31.07.09
09:42
Здравейте! :) може ли да ми кажете кое е по - добре в моя случай тъй като съм на 16 години за ставите фитнеса или лостовете от кое се товарят повече ставите от тежкото във фитнеса или от лостовете( набирания,лицеви,кофички). Благодаря ви много предварително! :)
01.08.09
10:35
казано от HealthStore Консултант на 31.07.09, 14:35:
Здравей!
Ставите могат да се пренатоварят и в двата случая - всичко зависи от килограми, начин на изпълнение, загрявка.
Съветвам те да си ходиш спокойно на фитнес, да научиш перфектно техниката на упражненията, които използваш, да не се изсилваш с килограмите, да загряваш внимателно и всичко ще бъде наред.Успех!
Напълно съм съгласен! Противно на всеобщото разбиране ,че фитнесът вреди изключително много на ставите, при правилна техника и хранене, и разумно трениране, фитнесът е удачен избор.
01.08.09
13:13
Да не отварям нова тема за лостовете от скоро трябваше да се приспособя към тях поради една здравословна причина спрях с фитнеса и сега ги правя по 3 пъти сдмично но чувствам се малко странно в областа между гърдите и по специално от ляво не е болка ама такова чувство за разтежение та малко се притесних защото е близо до сърцето.който има повече опит с тези неща нека пише.Благодаря.
03.08.09
21:30
И ако усетиш,че някое упражнение ти действа коварно избягвай да го правиш:)
07.08.09
09:31
Здравейте,ходя на лостове през ден и правя 7-8 набирания(гърди),7-8 кофи,7-8 набирания(бицепс),7-8коремни(от кофата) x10 от всички ако може да ми кажете добре ли е с такижа серии и каква е разликата от това да правя малко набирания(всички видове) или много набирания по малко серии ?благодаря предварително!
казано от koce_1 на 07.08.09, 09:31:
Здравейте,ходя на лостове през ден и правя 7-8 набирания(гърди),7-8 кофи,7-8 набирания(бицепс),7-8коремни(от кофата) x10 от всички ако може да ми кажете добре ли е с такижа серии и каква е разликата от това да правя малко набирания(всички видове) или много набирания по малко серии ?благодаря предварително!
Стана ми интересно как правиш набирания за гърди ? ..
07.08.09
10:16
Може би е имал предвид силовото http://vbox7.com/play:3b91bc78
07.08.09
12:50
Повечето начинаещи незнаят изобщо набиранията за какво са.
07.08.09
14:39
казано от TrainHard на 07.08.09, 12:50:
мисля че е прав..и мисля че форума е да се уча от напредналите а не получих отговор..
И двете, могат да са опасни.
При неправилно изпълнение или подбор на упражненията, можеш да се контузиш и на лостове и с ‘фитнес’.
При равни други условия, фитнеса предоставя възможност за по-голямо натоварване, включително и на ставите.
Това, не означава, че е по-вреден. Това натоварване, може и да е с положителен знак.
Също така, тренировките във фитнес зала, не отричат тренировките на лостове, даже е добре да се комбинират.
казано от koce_1 на 07.08.09, 14:39:
казано от TrainHard на 07.08.09, 12:50:
мисля че е прав..и мисля че форума е да се уча от напредналите а не получих отговор..
Аз не съм тренирал много с лостове , но след като никой друг не се обажда .. Можеш да си направиш нещо като кръгова тренировка .. Примерно първо правиш 3-4 серии лицеви ( да са ти някаде на 50 % от силата ) , после 3-4 серии набирания за гръб, после 3-4 серии кофи , и да завършеш с набирания за бицепс , праиш малко повдигане на краката от лег , малко коремни и ето ти на - стегнато тяло ... Можеш да разгледаш темата ” Кросфит ’ -vic поства много хубави компекси на принципа - собствено тегло ..
Ясно :) Благодаря много на всички за отговорите, а понеже започнах от скоро да ходя на бокс дали е по добре набиранията, лицевите и кофичките да ги правя там след тренировка или във отделен ден ? :) самоче там няма къде да правя кофички :(
ако ги правя извън залата дали е добре 3 тренировки бокс и 3 тренировки на лостове или много ще ми доиде ?
Мнението беше редактирано от r0ck на 07.08.09 19:44.
казано от r0ck на 07.08.09, 19:36:
Ясно :) Благодаря много на всички за отговорите, а понеже започнах от скоро да ходя на бокс дали е по добре набиранията лицевите и кофичките да ги правя там след тренировка или във отделен ден ? :) самоче там няма къде да правя кофички :(
Предполагам тренировката ти за бокс е изтощителна и с това интезивноста ти спада .. Според мен в различен ден ще е по добре.. Като така си распредели тренировките, че да не претренираш .. ( ако ходиш на бокс примерно 4 пъти на седмица , ходи на лостове само 1 ) .. Почивката и храненеро във всеки спорт са преди тренировките ..