гинекомастия

08.07.08
11:52

Гледах предишните стари теми и немога да разбера гинекомастията на гърдите или на зърната е. Имам стегнати гърди, но зърната ми  не са. Когато правя упражнения или ми е студено се стягат, в отпуснато състояние радиуса им е 1.3-4 см на ширина, попринцип стоят като малко като елипса () , но обърната с 90 градуса. Ако съм правил нещо за гърди стоят по-стегнати 6-7 часа. Студа и всичко това ми влияе само на зърната. Не съм пил нищо, което да го предизвика, а го имам откакто се помня и винаги ме е притеснявало.

10.07.08
19:30

И аз съм така, когато са отпуснати гърдите нямат никаква форма, обаче когато се стегнат зарната и гърдите стават перф, и аз не знам от какво е, Не см пил и аз нищо.

TS

02.08.08
10:26

ЪъЪъ.. Това е раздел за фитнес за жени, а вие говорите по мъжки проблеми, доколкото разбрах. Иначе гинекомастията си е точно присъствие на мастна тъкан от женски тип (т.е. практически всякаква мастна тъкан) в долната част на гърдата. В начална фаза на гино-то се натрупва под зърната - при повечето мъже си е и крайна фаза това. Причинява се от хормонален дисбаланс най-вече по време на пубертета (високи нива на естрогени, а от там и на пролактин) или след 50 годишна възраст, когато тестостеронът чувствително намалява.
Лечението е най-вече по оперативен път.

26.07.09
18:11

Когато има натрупана само мазнина в зоната на гърдите става въпрос за псевдогинекомастия. Когато има увеличение на млечната жлеза , това вече е гинекомастия. Най-често има и мазнина и увеличена жлеза. Ако е само млечната жлеза, ареолите ви стават големи и стърчащи (изпъкнали), на английски му викат “puffy nipples”.

Мнението беше редактирано от gynecomastia-bg на 26.07.09 18:12.

26.07.09
20:21

@автора, не мисля, че това е гинекомастия.
Моите зърна са абсолютно същите! При гинекомастията това “оправяне” на зърната, когато ти е студено(настръхнал си) или когато си тренирал гърди мисля, че го няма. ;)

27.07.09
18:56

казано от LttS на 26.07.09, 20:21:

@автора, не мисля, че това е гинекомастия.
Моите зърна са абсолютно същите! При гинекомастията това “оправяне” на зърната, когато ти е студено(настръхнал си) или когато си тренирал гърди мисля, че го няма. ;)

Зависи от степента на гинекомастията!!! Когато има малко жлезиста тъкан и няма излишни мазнини настръхването на зърната е абсолютно достатъчно за да придобият гърдите хубава мъжествена форма.

27.07.09
20:18

Може ли да имам гинекомастия при повишени нива на тесторстерона?
Питам за мен си, защото ми стана интересно. :)
Аз съм космат като мамут(мааалко преувеличих) и ще ми е странно, ако имам някаква форма на гинекомастия.

27.07.09
20:42

Имено баланса между тестостерона и естрогена е определящ.Тялото подържа определени нива на тест и определена част се преобразува в естроген.Гинекомастията е дадена като нежелан ефект от определени стероиди, където умишлено се завишава нивото на тестостерона и когато част от него се ароматизира и превърне в естроген се нарушава нормалното съотношение.И понеже гинекомастията е нежелано явление при мъжете за защита от повишения естроген се приемат блокери докато се върнат нормалните нива на производство.В пубертета при бушуването на хормоните също се получават дисбаланси и оттам или се оправяш или не.

Мнението беше редактирано от vlad-o на 27.07.09 20:45.

05.08.09
20:16

казано от LttS на 27.07.09, 20:18:

Може ли да имам гинекомастия при повишени нива на тесторстерона?
Питам за мен си, защото ми стана интересно. :)
Аз съм космат като мамут(мааалко преувеличих) и ще ми е странно, ако имам някаква форма на гинекомастия.

По принцип тялото ти има заложено отношение тестостерон:естроген. Когато завишаваш тестостерона (трениране, добавки, хранене, медикаменти) тялото вдига и естрогена за да запази баланса (хомеостаза). Според това което съм  чел и много статистика която съм  събрал си мисля, че когато естрогена стига до едно критично количество , почва да проявява ефектите си въпреки това че имаш и завишен  тестостерон.

Но това е тема за друга статия в блога ми!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1