03.08.09
12:44
Здравейте :)
От известно време чета всякакви източници на тема здравословен начин на живот и наскоро открих вашия сайт ,който е срахотен ! Много ми харесва идеята за фитнес-дневник , защото определено имам нужда от малко напътствия ,контрол и доза подкрепа в това ,което съм решила на всяка цена да постигна !
Целта на този дневник е да отслабна и да стегна тялото си ,но без да ставам прекалено мускулеста , ако е възможно ;)
До сега съм опитвала главно с глад , “магически” диети и ми трябваха няколко години да разбера ,че there is no magic , it’s all about consistency ... Да ,ама аз явно не съм много добра и във второто :( ..
Шокиращо звучи може би ,но нямам идея колко тежа , кантара никога не ми е бил фаворит по определянето на визията .
За сметка на това обаче мерките... :lol: се увеличиха с по 10 см в последните няколко години
дупе - 101, 5 , бюст - 101 , талия - 70 , бедро - 60,5 , над коляно - 42,5 ; височина - 170 см
почти на 18 години съм .
Ето какво ядох днес :
- чаша мляко с нес , 3 филийки черен хляб с малко кашкавал
- домати
- 1 ябълка
- довечера ще си направя една салата със зехтин
Спорт :
Довечера съм на кардио ” спининг ” .
Ами това е за сега ,чувствайте се поканени за всякакви коментари или съвети ;)
03.08.09
12:59
http://www.youtube.com/watch?v=mkc1aO3a_jU —-> а ето това истински ме мотивира !
Привет,
на такава покана как да не се отзова...
Менюто ти е ужасно. Налага се май още да попрочетеш за храненето. Яж месо/риба/яйца на обяд и на вечеря + зеленчуците. Та ти нямаш белтък в менюто, като изключим малкото кашкавалец. И мазнини нямаш достатъчно. Виж този линк - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ - не е нужно да се храниш НВД, но там ще откриеш доста полезни съвети за дневното си меню.
Успех !
П.П. Само на спининг ли ходиш? Разкажи ни как тренираш, ще прочетем с интерес. А мерките не са ти стряскащи.
П.П.2 Не се притеснявай - не можеш да станеш прекалено мускулеста...
Мнението беше редактирано от Инис на 03.08.09 13:46.
успех в начинанието!
и наистина хранителния ти режим също има нужда от transformation.
не забравай, че той е ного важен- ако имаш по няколко часа на ден физичуски тренировки, то възстановяването е останалата част то денонощието и е много важно как точно провеждаш възстановяването с храна, добавки и други.
казано от chameleonic на 03.08.09, 12:44:
без да ставам прекалено мускулеста , ако е възможно ;)
Спокойно.Няма такъв шанс освен ако не си на инжекции ;)
03.08.09
22:28
Здравей и благодаря за отзива :)
Храната ми наистина беше зле днес , вечерта прибавих и малко риба с катък поне . Работата е там ,че отдавна не съм тренирала ( 2-3 месеца ,преди това редовно аеробики разни ) , и сега нямам никакъв апетит . Дори имам дни ,в които се насилвам да ям особено лятото . . Знам ,че звучи много зле ... но без тренировки , не ми се яде ,не ми се спи ,чувствам се нервна и разплута .
Затова си взех карта с неограничен достъп до фитнес ,спининг студиото и кръгова тренировка в “Спарта” .
Мисля да ги редувам .
Тренировката ми във фитнеса я измислих да е в 2 дена :
ден 1 :
1.пулоувър 3*8
2.флайс 3*8
3.бицепсово сгъване с дъмбели 4*15
4.трицепсово разгъване на скрипец 2*15
5.пак за трицепса едно упражнение не го знам как се казва 2*15
6.ходещи напади 3* 1 минута ( там има доста широко пространство и правя обиколки хах )
7.глутеус мост 3*50 (може и още някое упражнение да добавя )
8. 10 минути упражнения за корем
+ най-важната за мен част - 45 минути интензивно кардио
ден 2 :
1.дърпане на скрипец 3*12
2.гребане с дъмбел 3*12
3.раменна преса 3*12
4.избутване на дъмбели встрани 3*12
5.задно рамо 3*12
6.клекове с щанга 3*15 ( до долу)
7.тук си правя различни упражнения за бричове , дупе и т.н. ,които ще опиша по-нататък :)
8. 10 минути упражнения за корем
+ пак 45-60 минути кардио (най-вече тичане ,кростренажор или комбинация от двете )
Знам ,че програмата ми не е нищо особено на този етап ,но аз ходя и на спининг ,където се натоварват значително краката , ръцете ,гърба и гърдите ,а корема да не говорим .
Но ако имате някакви предложения за подобрение - отворена съм към тях :)
План за храната нямам . Там просто искам да се науча на определени принципи - без да преяждам , без да гладувам , без брашно ,захар , разни твърде тежки храни . Абе да съм в хармония със себе си ,не със сметките . :) Убедена съм ,че е възможно ! хаха :) Единствения по-строг контрол ще е да записвам всичко тук .
И така . Лека нощ за днес :)
03.08.09
22:28
П.с.ей благодаря за пожеланията момчета ;)
Мнението беше редактирано от chameleonic на 03.08.09 22:31.
04.08.09
20:29
04 август 09
Храна
-3 с.л. катък , 1 филийка черен хляб
- кафе с малко мляко
- 4 супени лъжици ориз , с около 5-6 с.л. винен кебаб , домати ,краставици ,чушки , 1 с.л. зехтин
- кафе с малко мляко ( 1 пръст )
- 1 и половина праскови
- супа “минестроне” ( зеленчукова с боб ,тиквички и т.н. )
Тренировка - беше планирано днес да ходя сутринта ,но се успах пък после бях на работа ,демек .. пропусната:(
казано от chameleonic на 03.08.09, 22:28:
Здравей и благодаря за отзива :)
План за храната нямам . Там просто искам да се науча на определени принципи - без да преяждам , без да гладувам , без брашно ,захар , разни твърде тежки храни . Абе да съм в хармония със себе си ,не със сметките . :) Убедена съм ,че е възможно ! хаха :) Единствения по-строг контрол ще е да записвам всичко тук .И така . Лека нощ за днес :)
Здравей, пожелавам ти успех с дневника. Харесва ми мотивацията и целите ти, особено то с хармонията. Видеото наистина е мотивиращо, а пък мацката е супер лъчезарна.
Хранта ти наистина куца, но мисля че бързо ще влезеш в час. Нормално е да нямаш апетит, но той ще дойде от самосебе си с тренировките.
Принципите ги пише навсякъде, ама основното е:
1. Много вода
2. Белтъчини в нормално количество на всяко хранене. ти на вечеря намаш с тая супа
3.Без сладко и тестяно/освен ако наистина нямаш нужда, а то се случва понякога/
4. Малко плодове, много зеленчуци
5. Полезни мазнини/зехтин, ядки, и т.н
6. Максимално чисти и необработени храни/без пушено, пържено и т.н
7. Сложни въглехидрати/кавяв ориз, картофи, пълнозърнести истории/ ако си избрала равномерно - балансиран режим
И си права. Всичко е възможно
05.08.09
19:47
Мерси ,Дива ;) Много ясни и точни съвети си ми дала , точно това имам предвид като начин на хранене .
Просто ако си съставя някакъв точен план ,няма да е... реалистично . Всичко ще трае много кратко и изнервящо . И не аз ще правя избор за храната си , а правилата на диетата - ноу тенкю :)
05 август 09
храна
- кафе с 1 пръст мляко ,1 кола лайт ( даааа ,това беше ш**)
- 1 бонбон ( не можах/исках да откажа - някакъв домашен , предимно от мляко , кокосови стърготини и натурален шоколад)
- 1 порция запеканка от тиквички ,зеленчуци , яйце ,кисело мляко (1 парче хляб -много малко )
- 1 бяло фрапе без захар
- 1 порция мусака
Без тренировка ,но бях на работа . Утре съм почивка :)
Мнението беше редактирано от chameleonic на 05.08.09 19:49.
Много въглехидрати, малко белтък, малко мазнини, малко храна.
П.П. Като ти прочетох долния пост и се сетих - забавен метаболизъм. Най-добре се вземи в ръце, ако искаш резултати.
Мнението беше редактирано от Инис на 05.08.09 19:58.
Ау без да се обиждаш , но имаш 5 ‘’ хранения ‘’ от които хамстера ми може да изяде 4 :D . Тази мусака е супер малко, не пукясваш ли от глад ?
05.08.09
19:55
ама на мен дори сега ми е тежко... :lol:
Когато не съм тренирала дълго време апетита ми е 0 ;/ Не се обиждам , споко ..хаха :)
Мнението беше редактирано от chameleonic на 05.08.09 19:57.
казано от chameleonic на 05.08.09, 19:55:
ама на мен дори сега ми е тежко... :lol:
Когато не съм тренирала дълго време апетита ми е 0 ;/
Значи трябва да правиш нещо, което никоя друга жена не е правила или помисляла ...... яж .. на сила ... :D Не ти говоря да се тъпчеш но поне някакви бетълчинки трябва да вкараш ..
Мнението беше редактирано от Xsly на 05.08.09 19:58.
05.08.09
20:27
Мммм странно ми звучи ? И то доста хах . като ми се засили апетита от тренировките - да ,но иначе звучи нелогично . :) Иначе белтъчинки ще вкарам , още утре в менюто ;)
Мнението беше редактирано от chameleonic на 05.08.09 20:28.
06.08.09
08:06
Здравей,
Честито за дневника.
Първо започни да се храниш по често и помалко и послушай diva 97. Така ще си забързаш метаболизма. А това ключът към успеха.
Поздрави и се храни пълноценно !
06.08.09
12:16
06.Август.09
Такам :) Ясно значи , трябва да ям повече .
Днес съм почивка , станах рано-рано ( въпреки че си легнах късно- късно хаха ) , пих едно кафе и отидох да тренирам
Правих това :
10 минути бързо ходене под наклон , 5 минути загрявка
- 40 минути тичане ( но като почна да си “изплювам дроба” с извинение , ходя няколко минути и пак почвам :) )
- коремни преси :
4Х25 крънчове
4Х25 римско столче (тук вече си виках “леле какво желе съм станала”)
2Х20 на страна наклони с дъмбелче от 6 кг
Планк 1 минута ,но не съм сигурна дали го изпълних съвсем правилно
- за десерт 15 минути нещо като кростренажор ,но по-гадно ми се стори ( повече натоварва краката и дупето)
- разни разтяжки
След това храната:
Закуска: “чипс”- демек краставици и моркови нарязани на лентички ;) , извара
Обяд: зеленчуци най-различни , зехтин , 2 варени яйца
След малко : кисело мляко пълномаслено ,защото не мога да я ям тази пластмаса 0,1 % :( , трици
Вечеря : зеленчукова салата пак , зехтин , сьомга на скара
Май се престарах с белтъчините :P
Сега отивам малко по магазините :)
Chao
Мнението беше редактирано от chameleonic на 06.08.09 12:29.
премести изварата от закуска за след вечеря, а яйцата да отидат на нейно място.
06.08.09
20:16
Е за сега нямам нужда от хранене след вечеря. :)
Днес беше страхотен ден , накупих си много готини неща , даже си взех и книгата “Диетата Саут Бийч” (отзиви??). Стори ми се разумно четиво ,не като Доканчо . и т.н. Но целта ми остава една и съща : трайна промяна на навиците . Нов начин на живот направо .
Мнението беше редактирано от chameleonic на 06.08.09 20:20.
казано от chameleonic на 06.08.09, 20:16:
Е за сега нямам нужда от хранене след вечеря. :)
Днес беше страхотен ден , накупих си много готини неща , даже си взех и книгата “Диетата Саут Бийч” (отзиви??). Стори ми се разумно четиво ,не като Доканчо . и т.н. Но целта ми остава една и съща : трайна промяна на навиците . Нов начин на живот направо .
Аз я харесвам тази диета, то даже и не е точно диета. доста е разумна за разлика от повечето други. Последното ти меню е ок, не са и много белтъчините
07.08.09
12:18
08.Август.09
хей хей :) Добро утро ! ( дам , легнах си в 7 и 30 ,преди малко станах )
Днес също съм почивка и ще прекарам деня в мързелуване и глезене - книжки , чистене , грижи за себе си :) Така де ,кой е казал ,че егоизма е лошо нещо? ;)
Храна :
Закуска : трици с кисело мляко пластмаса (0,1%, само такова имаше вкъщи :( ) , кафе
Следва: салата + зехтин , сирене 100 гр с подправки ,стоплено на фурната
След това : салата + зехтин , 100 гр обезмаслена шунка
По-късно : 1-2 праскови
Довечера съм и на спининг .
07.08.09
12:34
CHICKEN TUNA :
What do you need to buy to get abs? Nothing, Abs are FREE!!!!! Everybody has abs, but you can’t see them until you lower your bodyfat. High bodyfat is not just for people who are overweight, you can be skinny (skinny fat) or even underweight and have high bodyfat so that means no abs for you until you make some changes in your eating. There are plenty of skinny little size 2 girls who have belly rolls because they are making bad eating choices. For the skinny girls, losing weight is not the answer,... the answer is to change your eating and stop eating so much crap.
You don’t need any potions, powders, magical miracle pills, or crazy contraptions that give you abs in 7 seconds. There are no magical methods that exist. So if you are looking for magic, keep on looking and good luck to you.
Workout consistently and eat right. And don’t eat any junk food. That is how you will get abs and it takes time and dedication.
You get visible abs by having low bodyfat. You can do 5000 crunches a day and you’ll never in your life see your abs unless you lower your bodyfat. That means you can’t eat all the delicious treats you love if you want to have abs. If I were eating peanut butter cheesecake everyday, there would be not a single soul coming to this website to find out about getting abs, because you wouldn’t see them at all, they would be covered in fat.
I don’t make the rules, I just follow them. If you think you have the clever idea of just cutting your portions but still eating plenty of crap, you’ll at best be a small size but still jiggly all over, not lean, so no abs for you. So you can have abs if you are willing to work for them. Are you? That is what will determine your success. If you stop eating junk food for one day it won’t make a difference. You have to commit yourself to working out regularly and eating right. And yes,... it’s hard.
Уникално . :)
Мнението беше редактирано от chameleonic на 07.08.09 12:35.