Тренировката днес, все още без треньор.
- клек - 2х15 с 20кг
2 кръгчета с по 15 повторения от по:
- лицеви упори
- дърпане на хоризонтален скрипец - с 20 и 25 кг
2 кръгчета с по 15 повторения от по:
- step up - с 2х9 кг
- за корем от обратно наклонена лежанка
Хубава вечер.
Ииии, първа тренировка с новата треньорка :) В общи линии учих и оправях движенията, така че не запомних много серии и тежести
- загряване - малко интервално скачане с въженце
- скрипец с надхват - 5 повторения с 22.5, 4х5 с 28
- клек - въобще не го правих правилно, започвам да се уча вече :) първо без тежести го правих, после с дъмбел
- дървар
- странична преса
- планк
- супермен
- бърпети
Много хубаво беше, амбицирах се да задобрея :)
казано от adichka на 31.07.09, 06:08:
Ииии, първа тренировка с новата треньорка :) В общи линии учих и оправях движенията, така че не запомних много серии и тежести
- загряване - малко интервално скачане с въженце
- скрипец с надхват - 5 повторения с 22.5, 4х5 с 28
- клек - въобще не го правих правилно, започвам да се уча вече :) първо без тежести го правих, после с дъмбел
- дървар
- странична преса
- планк
- супермен
- бърпетиМного хубаво беше, амбицирах се да задобрея :)
Ей, браво, радвам се, Ади. Ще се амбицираш още повече сега. И ще разбереш какви пропуски имаш. Колко пъти ще тренираш с нея?
Ами говорихме за 2 пъти седмично + аз ще си правя сама още 1 тренировка с приятели :)
За съжаление сега малко заминава за 2 седмици, но като се върне ще продължим.
Вчера - водни ски и wakeboard - много яко беше, но днес почти всичко ме боли. А в съчетание с днешната тренировка....
Тренировката днес (пак с треньорката, и пак не запомних нито серии, нито бройки, нито килограми... Е, нищо, скоро ще почна.
- скрипец с тесен надхват
- клек
- дървар
- добро утро
- коремни преси с медицинска топка
- упражанения за корем и дупе с швейцарска топка
- страничен планк
- интервално тичане по стълби
Ами това е, много хубав уикенд беше :)
Не мога да не споделя една снимка с wakeboard.
Много ме кефи как ми е излязла ръката, за съжаление е по-скоро игра на светлината, но все пак - много се харесвам :)
Снощи - wakeboard.
Тази сутрин - тренировка :)
- мъртва тяга - 3х5 с 50, 45, 45кг - оказа се, че на толкова я правя сравнително чисто. На повече гърбът ми сдава багажа нещо :(
- военна преса - 3х5 с 15кг
- facepull (май че така се казваше) 3х5
- напади - за пръв път с лост 3х5 с 20кг
- накланяне със завъртане 3х5 на всяка страна (тежестите не запомних)
- суинг
Дано до довечера да спре да вали, за да мога да пробвам пак с борд :)
Хубав ден.
И да допълня - отново каране на борд. Хватът и предмишницата са ми слабо място :( Ще трябва да коригирам това. Идеи за леки упражнения в домашна среда? Т.е. за нещо което да правя освен тренировките и карането...
Е, няма ли да ти дойде множко...
Гледам, че тренировките ни са подобни, явно тренерите ни са били в едно и също училище, та и сериите и повторенията са така...Катo качиш раб. кг едва ли ще ти се правят и още тренировки в къщи..:lol:
Е, аз за това казвам за нещо леко. Проблемът е, че за уейкбордът след макс 2 месеца свършва сезонът, та ми се иска да се възползавам маскимално от времето, а за момента ръцете ме спират непрекъснато :) Голяма зарибявка е.... А и също си е добра цялостна тренировка на тялото.
Мнението беше редактирано от adichka на 05.08.09 21:02.
И днес пак борд. :) Хват и ръце са уморени до краен предел, гръбчето днес също успях да го вкарам малко в употреба. Забелязвам как там тези, които са в добра физическа форма се учат страшно по-бързо от по-кифлите като мен :) Това много ме мотивира да тренирам още по-усилено :) Догодина вече ще бъда много добре, обещавам си.
Следват 3 дни почивка. Заслужена :) И пътуване.
Хубава вечер на всички.
Последните 3 вечери - уейкборд. Постепенно задобрявам, но в момента определено се преуморявам в опитите за бърз напредък. Ще трябва да си поставя ограничения. Следващите 2 дни ще пропусна и после ще пробвам да е горе-долу през ден.
За хвата - установих, че дори просто свиване на ръцете в юмрук и задържане за известно време подобряват положението. Всъщност днес ми хрумна и целия ден като се сетих го правих, а вечерта нещата бяха по-добре от последните дни. Просто нямам сили в пръстите, едвам стискам. Но ще му намеря цаката (може би почивакта ще помогне :))
Вчера сутринта - тренировка:
скрипец 3х5
напади 3х5
пуш-пул 3х5
добро утро 3х5
няколко упражнения за корем - 3х5, като първото кръгче беше всъщност с показване на упраженията - накрая коремът ми просто гореше - много е зле като форма
за завършек суинг 3х10
Голяма съм шматка, пак забравих какви бяха тежестите :)
Утре сутрин - пак тренировка :)
12.08.09
20:08
Я виж ти .. на Казичане ли караш?
Това е любимо място.
Тази година не съм ходил още. От лодка е малко по лесно ;)
Да, на Казичане ходя :) Голяма зарибявка е, но още съм много начинаеща :)
Обади се ако ходиш, може да се засечем.
Тренировката в четвъртък - 14.08
всичко - 3х5
клек - 35 кг
тяга - 47,5 кг
гребане - 15 кг
лежанката на Милко - 11,2 кг
стабилизиращи упражнения
Петък цял следобяд - уейкборд пак :)
Тренировката днес:
скрипец - 28 кг
странична преса - 9 кг
“добро утро” - 26 кг
пуш-пул- 11.2 кг
сумо тяга - 33 кг
стабилизиращи и учене на стойката за ренегадско
тичане по стълби
Колко пъти съм започвала дневник, за да организарем живота си и с него здравето и нищо не се получава. Обикновено нямам време да го попълвам или забравям.
В сряда вечерта - отново уейкборд. Вече започнах да натоварвам не само предмишници, а и горната част на ръката, както и горната част на гърба. Имам още да поработя над стойката си, за да мога да разпределя по-добре натоварването.
Вчера сутринта - тренировка.
А1 - гребане с дъмбели - 2х5кг - 20сек
А2 - тръстер - 2х5кг - 20сек
А3 - windmill - 5кг + 2.5кг 20сек
30сек почивка
5 пъти
Почти кросфитско беше това, като вляза във форма и зауча повече движения - задължително ще мина на кросфит.
скрипец - 3х5 - с 22 кг - не ми върви хич скрипеца все още, но и той ще тръгне нагоре лека полека :)
напади - 3х5 с 24 кг - бях уморена и с 29 ми идваше тежко :(
комплекс за корем - внимание, боли :)
Б1 - коремни преси с медицинска топка над главата
Б2 - завъртане с топка с крака във въздуха
Б3 - с дигнати крака и ръце, леко повдигане на тялото (това не го обясних добре)
3 пъти повторих, последния път дори с почивка за около секунда на второто упражнение - на този комплекс Венци каза, че ще я намразя, но не успях, и все пак си боли доста - имам още доста да поработя за корем, май ми е една от най-слабите мускулни групи.
Днес мислих да ходя на уейкборд пак, но се отказах - всичко ме боли, определено претоварвам.
Много хубав и раздвижващ уикенд се получи. Събота - разходка в Рила - 6часа и нещо ми се събира ходенето без почивките :) Завърши с 2 разкошни сладоледа с много малини и сметана и бирички против мускулна треска ;)
Неделя - 6-7 часа каране на уейкборд. Ръцете още ме болят от влека, но съм адски доволна :)
Днес - почивка :)
Вчера - уейкборд - вече доста добре усещам натоварване в ръцете и в горната част на гърба.
Утре заминавам за десетина дни - ще има и планински преход и мотане из непознати земи, очертава се натоварващо и вълнуващо.
Засега мисля да спра с воденето на дневника. Научих доста неща от форума, за което благодаря на всички ви.
Хубав ден :)
Здравейте,
малко да изтупам дневника от праха :)
Вече не пиша, но продължавам да чета. Тъй като наблюдавам тенденцията да се прави равносметка, си направих и аз една. Реших да я напиша и тук.
Какво се промени за мен през изминалата година във физически и емоционален план:
* Напълнях - това ме фрустрира доста и реших да предприема мерки
* Започнах да спортувам - в началото фитнес, с изолиращи упражнения, кардио и т.н., в последствие с многоставни упражнения и големи тежести. Покрай това започнах да спортувам и много други неща - уейк, катерене, стойки на ръце, пак започнах да си карам колелото, опитах да се науча да плувам (последното поне засега не ме запали), а от скоро имам и сноуборд
* Започнах да следя храната си - Какво ям? Кое е полезно, кое не? Коя храна как ми влияе? Колко ям така и не се научих да следя (макар че опитах) :)
* Качих първия си връх - Ерджияс - запалих се и по планинарство - пак във връзка със спортуването се получи някак
* Започнах да ставам по-щастлив човек - покрай спорта започнах да чета сайта на Live To Lift и започнах да осмислям много неща - отношението си към света, към себе си, към околните
* Запознах се с много готини хора
* Започнах да намирам баланса - в храненето, в тренирането, в себе си
* Влюбих се - и то истински, в страхотен човек...
Умишлено на повечето места употребих “започнах”. Не мисля, че това е процес, който е приключил, нито пък че се налага да приключва. Удоволствието е в пътя :)
Резултати също имаше - ето някои от тях:
* макс тяга - 100
* макс клек - 60
* turkish get-up - 11кг
* clean and press - 16 кг пудовка
* кондиционно предизвикателство (50 клека, 50 лицеви упори, 50 бърпета) - за малко по-малко от 11 мин.
* набирания - 2 последователни
* 13.1% мазнини
* изкачен Ерджияс - 3917м
Набиранията и лицевите упори все още на са ми с перфектна форма, но напредъкът е голям. И ще бъде още по-голям следващата година :)
Какво искам да постигна в следващата година:
* още повече сила
* по-добра кондиция
* повече усмивки
* много любов
Погледнах си целите в началото на дневника - изпълнила съм ги :) Дали ще продължа да го водя - не знам, може би е добра идея от гледна точка на това, че мога да получавам съвети по принцип. Но тъй като са ми малко нестандартни тренировките напоследък - основно стойки на ръце, катерене и кондиционно, не знам доколко са за тук.
Всъщност искам просто да благодаря на много хора в този форум - участвали в дневника ми, или пък не. Без вас може би никога нямаше да почна да тренирам с тежко. Благодаря и на Венци, която ме научи на много неща :)
Искрено се възхищавам на нея, Лимка, Инис, V, mbarton, Вик, Oranje, Петко и много други :)
Успешна нова година :) Много изпълнени цели и радост в живота :)
05.01.10
10:40
Таня :) Честита ти нова година.
Виждам много си напреднала - и със силата и с мазнините и с душевното здраве. Браво! Винаги съм знаела, че ще постигнеш това, към което се беше запътила.
Поздрави за набиранията - знам че ти бяха приоритет.
Ако имаш нужда от нещо - ние сме тук :)
Поздрави :)
За много години и от мен!
С голямо удоволствие прочетох поста ти, Ади - браво за резултатите и позитивизма! Сегашните ти спортни занимания звучат супер.
Успех!
Благодаря, момичета, много сте мили :) И аз с голямо удовлствие ви чета :) Много сте вдъхновяващи, да знаете!
Поздравления и от мен!
Браво! Страхотен напредък в правилна посока! Thumbs up! :coolsmile:
08.01.10
12:07
Звучиш просто чудесно :) Браво !!!
Много, ама много си сладка. Ето пример за човек намерил подходящите тренировки и подходящия хранителен режим, с една дума...баланс