди тренировка е добре протеинов шейк, нали така? Купих си L карнетин, бих искал да го включа и него... Четох, че комбинацията Fyre+L-Carnitine е жестока?
Ще се радвам да ми отговорите, защото скоро свършвам работа, а наистина искам да го почна този режим...
04.08.09
14:11
Не мисля че преди тренировка е хубаво да пиеш протеин, все пак е с високо съдържание на белтъчини и въглехидрати.Няма да има смисал да го пиеш нали целта е да сваляш.За л карнтина има по голяма полза да го пиеш защото изгаря мазнините.
Обърках се.. за триене е мнението .
Мнението беше редактирано от Xsly на 04.08.09 14:34.
Има супер много теми за НВД и не само .... , а ако сега започваш с тренировките по добре започни с нещо по леко (само л-карнитин) после прибави ако искаш дали файър дали нещо др
04.08.09
15:29
По принцип всяка събота и неделя ходим с един приятел с колелетата на балкана с преспиване. Едната посока е около 40 км. Отделно около 2-3 пъти карам колело по час в седмицата. Помагам на нашите в работата и там се налага да местим легла, мотори- все неща, които тежат около 70-80 кг. Проблема ми е че не мога да си направя свестен режим за хапване
Преди около 2 седмици минавах 5/7 дена в седмицата по 20-30 км. за ден, което е добро натоварване, но вечно бях изморен явно поради недостиг на тия калории, протеинии простотии... наистина не мога да преценя, така че имайки предвид данните горе, някой би ли ми направил една примерна програмка на ден само с хапването как ще стане?
Мнението беше редактирано от she_otslabna на 04.08.09 15:29.