Помощ за съставяне на програма :)

05.08.09
10:02

Здравейте! Пиша тук, защото знам, че има наистина разбиращи хора, а аз имам нужда от малко помощ! Значи от около месец ходя активно на фитнес (почти всеки ден) за около 2 часа. Първо минавам през пътечката към половин час за загрявка, след това уреди и накрая 15-тина мин. на кростренажора. Вече имам над 20 тренировки и на тях тренирам всичко, но съм чувала , че само в началото се прави така, колкото тялото да започне да влиза във форма и след това трябва програма. Точно за това моля някой, който може да ми каже кои мускули с кои да комбинирам на тренировка, защото идея си нямам :( Значи аз съм момиче на 19 год. и освен стягане имам нужда и от сваляне на мазнини. Искам да питам дали е проблем при всяка тренировка да тренирам крака,дупе и корем, защото наистина там имам най-голяма нужда, а и нямам мускулна треска след това, не мисля , че ги  претоварвам тези мускули, а да редувам ( и как да ги комбинирам ) в различни дни бицепс, трицепс, гърди, рамена и гръб. Само да добавя , че не пия никакви добавки и не искам да пия, защото доста време бях на Л-карнитин и наистина действаше, но откакто го спрях всичко ми се връща двойно! Та много бих се радвала , ако някой ми помогне с изготвянето на програмата!  Благодаря предварително!

Здрасти:)
Аз не съм от най-разбиращите относно фитнеса, но ще споделя някои неща относно въпросите ти.
Хубаво е в началото да загрееш с 10-12 минути, а половинчасовото кардио го остави след силовата тренировка. Давай си достатъчно време на организма за почивка и възстановяване - ти си почнала скоро и явно имаш много желание и енергия:) Колко точни дни седмично ти се събират?
Мускулните групи комбинирай голяма с малка, един ден може гърди и бицепс, друг - гръб и трицепс, трети - крака рамо. За малките групи 1-2 упражнения. За програмата да се надяваме друг ще помогне:)
А как си с хранителния режим?
Успех !

06.08.09
15:21

Значи аз ходя на фитнес 6 пъти седмично, а специален хранителен режим нямам - просто не ям тестено, сладко, мазно и газирано :) Единственото ми прегрешение са сирената, и то мазните, знам че имат много скрити мазнини, но колкото и да се опитвам, не мога да ги спра, само намалявам количеството. От 2-3 дни съм на една програма и добре ми понася за сега. Намерих си я в една книга - значи тя е за 6 пъти в седмицата, като е разделена на Ден 1 и Ден 2 . В Ден 1 тренирам бицепс, трицепс, крака и седалище, а в Ден 2 - гърди, гръб, рамене, корем и прасци и си редувам дните.

06.08.09
19:11

Не е сериозно да тренираш 6 дни в седмицата - в смисъл, то може да е сериозно, но ефектът едва ли ще този, който очакваш. Ходи поне през ден на фитнес.
Верка ти е написала за кардиото, пък аз ще добавя, че е по-добре да тренираш по-малко, защото: 1. Може би ще претренираш; 2. Бързо ще ти омръзне да правиш едно и също всеки ден. Няма да се възстановяваш добре, което е най-важното.

Не е задължително да минаваш на сплит - ако държиш все пак, има доста програми из сайта. Харесай си някоя или пък сподели тази, която си взела от книгата - тук има много хора, които биха се отзовали и биха ти помогнали с мнения.

Липсата на мускулна треска не е индикатор за това, че не си натоварила дадена мускулна група. Но ако мислиш, че не натоварваш краката и дупето, просто увеличи тежестите.

2 часа на тренировка е много. Съкрати я. Силовата в идеалния случай трябва да е около 40-50 мин.

06.08.09
20:46

Гледай да вкараш в упражненията си освен обичайните заподозрени за крака (клек, всякакви гладиатори, магарешко ритане, т.н.) и хиперекстензии и мъртва тяга. Поне мен адски много ме удрят в задната част на краката + седалището, което и ти целиш. Много повторения, правилно изпълнение с постоянен контрол (ако искаш ги прави дори излишно бавни, за да си сигурна, че ги правиш правилно и изцеждаш мускула). Гаранция, че след тяга и магарешко ще имаш мускулна треска - стига да са изпълнени чисто. Баавно и нежно като сутрешен *** както се вика...
Успех :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1